Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93211 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #460 : 30.Iun.2018, 11:06:11 p.m. »

Citat
Sa ne expunem atunci mai des la imagini grotesti cu rezultatele unor accidente? Nu! Pentru ca din nou mecanismele de protectie ale creierului vor face ca expunerea prelungita la acest tip de stimul sa aiba impact din ce in ce mai mic.
   Afirmatia nu se poate generaliza, dar cert este ca imaginea, din pacate sau din fericire, ramane in creier si este activata ori de cate ori apar  situatii asemanatoare.

Citat
Imaginile cu accidente, că de la asta am plecat, nu contribuie la educație.
  Sunt pareri personale pe care vi le respect(si a lui Tomita), dar  nu le aprob.
  Doar sa ne gandim ca politia, in actiunile ei de informare/educare se foloseste si de imagini de acest gen.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #461 : 01.Iul.2018, 03:01:11 p.m. »
Asta in continuarea discutiei de pe topicul cu conducerea preventiva - ce considera militianul util pentru preventie: sa-l trimita la plimbare pe ala oprit cu masina pe trecere sau sa stea la ciupeala, poate pica un fazan?
  Legi avem, tehnologie avem, dar pana la urma "omul sfinteste locul" ! Daca "omul" legii nu este om, se-ntampla situatii de genul, situatii in care daca exista o vina, inseamna cu eu eram pilot de curse !
  Pierde de timp, stare de stres, bani ! In situatii in care Politia pierde procesul, ar trebui sa i se ceara si daune materiale agentului respectiv.
   Am avut si eu o situatie in care am fost iertat, dar in provincie si culmea, de un politist in varsta. Dar cred ca sunt f.rare cazurile astea.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ulise

« Răspuns #462 : 01.Iul.2018, 09:31:16 p.m. »
Sa nu fim moralisti, toti am calcat un pic acceleratia cand eram pusti,...

De acord. Acum ma pun la zid.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline ulise

« Răspuns #463 : 01.Iul.2018, 09:40:56 p.m. »
,,,
Nu intotdeauna viteza e problema ci neasigurarea in depasiri si necunoasterea limitelor masinii.
,,,

Personalitatea este cel mai mare dusman al omului. 
'Libertatea mea  se termina unde incepe a ta'.( Codul civil).
Nerespectarea celor de mai sus, au un rezultat...
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, toma

Offline Laurentiu

« Răspuns #464 : 02.Iul.2018, 09:29:18 a.m. »
...ce considera militianul util pentru preventie: sa-l trimita la plimbare pe ala oprit cu masina pe trecere sau sa stea la ciupeala...?
Si-a pus cineva intrebarea daca politistul vedea sau nu masina oprita pe trecerea de pietoni?

Poate chiar asta l-a facut pe judecator sa dea dreptate conducatorului auto:
- distanta mare de la trecere si pina la masina politiei;
- masina politiei aflata dupa trecerea de pietoni;
- iluminarea precara a strazii (inginarea zilei cu noaptea e o perioada a zilei destul de critica pentru circulatie);
- pozitia agentului prin care urmareste traficul (prin oglinda retrovizoare;
- neexistenta nici unui trecator aflat pe trecere, din partea dreapta pe sensul de mers;
- vizibilitate opturata a agentului intre terminarea trotuarului si inceputul trecerii de pietoni.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

« Răspuns #465 : 02.Iul.2018, 10:27:24 a.m. »
E ca arbitrul la fotbal: a fost prost pozitionat la faza respectiva  :D   Intrebarea este de ce era prost pozitionat?  Daca era acolo pentru preventie statea in intersectie... fiind la ciupeala s-a asezat "strategic" intr-un loc in care era greu de observat.

In Bucuresti e jale cu respectul politie - cetatean in ambele sensuri. De ce? Pai cauzele sunt multiple: de la "impotenta" politistilor care nu au sprijinul legal si moral necesar din partea superiorilor, la mentalitatea invechita si educatia precara a multora dintre ei. Urmariti filmulete facute cu camera atasata de corp (body cam) a politistilor din tari mai civilizate sa vedeti cum se exprima si ce atitudine au politistii cand opresc pe cineva care a gresit. De ce nu se introduce si la noi asta pe scara larga? Din cate stiu au incercat ceva in privinta asta, eu personal n-am vazut pana acum agenti dotati cu asa ceva.
http://www.ziare.com/stiri/politie/politistii-vor-purta-o-camera-video-cu-care-sa-inregistreze-discutiile-cu-soferii-1469335
Eu zic ca ar fi o masura extrem de utila care ar proteja atat politistul de abuzurile cetatenilor (usor de verificat ca politistul s-a comportat exemplar si cetateanul a fost recalcitrant) dar si invers (politistul devine constient ca trebuie sa vorbeasca civilizat si spaga e mai greu de dat).

Dar oare chiar vrea politia sa se schimbe? Dar noi oare chiar vrem?

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, ariciul

Offline enicky

« Răspuns #466 : 22.Iul.2018, 09:45:06 p.m. »

Offline gabi males

« Răspuns #467 : 23.Iul.2018, 10:48:11 a.m. »
  Telefon + facebuk = :popa:
As mai adauga si inconstienta celor care au in parbriz semnul de incepator dar...depasesc cu mult limitele de viteza( exemplu : E85, eu ruland cu 120km/h si...depasit de un pustulica cu acel semn care rula cam cu 140-150km/h), neadaptarea la conditiile de drum( tot E85, ploaie torentiala, balti pe sosea, eu rulam cu 60-70km/h, depasit de un BMW X5. Dupa circa 4 kilometri era iesit pe camp) si...exemplele pot continua.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline shpeedy

« Răspuns #468 : 23.Iul.2018, 03:55:17 p.m. »
Apropo de asta cu lamaia in parbriz, am si eu o intrebare: din ce retin, exista o limitare la conducerea in afara granitelor pentru per. lamaii (1-ul an de permis). Daca retin corect, mai exista?
Intreb asta pentru ca am vazut o masina de RO in BG cu lamaile in parbriz...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline jupanul1

« Răspuns #469 : 23.Iul.2018, 04:03:31 p.m. »
Păi... la regulament zice că șoferul începător n-are restricții de-astea. Ci numai să aplice semnele distinctive și viteza maximă admisă în afara localităților trebuie să fie cu 20km/h mai mică decât cea pentru categoria de autovehicul pe care îl conduce.

Și să nu transporte mărfuri sau produse periculoase (dooh!) și să nu facă taxi.

LE - să nu confundăm numerele roșii (deci autovehicul neînmatriculat) cu semnele distinctive pentru ”începători”.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise