Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93215 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #450 : 30.Iun.2018, 03:31:16 p.m. »
Imi pare rau sa vad ca indiferent despre ce e problema este vorba altii sunt de vina, "noi" suntem buni, corecti, drepti.
Daca vrem sa indreptam tarisoara asta trebuie sa incepem cu noi insine, sa vedem barna din ochii nostri.
Oricat am incerca sa pozam in sfinti realitatea este alta.
Orice metoda/mijloc/mod de a ne "reseta" este binevenit.
Sa invatam din experientele altora pana nu este prea tarziu.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: gabineg, Utilizator_Anonim

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #451 : 30.Iun.2018, 03:38:00 p.m. »
Polemica e inutila, toti aveti dreptate, mai ales ultimul coleg.
Trebuie sa dam exemplu personal nu sa fim lupi moralisti
Eu nu mai conduc baut din 99, m-am speriat a doua zi pt ca dupa ce am oprit-o am cazut sub ea, deh student teribilist
@gabineg are dreptate, sunt multe postari cu viteze mari, inclusiv eu am povestit ca am mers cu 200, dar nu voi mai posta in jurnal tampenii din acestea

• Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #452 : 30.Iun.2018, 04:01:15 p.m. »
Polemica e inutila, ...
@gabineg are dreptate, sunt multe postari cu viteze mari,
  Polemica n-as zice ca  este inutila(si n-avem unanimitate!), atat timp cat se prezinta si argumente solide si obiective.
 @gabineg are dreptate si poate isi aduce aminte ca eu am "taxat" cativa colegi care au pozat CB/consumul in miscare, motiv pt. care unii ma ironizau.
  @rexkrokiDAU te-am intrebat si eu ceva... daca esti amabil !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #453 : 30.Iun.2018, 04:07:06 p.m. »
Am spus că în opinia mea e irelevanta țara în discuția de față.

« Răspuns #454 : 30.Iun.2018, 04:07:16 p.m. »
@enicky si condusul prea incet se sanctioneaza potrivit codului rutier 😎😎

Offline enicky

« Răspuns #455 : 30.Iun.2018, 05:08:16 p.m. »
  @hippo ar fi bine sa se si intample asta.
@rexkrokiDAU am prins intr-o zi cateva fragmente dintr-o emisiune pe Europa fm, in care subiect era utilizarea telefonului la volan. Si au sunat cativa ascultatori care dadeau exemple tarile unde erau stabiliti, unde exista obligativitatea ca tel.mobil sa fie obligatoriu intr-un suport in bord/parbriz, sau sa-l ai intr-o zona departata incat sa n-ajungi la el, iar amenzile erau f.mari, mergandu-sa pana in situatia in care echipaje civile ale politiei te blocau in trafic si te amendau.
   Aici discutam de conducere preventiva, deci in acest context ti-am pus intrebarea.
Atat timp cat suntem in ue, cred ca este ineresant. Dar, cum doresti tu !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #456 : 30.Iun.2018, 08:44:35 p.m. »
Tocmai că e vorba de conducerea preventivă nu sunt la obiect sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor legale. În plus Elveția nu e în UE.
Dar dacă e să fie offtopic,  în Elveția dacă vorbești la telefon amenda e de 100 chf. Dacă însă ești văzut căutând în agenda telefonică,  scriind mesaje sau navigând pe net cazul ajunge pe masa unui judecător care în funcție de circumstanțele faptei și a venitului contravenientului poate decide o amendă mai mare. Dacă din cauza folosirii telefonului mobil, chiar și a vorbitului propriu-zis cu sau fără opțiunea de "mâini libere" are loc un accident, judecătorul poate dispune chiar închisoare.

La o conducere preventivă se ajunge prin educație,  începută din familie și școală.  Imaginile cu accidente, că de la asta am plecat, nu contribuie la educație.

Offline toma

« Răspuns #457 : 30.Iun.2018, 10:12:38 p.m. »
As adauga, tot oarecum offtopic: psihicul uman este o chestie tare complicata - unele lucruri care ne ajuta sa progresam ca specie devin daunatoare individului. Faptul ca putem ignora anumite riscuri ne ajuta sa progresam - dar acest lucru atrage dupa sine de multe ori "gandirea magica": nu mi se va intampla mie.

Legat de subiect: daca te uiti la statistici trebuie sa fii nebun sa conduci cu familia in masina in Romania (si nu numai). Totusi o facem cu totii aproape zilnic. De ce? Pentru ca este un risc pe care creierul nostru invata sa-l ignore. Ca unii o facem marind doza de risc prin felul in care conducem este alta poveste.
Exista studii care arata ca de fiecare data cand soferii trec pe langa un accident oribil majoritatea reactioneaza conducand mai prudent. Dar comportamentul este de scurta durata, creierul pune din nou capacul pe risc si se revine la stilul de condus caracteristic fiecaruia in parte.

Sa ne expunem atunci mai des la imagini grotesti cu rezultatele unor accidente? Nu! Pentru ca din nou mecanismele de protectie ale creierului vor face ca expunerea prelungita la acest tip de stimul sa aiba impact din ce in ce mai mic.

E bine sa constientizam pericolele la care ne supunem conducand si sa incercam prin conduita noastra sa nu sporim acest pericol. In rest, pe cei care conduc periculos nu-i mai educa decat bataia.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

« Răspuns #458 : 30.Iun.2018, 10:18:09 p.m. »
Sa nu fim moralisti, toti am calcat un pic acceleratia cand eram pusti, ideea e ca acum sa mergem in siguranta
Nu intotdeauna viteza e problema ci neasigurarea in depasiri si necunoasterea limitelor masinii.
Am vazut destui melci periculosi pe autostrada iesind in depasire la 100 km/h fara sa se uite in oglinda.

Offline Catalln

« Răspuns #459 : 30.Iun.2018, 10:32:12 p.m. »
In spiritul discutiilor de pana acum,
dupa o varsta doar doamna cu, coasa iti mai poate schimba mentalitatea.
 :baston: :baston: :baston:
  >:)
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: toma