Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93216 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #440 : 30.Iun.2018, 01:29:37 p.m. »
Să nu facem din topicul ăsta un fel de Știrile de la ora 5.

Dacă chiar țineți neapărat să puneți filmulețe cu accidente în care mor oameni o puteți face în topicul de filmulețe, deși chiar și acolo nu ar strica puțină autocenzura. Goana după senzațional nu definește forumul nostru. :pardon:

Offline shpeedy

« Răspuns #441 : 30.Iun.2018, 01:48:54 p.m. »
Imi aduc aminte de un curs de jurnalism facut acum multi ani, prin facultate - sangele si pielea (nude skin) vand...

Daca nu ne vom concentra eforturile inspre cauze (lipsa consecventei aplicarii Legii, a educatiei si a intaririi instrumentelor de forta si coercitie) aceste cazuri nu numai ca sunt prezente, dar au chiar o tendinta de amplificare ca prezenta/intensitate/duritate/violenta.

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #442 : 30.Iun.2018, 01:52:17 p.m. »
Te uiti la știrile de la ora 5? La tine, unde lumea cam respecta legile,  sunt la 4.  ;)
Poate mai invata ceva cei care ruleaza exclusiv prin tara asta...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #443 : 30.Iun.2018, 02:09:17 p.m. »
Să nu facem din topicul ăsta un fel de Știrile de la ora 5.
   Absolut deloc ! "Bogatul nu crede la sarac, cel sanatos nu-l crede pe cel bolnav", iar tu nu poti intelege ca accidentele astea pe noi, cei din RO ne ingrozesc la gandul ca am putea fi chiar NOI  in acele situatii !!!!

Plecam, voi pleca in co si nu mi-as dori sa intalnesc un asemenea idiot pe sosea.

Ce facem noi aici, este o metoda de preventie, avertizare, poate se mai reduc din situatii, sau poate daca vom intalni astfel de situatie, creierul nostru(care are deja o imagine de genul inregistrata) ne va da o "comanda" care ne va salva viata !!!! Sau ii voi spune celui/lei din dreapta, "lasa-l dr.. de fb, ai vazut cum au murit aia!"

Noi toti in Ro cerem autostrazi statului, dar noi nu suntem in stare sa conducem civilizat nici pe astea care sunt, indisciplina si nesimtirea fiind la baza sofatului la noi.
   Sigur, ai putea spune "dar politia?" Politia iese in teren cand are chef, iar parlamentarii dau legi astfel incat eficienta acestei institutii sa scada vertiginos : ultima este cea cu radarul semnalizat, masini inscriptionate, etc. Adica masina politiei sa nu mai fie under cover, sa vada tot prostul ca e radar in locatia X ! Daca eu reapect legea, ce treaba am cu radarul?!!!
De ce trebuie sa spun ca "politistii stau ca pandarii" sau "ascunsi". FOARTE BINE, asa trebuie sa stea !!!
  Daca eu sunt corect, poate sa stea ascuns un pluton intreg, pt. ca n-au ce sa-mi faca!!!
Imi doresc cate un politist in fiecare mare intersectie din capitala, nu sa dirijeze traficul, doar sa supravegheze !!
   As dori sa ne spui si noua din legislatia statului unde traiesti tu, legat de vorbitul la telefon la volan, radar, si altele, ce pervade.
   Deci cu tot respectul, intelege ca nu urmarim senzationalul, ci doar "ASA NU" !!!!

P.S. Noi nu avem cum sa vedem stirile de la ora 5, pt. ca atunci terminam programul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: gabineg, Catalln

Offline shpeedy

« Răspuns #444 : 30.Iun.2018, 02:20:27 p.m. »
Intreb si eu: cam cat de eficient este sa te complaci in efecte, ignorand cauzele...

Dar deh, cam greu cu privirea de ansamblu...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 30.Iun.2018, 02:33:11 p.m. de shpeedy »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #445 : 30.Iun.2018, 02:34:42 p.m. »
Nu deviați discuția spre faptul că eu nu locuiesc în România, acest fapt e irelevant în situația de față. Sângele pe ecranul calculatorului nu are efecte educative,  în nici o țară din lumea asta.

Offline shpeedy

« Răspuns #446 : 30.Iun.2018, 02:36:42 p.m. »
Nu te-ai obisnuit deja ca anumite mentalitati ("cine n-a mancat salam cu soia") nu mor?

Construieste o tara (macar pe jumate) ca afara cu asemenea mentalitati...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

The following users thanked this post: gabineg

Offline toma

« Răspuns #447 : 30.Iun.2018, 02:40:13 p.m. »
Eu zic ca va inflamati inutil.

- prezentarea unor astfel de stiri nu vad ce beneficiu aduce aici pe forum. Nu cred ca avem colegi care conduc beti cu 200km/h. Si daca am avea credeti ca atfel de stiri le va influenta comportamentul in vre-un fel?

- legea aia legata de presemnalizarea radarului este o tampenie. La fel cum o tampenie a fost si modul in care au fost implementate la noi radarele fixe. O solutie buna transformata intr-o modalitate de stors bani.

-  personal am vazut masina cu radar pitita dupa capita de fan sau in curba unde era montat indicator de restrictie la 30km/h desi curba putea fi abordata in siguranta cu 70km/h cu orice masina produsa in ultimii 20 de ani. Nu erau acolo pentru preventie, erau la "ciupeala".

- pentru ca politia rutiera sa fie respectata trebuie sa-si castige respectul. Iar asta nu o poate face cu militienii de dinainte de '89 si altii care le-au mostenit metehnele cum in egala masura nu o pot face cu bugete subdimensionate, legi proaste, tehnica deficitara, ministrii de interne precum duamna Carmen si nici sistemul de pile/cunostinte/relatii care le fac frustranta sau inutila activitatea. E foarte mult de scris despre asta si tot la politica ajungem.

Lipsa de infrastructura omoara oameni la fel cum si inconstienta unor soferi omoara oameni. Ai fi mai putin tentat sa mergi tare sau sa faci depasiri riscante cand stii ca ai maxim 30km pana cand intri pe autostrada si acolo poti merge cu o medie orara buna pana aproape la destinatie.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #448 : 30.Iun.2018, 02:58:10 p.m. »
Nu sunt de acord cu voi. In momentul in care vezi un accident grav, iti intra frica in oase si respecți regulile. Cata vreme legiuitorul si puterea executivă (recte politia) dau chix, trebuie să te pazesti singur. Cu orice mijloace. Adica sa mergi corect, dar sa-l descurajezi pe bizon sa te omoare.

Cat despre falsa pudoare ca la noi pe forum nu se intampla lucruri d-astea, vedeti cate postari cu viteze de 170 km/h au fost.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #449 : 30.Iun.2018, 03:05:18 p.m. »
Nu te-ai obisnuit deja ca anumite mentalitati ("cine n-a mancat salam cu soia") nu mor?
  Binenteles ca la a doua postare incepem sa jignim !!! Mentalitati...soia. Noi de soia n-am murit, dar voi cu accidentele....
   Care sunt cauzele care determina un sofer sa se urce beat la volan ? Sau drogat? Sau sa stea pe fb la volan? Guvernul, statul, partidul?? Probabil ca astia sunt de vina, nu el ! 
    A, trebuie sa n-o faca de frica politiei??!! Dar constiinta ce spune?! Dar cei de langa el ce spun?
  Degeaba analizez eu politica guvernantilor, ca pe strada mor de mana unui betiv sau a unui "jmecher".
Dar nu ma mai mir, probabil asa gandeam si eu acum douajde ani, dar acum am inceput sa ma mai maturizez.  :dknw:
   L.E. @toma sa nu mergem pe ideea ca "n-o sa mi se intample tocmai mie", sau "aci pe forum suntem toti corecti", pt. ca pe acest forum scriu 10 si se uita 100.
"Nu erau acolo pentru preventie, erau la "ciupeala" - si dupa ce au "ciupit", au luat indicatorul 30km/h si au plecat !!! :-))
   Hai bree!! Iar situatie ca in clipul pus de mine(incalecat linia continua in curba) n-ai intalnit?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip