Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93217 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #410 : 26.Mai.2018, 06:59:20 p.m. »
A postat aici si @Laurentiu, pentru cine vrea sa compare.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #411 : 26.Mai.2018, 07:25:14 p.m. »
    Eu cred ca este bine ca se afla si acolo(o varianta) si aici, poate asa le vor vedea mai multe persoane.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #412 : 26.Mai.2018, 07:37:38 p.m. »
Foarte bune ambele filmulete. Mai trebuie si aplicate.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Girbil

« Răspuns #413 : 26.Mai.2018, 07:46:47 p.m. »
Mda, si eu sunt invatat sa vad marginea masinii. Acum aflu si eu ca nu-i corect, dar, asa cum zice Leutz, dincolo, si eu sunt oarecum dependent de a vedea laterala masinii. Stiu ca am mai avut oglinda reglata altfel si mi-a cerut creierul sa vad masina. Dar ce faci cu biciclistul care-ti vine prin dreptul stalpului spate ? M-am invatat sa intorc capul sa vad daca am ceva in unghiul mort.
Anyhow, ms de filmulet, o sa incerc si eu sa aplic, sa vad cum merge.
Putea si suzuki sa ne doteze cu niste led-uri ca la alte marci. Vad pe aliexpress niste sisteme de-astea de warning cu senzori de pe la 50 de euro...sau... mult mai ieftin  :D :
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180526084604&isPremium=y&SearchText=car+blind+spot+mirror
  • Vitara S 1.4 AT 2016

Offline hugbear

« Răspuns #414 : 26.Mai.2018, 08:02:08 p.m. »
Lol, eu i-am pus „blind spot mirror” din 2008! E adevărat, le-am orientat în așa fel încât să văd roata spate, pentru că îmi place să parchez aproape (a se citi „lipit”) de bordură. :)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #415 : 26.Mai.2018, 09:51:53 p.m. »
  Am avut si eu pana prin anii 2000 oglinda pt. unghi si rotunda si dreptunghiulara, dar nu stiu, de la opel incoace n-am mai folosit. Trebuie testata aceasta pozitie a oglinzii !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline maxwell

« Răspuns #416 : 27.Mai.2018, 06:02:40 a.m. »
Trebuie testata aceasta pozitie a oglinzii !

Eu am testat acest mod de reglaj al oglinzilor și mi se pare mult mai bun decât cel clasic, învățat la școală de șoferi înainte de 1989. Vederea mașinilor din stânga/dreapta imediat ce au părăsit oglinda centrală îmi dă o imagine de ansamblu, fără a mai pierde timp cu întorsul capului. Mai ales la Ignis, unde vederea laterală nu este dintre cele ma bune.
Și un fapt amuzant: Am schimbat roțile pentru vară la reprezentanța locală și când am plecat am simțit că e ceva schimbat. Era poziția oglinzilor, modificată în modul clasic. Trebuie să recunosc faptul că pe acest forum am aflat, după postarea lui @Laurentiu, am încercat și m-am obișnuit rapid, deși 250.000 km anteriori i-am parcurs cu vechiul reglaj fără incidente.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline Laurentiu

« Răspuns #417 : 27.Mai.2018, 10:27:27 p.m. »
...îmi place să parchez aproape (a se citi „lipit”) de bordură. :)
In cazul asta nu mai ai spatiu de manevra pentru a iesi cind esti prins in ''tampon'' strins fata-spate. Un spatiu de 20-30 cm intre roata si bordura, eu zic ca e suficient pt a iesi dintr-o ''strinsoare''.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #418 : 27.Mai.2018, 10:33:58 p.m. »
Dacă cei din față/spate nu parchează bară-n bară cu mine (ceea ce ar fi „de porc gust”), atunci am suficient loc să-mi creez acei centimetri prin mișcări suplimentare. N-am rămas niciodată blocat.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #419 : 27.Mai.2018, 10:40:05 p.m. »
  @Laurentiu posibil sa ai dreptate, dar si eu am obiceiul asta : nu ma las pana n-o trag la cel mult o palma de bordura(cat sa nu zgarai janta) :)