Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93222 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #400 : 24.Mai.2018, 04:33:38 p.m. »
Ultimele postări nu își au locul aici, nu sunt despre probleme tehnice la mașină..

Dacă vreți să dezvoltați alte subiecte colaterale, folosiți funcția Citat și răspundeți într-un topic potrivit.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #401 : 24.Mai.2018, 05:01:35 p.m. »
Ultimele postări nu își au locul aici...

Acum si le au...  ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, ...

Offline enicky

« Răspuns #402 : 24.Mai.2018, 10:31:09 p.m. »
 make ai curaj, conduci bine, dar dupa cum stii(sau nu!) acest gen de curse se fac dupa studierea atenta a traseului. Nu ma refer numai la cunoasterea traseului ci si la carosabil pe care poate oricand sa apara o pata de ulei, nisip sau similare, ce pot avea anumite consecinte asupra ...finalului cursei.

Totusi sunt alte sectiuni mai potrivite pt. clip.

Chiar r o g  i n s i s t e n t un moderator sa mute postarea si clipul intr-o alta zona, altfel nu vad rostul efortului nostru de a promova respectarea legilor si conducerea preventiva pe sosele in acest topic !!!!!!
« Ultima Modificare: 24.Mai.2018, 10:51:19 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #403 : 24.Mai.2018, 10:40:33 p.m. »
@enicky , n-ai fost pe faza. Eu am mutat calupul de postari aici, pentru că în topicul de baza era off-topic. Aici putem avea opinii "asa da" , dar și "asa nu".
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #404 : 24.Mai.2018, 10:48:28 p.m. »
@enicky , n-ai fost pe faza. Eu am mutat calupul de postari aici...
    Cu tot respectul, nu mi se pare a fi locul aici, chiar si pt. pareri sau polemici ! Exista o zona de "Filmulete" parca,... dar eu daca as intra in acest topic nu mi-as inchipui ca vad ...cascadorie !!!
 Parerea mea... :pardon:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #405 : 24.Mai.2018, 11:02:14 p.m. »
Sper ca au văzut cât mai mulți șoferi ce-a facut criminalul ala care transmitea în direct pe Feisbuc cat de mândru conducea el microbuzul. Conducerea preventivă se invata din carti, de la instructor, din greselile tale si ale altora.
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #406 : 25.Mai.2018, 08:44:16 p.m. »
.... Conducerea preventivă se invata din carti, de la instructor, din greselile tale si ale altora.
   Nu sunt rau(cred eu), sunt doar constient(cum spune un coleg d'aici!) ca pe carte se "pune mana" mai rar spre deloc(nu se citeste nici Manualul Utilizatorului), instructorul il uitam repede, cat despre greseli... uneori este prea tarziu !!!
Intamplarea face ca uneori am tangenta cu masini conduse de alte persoane si raman uimit din ce pozitii pot sa conduca.
           Parerea mea este ca daca am avea o pozitie corecta la volan, daca in masina mea(de ex.) se urca la volan o persoana de aceeasi inaltime cu a mea(sau f. apropiata), acesta nici n-ar avea nevoie sa regleze scaunul sau volanul. Mie mi s-a intamplat aceasta situatie, dar in general atunci cand m-am urcat intr-o masina condusa de un sofer profesionist.
                            Hai sa ne reamintim putin care/cum este pozitia corecta la volan:

The following users thanked this post: shpeedy, toma, Catalln

Offline gabi males

« Răspuns #407 : 25.Mai.2018, 09:07:11 p.m. »
Foarte interesant și educativ pt cei care au "uitat" ce au învățat la școală. Sau, din comoditate, omit aproape tot din ceea ce am văzut în filmuleț. Dar...avem vreo șansă să ne ferim de loviturile din spate?
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline Catalln

« Răspuns #408 : 25.Mai.2018, 09:37:59 p.m. »
Foarte bun materialul, mai ales ca s-a punctat si partea de siguranta pasiva privind pozitia, menevrele si comportamentul la volan.
Oricand e bine de revăzut de oricine, in special de cele doua extreme de pe curba lui Gauss ("asii" si "prostii").
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #409 : 26.Mai.2018, 06:31:38 p.m. »
  Un alt capitol foarte important in economia conducerii autoturismului este reglajul oglinzilor retrovizoare !
 Este un capitol in general neglijat de noi toti, pentru ca am reglat oglinzile in aprilie si mai umblam la ele prin decembrie cand ne vom urca imbracati mai gros la volan si este posibil sa avem alta pozitie.

In clipul urmator veti vedea cum se pot regla oglinzile retrovizoare pentru a vedea chiar si unghiul mort !
 Va propun sa-l urmariti cu rabdare chiar daca este ceva mai lung, cred ca nu veti regreta :

The following users thanked this post: shpeedy