Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93221 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #390 : 24.Mai.2018, 03:08:01 p.m. »
Dacă n-ai făcut un "live" pe Facebook, degeaba înjuri :) Pe mine, cel puţin, filmarea ta m-a lăsat "spoiler". Sper să nu faci aşa şi în trafic normal...

Offline make21

« Răspuns #391 : 24.Mai.2018, 03:25:07 p.m. »
Dacă n-ai făcut un "live" pe Facebook, degeaba înjuri :) Pe mine, cel puţin, filmarea ta m-a lăsat "spoiler". Sper să nu faci aşa şi în trafic normal...
?! Nu vad legatura intre filmuletul asta, pe un drum fara trafic ( si franari semificative in curbele in care nu aveam vizibilitate ), cu acela la care faci tu referire. Eu conduc..si in cazul in care nu ai observat ambele mele maini tineau foarte bine volanul :). Filmarea este facuta de un prieten care statea in dreapta si tot el injura, nu eu. Deci.. nu prea iti inteleg commentul.
  • Swift Sport

Offline ...

« Răspuns #392 : 24.Mai.2018, 03:39:54 p.m. »
Trafic n-a fost, dar erau masini parcate pe margine, pe alveole, care puteau iesi fara sa semnalizeze :). Ma gandesc ca puteai patina oricand si iesi in decor, mai ales ca era zapada/gheata pe alocuri si unele curbe le-ai abordat cu viteza mare. Nici nu mai conteaza cine injura, dar se aude ca era speriata vocea (pasagerul simte mai nasol decat soferul). Totusi, e din 2009 masina, parca n-as mai avea incredere sa o forjez asa de tare dupa atatia ani, cine stie ce pica tocmai cand virezi, nu crezi?

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

« Răspuns #393 : 24.Mai.2018, 03:40:17 p.m. »
Dpmdv, Big Dislike daca filmuletul ruleaza la 1x si viteza de rulare este de peste 100km/h. De ce? Pentru ca:
- drum public/deschis circulatiei auto - puteai da peste orice co-participant la trafic, fara a-i cunoaste experienta/reactiile;
- semnalizare ne-adecvata a carosabilului - nu exista (sau nu este vizibil) marcaj pentru departajarea sensurilor de circulatie;
- pe margine vad inca zapada, deci posibil si gheata - fctie. de anvelope, exista riscul pierderii aderentei la cel mai mic contact cu respectiva suprafata.

Parerea mea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline make21

« Răspuns #394 : 24.Mai.2018, 03:54:16 p.m. »
 Erau fix 2 masini in zona aia, parcate, nimeni in ele. Pasagerului ii placea si stia exact cand s-a urcat in masina cum conduc si ce il asteapta.. asa face el. In zona unde era zapada am franat f mult. Cunosc suficient de bine in ce conditii si la ce temperaturi opereaza optim anvelopele. Erau 15-18 grade, asfalt uscat ( in afara zonei unde se vede in video zapada pe sosea si unde s-a franat). Anvelope noi DOT 2018 Continental Sport Contact 6.
Nu exista delimitari, etc.. pt ca drumul NU este unul public si NU este deschis circulatiei. In zona in care am mers mai tare, aveam vizibilitate in ceea ce priveste traficul/starea soselei, iar unde nu aveam, s-a mers incet.. deci ..
  • Swift Sport

Offline ...

« Răspuns #395 : 24.Mai.2018, 04:03:29 p.m. »
Okay, I believe you, but my tommy gun don't. :D

Offline shpeedy

« Răspuns #396 : 24.Mai.2018, 04:10:28 p.m. »
Deci era circuit inchis, iar toata lumea prezenta acolo avea experienta/autorizarea sa fie acolo... Mea culpa, nu intelesesem asta...

Offline make21

« Răspuns #397 : 24.Mai.2018, 04:17:11 p.m. »
Este pe Transbucegi.. drumul nu este deschis inca circulatiei publice si fiecare persoana care alege sa circule pe drumul ala, o face pe riscul sau. Nici RCA nu acopera un eveniment aparut acolo. Este un drum f putin circulat, se urca pana la aproape de Piatra Arsa.. lasi masina..si pe jos pana la Babele.. Dar repet.. toti care se incumeta pe drumul ala, o fac pe riscul lor si stiu care este conditia drumului..bine..asta nu inseamna ca toti care circula acolo sunt piloti. Eu am vrut sa clarific aspectul asta..ca eram f atent la drum, conditiile asfaltului, trafic, etc.. Nu are rost sa fim rautaciosi in necunostiinta de cauza. Masina este verificata si perfecta dpdv mecanic, anvelope noi, presiune facuta inainte de drum, etc.
  • Swift Sport

Offline shpeedy

« Răspuns #398 : 24.Mai.2018, 04:21:02 p.m. »
Daca o observatie ce tine de constientizarea responsabilitatii/riscurilor in situatia expusa este pentru tine o dovada de rautate, nu stiu ce sa-ti spun...

Offline ...

« Răspuns #399 : 24.Mai.2018, 04:26:39 p.m. »
Că tot vorbeam de "live", al 2-lea filmuleţ este imediat după accidentul din Ungaria...Nu accesaţi link-ul dacă vă ştiţi slabi de înger, dar poate ajută la conştientizarea riscurilor: https://www.liveleak.com/view?t=90WkX_1527073252
Dacă nu-şi are locul aici, rog moderatorii să-l mute/şteargă.