Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93224 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #380 : 02.Apr.2018, 09:32:14 a.m. »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #381 : 04.Apr.2018, 07:49:16 p.m. »
.... N-au de unde învață bunul simt. Deci legea trebuie sa prevaleze.
     Daca urmam o logica simpla, faptele ar decurge cam asa :
Teoretic toti conducatorii auto au invatat, au dat un examen pe care l-au trecut, deci TOTI CUNOSC LEGEA !
In conditiile date, aplicarea/respectarea legii ramane la mana bunului simt/plac al fiecaruia dintre noi.
Daca noi nu intelegem acest simplu fapt, trebuie sa intervina "cineva" care sa (oblige)sanctioneze nerespectarea legii.
Deci chiar daca respectivul nu respecta legea, el va fi obligat/sanctionat de organele abilitate pentru a se conforma.

Nici in tarile din vest nu au toti conducatorii auto "7 ani de-acasa", dar frica de organe/camere video si amenzi(care se si aplica) ii determina sa respecte legea.

Pana la urma pe mine, ca participant la trafic, nu ma intereseaza daca cel din fata mea stie sa spuna "multumesc" sau "ma scuzati", ci doresc ca el sa respecte legea !

Atat timp cat asta se intampla fie in mod voluntar, fie "constrans" de sactiunile legii/organelor de politie, toate lumea este multumita, iar numarul accidentelor ar scade considerabil.

Si un avertisment primit azi de la un coleg(poate multi il cunosc)!

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: toma, Catalln, croco

Offline shpeedy

« Răspuns #382 : 04.Apr.2018, 09:35:32 p.m. »
Mie-mi place acel disclaimer - acest stil a fost importat din occident... Bai, ma leshi...  Da' cine l-a dus in Occident?! :ad sub masa:

In rest, destul de valid avertismentul...

Totusi recunosc ca-mi scapa de ce s-a considerat ca discutia despre cei 7 ani de acasa si respectul pentru lege ar fi mai potrivit in topicul de fata... :-? Ma rog...

Dar daca tot continuam off-topicul p'acilea, despre ce lege cunoscuta de toti vorbim? in cei 20 de ani de cand am carnet, retin ca s-au schimbat regulile de circulatie de cateva ori.... Cu folos (tinand cont ca nimic nu s-a schimbat in bine in infrastructura)? Am dubii...

Daca e sa vorbim de cei 7 ani d'acasa, discutia tinde sa devina lunga si complicata:
- despre care 7 ani vorbim? la 3-4 ani deja e la gradinita - nu mai e doar sub controlul parintilor, intra intr-un mediu extern in care parintii nu prea mai au parghii de control;
- fiecare parinte avem cate un concept de educatie pe care vrem sa-l impregnam copilului in "cei 7 ani d'acasa", iar cum societatea romaneasca a ajuns cum a ajuns, de multe ori se ajunge la chestii de se bat cap-in-cap - degeaba il invat eu p'al meu sa fie bun/ingaduitor/empatic/sarguincios, daca un alt parinte ce a reusit prin viata cine-stie-cum si-l invata p'al lui ca totul e permis atata vreme cat castiga (pentru ca sisteme de valori diferite)... Two worlds collide at that moment...
- sistemul educational romanesc (ca si societatea per ansamblu) nu te ajuta in vreun sens pozitiv cu continuitatea "celor 7 ani d'acasa"...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #383 : 04.Apr.2018, 10:25:32 p.m. »
 @shpeedy : "Totusi recunosc ca-mi scapa de ce s-a considerat ca discutia despre cei 7 ani de acasa si respectul pentru lege ar fi mai potrivit in topicul de fata...  Ma rog..."
   Se incadra mai bine la Anvelope all seson ? Ca de acolo a plecat! Dar daca tu zici... chiar daca eu nu-nteleg. :)
   Eu cred(este parerea mea personala!) ca "cei sapte ani d-acasa" trebuie sa se bazeze pe niste principii simple si universal-valabile :
   -respect
   -modestie
   -corectitudine(nu fura)
   -recunostinta
   -daruieste(ca sa primesti)
   -iubestei pe cei din jur(ca sa fii iubit)
   -nu ura/injura/blestema
   -nu mintii(adevarul este cea mai buna minciuna!)
   -nu depasii masura in toate (mancare/bautura/distractie)
  Sunt cateva principii care mi-au venit pe moment, principii care se aplica(cine crede in ele) indiferent de pozitia sociala a fiecaruia.

L.P. Mai conteaza cine a inventat metoda cu oua in parbriz?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #384 : 04.Apr.2018, 10:46:27 p.m. »
Dacă nu contează,  de ce apare în text?

Offline enicky

« Răspuns #385 : 04.Apr.2018, 10:50:58 p.m. »
  Eu stiu?! Eu l-am pus ca atare...

Offline enicky

« Răspuns #386 : 10.Apr.2018, 08:03:58 p.m. »
  A treia zi de Paste a fost cu ghinion pentru unii dintre noi : un cetatean in varsta de 65 de ani a fost accidentat mortal, se pare pe trecerea de pietoni, trecand pe culoarea rosie. Info le am de pe Info trafic fb.
  Ca mentiune personala, pot spune ca in aceeasi zona, in conditiile in care semaforul verde il "pierzi" daca nu mergi cu un pas foarte rapid, in viteza, era s-o "patim" eu si sotia. Chiar daca sunt conducator auto si in conditiile date, nu-l disculp total pe autorul accidentului. Observand distanta la care a reusit sa se opreasca masina, si locul victimei(aruncate probabil), se pare ca viteza a fost una din cauze.
Foto  este personala.

Offline enicky

« Răspuns #387 : 19.Apr.2018, 06:30:17 p.m. »
    "Agenţii nu pot să sancţioneze conducătorul auto decât dacă îl găsesc lângă mijlocul de transport cu care circulă, întrucât este o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care nu ne mai dă posibilitatea să intrăm în baza de date şi să interogăm cine a condus mijlocul de transport..."
     Daca este reala aceasta declaratie a unui oficial din Politie, inseamna ca nu se va mai face niciodata ordine in circulatia din Bucuresti !
    Chiar nu se poate sanctiona parcarea pe/langa trecerea de pietoni sau chiar langa semafor?

Offline ariciul

« Răspuns #388 : 20.Apr.2018, 11:17:20 a.m. »
Important ar fi sa-l poata ridica daca e parcat pe trecere, altfel ne trezim cu situatii imposibile.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline make21

« Răspuns #389 : 24.Mai.2018, 02:53:22 p.m. »
Sper sa mearga.. am atasat un video facut de un prieten putin speriat.. filmare este facuta la 2 zile dupa ce am luat masina si desi nu pare cine stie ce in video.. chiar si dupa 2 zile masina mi-a oferit suficienta incredere incat sa abordez curbele aslea cu aprox 120-130km/h (nu toate din ele:)) ).. la un moment dat, intr i curba aveam putin peste 100km/h si soseaua nu era dreapta in curba aia.. am ramas cu ea in 3 roti si chiar si asa nu m-a speriat sau sa imi dea impresia ca voi pierde controlul.. periculoasa jucarie :)
  • Swift Sport