Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93228 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #330 : 18.Oct.2017, 08:10:03 p.m. »
  Nu stiu in ce masura exista prevedere legala, dar acum vreo 15 ani am scapat cu greu de un echipaj care voia sa ma amendeze, spuneau ei, pentru "conducere periculoasa".
  Probabil ca multi ar suna la 112 sa reclame sicane in trafic, dar omul realizeaza ca pana vine echipajul "infractorul" dispare si nu va mai exista obiectul reclamatiei.
  Parca gesturile obscene si injuriile stiu ca mai nou se sanctioneaza, e pe principiu, "prinde orbul, scoate-i ochii".
  Deja suntem intr-un cerc vicios si vorba lui @toma ar trebui sa intre in actiune " bata (a se citi amenda)". Degeaba avem amenzi cu sume astronomice, daca n-are cine sa le aplice !
  Organul  :baston: ar trebui sa se afle in fiecare mare intersectie, nu s-o dirijeze, ci sa sanctioneze soferii contravenienti. Altfel, cu amenzi in cuprinsul legii nu rezolvam nimic. Fara "batz" nu ne civilizam.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #331 : 18.Oct.2017, 08:30:20 p.m. »
Ce este o urgenta:
http://www.112.ro/index.php?pag=10
Cersetoria/spalare parbrize este considerata urgenta :-/
Nu pare a fi o problema de punere in pericol a vietii, proprietatii sau mediului.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Laurentiu

« Răspuns #332 : 18.Oct.2017, 08:40:16 p.m. »
Eu nu as suna la 112...
"Dacă se întâmplă totuși să fiți implicat într-o astfel de altercație, polițiștii sibieni spun că nu trebuie să răspundeți în nici un fel provocărilor și să sunați imediat la 112 pentru a semnala incidentul.'' - http://www.turnulsfatului.ro/2016/01/25/cum-trebuie-sa-reactionezi-daca-un-sofer-sare-la-bataie-trafic/

''...chiar daca filmati un astfel de incident, proba voastra video n-are nici o valoare. Eu am o camera cu care filmez uneori din masina, dar nimeni nu va accepta, oficial, filmarea mea. Legea spune ca proba poate fi doar inregistrarea politiei, cu aparatele lor omologate.'' - http://www.motorstory.ro/2011/01/politia-vrea-sa-pedepseasca-soferii-agresivi-dar-cum-se-dovedeste-agresivitatea/

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

« Răspuns #333 : 18.Oct.2017, 08:56:25 p.m. »
@yeti de asta am spus, dupa ce am citit ce scrie acolo, ca fiecare e liber sa interpreteze cum crede de cuviinta.
@Laurentiu, nu te contrazic. Altercatie e una, condus periculos pentru partenerii la trafic e alta (si poate duce la altercatii).

Fiecare suna la 112 cand considera ca e necesar. Am divagat destul de mult de la subiectul topicului, sa ne intoarcem la conducerea preventiva.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Catalln

« Răspuns #334 : 18.Oct.2017, 08:58:04 p.m. »
Omologarile sunt necesare pt dispozitivele care masoara ceva (viteaza, concentratia de alcool).
Pentru restul situaţiilor o filmare (daca este necesar se face si o expertiza privind autenticitatea), cantareste foarte mult.
Sunt destul cazuri, aparute si in media, cand pe baza filmarilor provenite de la participanţii la trafic politistii s-au autosesizat si au demarat cercetarile aferente.
A se vedea acel caz cand un SUV proiecteaza loganul in afara carosabilului.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Laurentiu

« Răspuns #335 : 18.Oct.2017, 09:15:51 p.m. »
...pe baza filmarilor provenite de la participanţii la trafic politistii s-au autosesizat si au demarat cercetarile aferente.
E totusi o diferenta intre instanta si cercetare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miaunica

« Răspuns #336 : 19.Oct.2017, 03:01:19 p.m. »
Cand suni la 112 esti intrebat "ce problema ai". Pt sicane , conducere agresiva etc esti directionat/preluat de Brigada Rutiera. Identifici pe cat poti de exact locul unde s-a petrecut evenimentul si datele individului , cat ai retinut: nr inmatriculare, model masina, culoare etc... Nimeni nu te ia de urechi! Politia incurajeaza semnalarea de evenimente. Se comunica prin stratie echipajului din proximitatea locului unde s-a petrecut evenimentul si se incearca oprirea lui.
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #337 : 07.Dec.2017, 11:12:26 p.m. »
Când șicanantul devine propria victimă:
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #338 : 07.Dec.2017, 11:25:44 p.m. »
   Sau pe romaneste :
 "Cine sapa groapa altuia, cade el in ea". Sa nu uitam asta  !
   Ce-i drept, aici, "roata" s-a invartit foarte repede !

Ce-am observat in trafic, ca femeile-conducator auto nu iti acorda prioritate cand n-o ai, sa zicem la intrarea intr-un drum principal dintr-unul secundar.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #339 : 08.Dec.2017, 01:57:06 a.m. »
[...]
   Ce-am observat in trafic, ca femeile-conducator auto nu iti acorda prioritate cand n-o ai [...]

Mai rau e cand nu-ti acorda nici cand o ai  >:)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain