Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93229 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #320 : 16.Oct.2017, 07:26:52 p.m. »
Regulile de circulatie nu pot fi subiective si sa lase interpretari la "bunul simt"..... Ce @enicky considera bun simt este luat de altul drept "dreptul lui".
     Sunt absolut de acord cu cele de mai sus. Eu am scris ieri "la cald", fiind tocmai sosit de pe acest drum, drum pe care vara il fac de 1-2 ori pe luna.

"Iti explic eu ce-a vrut sa spuna: a depasit semnalizind pe cei ce mergeau cu 70-80 km/h trecind peste axa drumului prin stinga lor pe sesns invers" - @Laurentiu a intuit perfect.

"Crezi gresit, foarte gresit! Asa cum spunea si colegul @Catalln drumul este plin de dobitoci. Si mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa am parte de "destepti" care merg cu 150km/h, iti dau flash-uri..."
         Nu te contrazic, probabil eu am fost mai norocos si n-am avut parte de sicanari ! :)
  Iar ultimul exemplu, adica patru(4) masini simultan eu il evit maxim .
    Stiu ca au fost multe accidente(chiar Laura Stoica), asa este.

iti apreciez argumentatia solida, legea intr-adevar trebuie aplicata, iti respect opinia, dar pe mine tot nu ma sperie aceasta sosea. Acum in weekend am avut doua variante de traseu : pe Branesti sau pe Afumati. Am ales pe cea din urma.
      Cum spuneam mai sus, nu putem  fi  la fel. :pardon: :)

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dAlex

« Răspuns #321 : 17.Oct.2017, 09:35:01 a.m. »
Ca fapt divers, am circulat pe autostrada in SUA(Colorado) si am vazut acolo cum au rezolvat problema soferilor agresivi.

Cam la fiecare 100 de km era cate o pancarda care zicea: " Te sicaneaza un sofer agresiv? Suna la numarul asta ..." . Iar americanii au "para" in sange. Cum vad ceva ce ii deranjeaza sau pare dubios, cum reactioneaza.

Tinand cont de vechea Securitate, cand se turna la greu, si noi ar trebui sa avem "mecanismul" asta mostenit si sa functioneze. Doar ca nu avem Politie. Sau o avem numai cand nu trebuie.

Oare ce s-ar intampla daca as suna la 112 pentru asa un motiv?
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

« Răspuns #322 : 17.Oct.2017, 10:00:26 a.m. »
Ca fapt divers, am circulat pe autostrada in SUA(Colorado) si am vazut acolo cum au rezolvat problema soferilor agresivi.
......Oare ce s-ar intampla daca as suna la 112 pentru asa un motiv?
     Si inca n-ai spus nimic despre marimea autostrazilor din SUA ! Alta viata...
  Iar in legatura cu tel. la 112, pana le raspunzi la toate intrebarile si le explici pozitia ta si incidentul, cred ca ajungi la iesire :) ! Cat despre raspuns....
      Eu n-am ajuns acolo dar aci la noi, in Germania de ex., pe banda de langa axul drumului, fie ca era 2,3, sau 4 se faceau doar depasiri, chiar daca erau in zonele unde disparea indicatorul cu 130.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dAlex

« Răspuns #323 : 17.Oct.2017, 10:18:21 a.m. »
Pare ca nemtii sunt mai educati, dar nu duc lipsa deloc de accidente pe autostrazi. E la ordinea zilei, si mi se pare ca trec mai usor peste pierderile de vieti omenesti. A devenit parte din cotidian.

De partea celalta americanii au un procentaj de needucati mai apropiat de al nostru si au luat masuri.

Am gasit si un link despre asta: https://www.colorado.gov/pacific/csp/report-aggressive-driver

230.000 de rapoarte ce-i drept in 19 ani..

Offline toma

« Răspuns #324 : 17.Oct.2017, 10:45:36 a.m. »
Mai oameni buni 112 e numarul de urgente! Nu-l folosim pentru din astea.  :baston:   Nici in USA nu suna la 911 ci la un numar afisat pe panou.

No, acum daca vorbim despre numarul de morti la suta de mii de locuitori in acciente de circulatie: Germania are 4.3, USA are 10.6 iar Romania 8.7 (informatii luate de aici - probabil nu foarte la zi). Comparandu-ne cu restul tarilor EU stam destul de prost.

Nemtii (si nimeni de altfel) nu s-au nascut educati. Educatia s-a facut cu zaharelul si in special cu bata (a se citi amenda). Cifrele dezastruoase in privinta sigurantei rutiere in Romania au doua mari explicatii: lipsa de educatie si lipsa de infrastructura. Din pacate statul (de data asta chiar e datoria statului) nu face aproape nimic in aceasta privinta. Situatia investitiilor in infrastructura rutiera e dezastruoasa iar situatia in care se afla politia rutiera este de asemenea. Pentru a fi reteta completa adaugati lipsa unei legislatii corespunzatoare. In USA exista notiunea de reckless driving - condus nesabuit si este la latitudinea politistului de a aprecia asta. Faceti un exercitiu de imaginatie pentru Romania: un sofer care croseteaza benzile prin Bucuresti (recunosc ca si eu o fac cateodata) este oprit de politie si amendat pe motiv de conducere nesabuita. Cati o sa tipam ca este un abuz, ca pur si simplu suntem la mana politistului care te poate amenda pentru ca asa a considerat el (subiectiv)?

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline dAlex

« Răspuns #325 : 17.Oct.2017, 11:38:50 a.m. »
Mai oameni buni 112 e numarul de urgente! Nu-l folosim pentru din astea.  :baston:   Nici in USA nu suna la 911 ci la un numar afisat pe panou.

Esti sigur? Uite un caz concret: Mergeam prin centru Timisoarei si la 2 m in fata mea o bucata mare de moloz de vreo cateva kg s-a desprins de pe acoperisul unei cladiri istorice proaspat renovate.

Nu a patit nimeni nimic, dar puteam eu sa o patesc, asa ca am sunat la 112 si le-am zis: uitati ce putea sa mi se intample. Puteti face ceva sa nu fie accidente pe viitor? Am sunat unde trebuie?

Si raspunsul a fost ca am facut f bine, si la scurt timp au sosit si pompierii care au luat masuri. Deci, am sunat preventiv, si am facut bine.

Poti sa zici ca aia-i altceva ca nu-i in trafic. Da eu zic ca-i aceeasi situatie: tot preventiv si tot cu potential de pierderi de vieti omenesti.

Daca n-am numar de sunat pe nici un panou, unde sa sun? Stau si plang ca n-am infrastructura si ma plimb pe acostamente?

Offline toma

« Răspuns #326 : 17.Oct.2017, 11:59:31 a.m. »
Bine ai facut ca ai sunat in situatia respectiva. Era o situatie in care au putut actiona clar: locul cunoscut, problema cunoscuta, au stiut pe cine sa trimita (pompierii) si ce sa faca pentru a preveni un potential accident cu urmari grave asupra sanatatii cuiva.

Imagineaza-ti totusi ce ar insemna sa sune la 112 toti cei care vor sa se planga de soferi agresivi. Cred ca sistemul ar fi sufocat iar beneficiile ar fi zero. Reclami ca te-a sicanat cineva in trafic. Bun, si? Fara o baza legala chiar daca mobilizeaza un echipaj de politie care sa-l identifice in trafic in scurt timp tot nu au ce sa-i faca. Doar sa-l opreasca sa-l intrebe de sanatate si sa-l sfatuiasca sa se tempereze. Asta in conditiile in care politia care dirijeaza intersectiile in Bucuresti nu se opreste din lucru pentru a amenda soferii care incalca legea sub ochii lor!

Pericolul creat de comportamentul agresiv in trafic poate fi eliminat doar prin actiunea echipajelor de politie deja prezente la fata locului si care sa poata opri pe cei care ne pun in pericol. In rest, daca ai camera care inregistreaza la bord, poti depune o plangere la politie impreuna cu dovada video. Poate soferul va fi sanctionat si prin asta vei contribui, in mod real, la sporirea sigurantei in trafic presupunand ca omul ramane fara carnet sau amenda il tempereaza.

PS
Pentru Bucuresti exista un numar scurt al politiei rutiere (021/9544) pentru restul tarii n-am idee cum poti anunta astfel de probleme.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline fireburn

« Răspuns #327 : 17.Oct.2017, 12:57:30 p.m. »
Situatiile astea fara incidente, din trafic, nu prea-s cuantificabile.
Nici eu nu as abuza de 112 pentru asta, cand altul poate moare pentru ca apelul/dialogul a fost initiat cu 2 minute mai tarziu (cand eu am ocupat linia).

Despre politia romana........nu comentez (nu are rost).

Offline Laurentiu

« Răspuns #328 : 18.Oct.2017, 05:44:42 p.m. »
Imagineaza-ti totusi ce ar insemna sa sune la 112 toti cei care vor sa se planga de soferi agresivi.
Pentru o conducere agresiva, o sicanare in trafic, gesturi obscene etc, poate insemna un caz de urgenta si de o prevenire a unui apropiat accident ori un incident (oprire fortata, altercatie) asa ca, apelul facut la 112 este indicat iar el este preluat prin intermediul telefonistei de catre politie. 112 nu are o singura telefonista iar un astfel de apel nu dureze zeci de minute.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

« Răspuns #329 : 18.Oct.2017, 07:07:08 p.m. »
Ce este o urgenta:
http://www.112.ro/index.php?pag=10

Nonurgente
http://www.112.ro/index.php?pag=11

Citat
Platforma Serviciului 112 poate primi simultan 1.200 de apeluri, din care 100 pot fi preluate instantaneu
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Sistemul_Național_Unic_pentru_Apeluri_de_Urgență_(România)

Fiecare interpreteaza cum crede de cuviinta informatiile astea.

Eu nu as suna la 112 pentru cineva care ma sicaneaza in trafic. As suna insa daca as observa ca cineva in stare clara de ebrietate se urca la volan si pleaca cu masina.