Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93235 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #280 : 05.Oct.2017, 11:18:31 p.m. »
  ....Parerile pe care le-am exprimat sunt prin prisma mersului la serviciu aproape zilnic cu bicicleta. Am inceput sa o folosesc cat pot de mult exasperat de faptul ca fac 7km intr-o ora pana la birou cu masina in timp ce cu bicicleta fac 25 minute.....  Merg tare si mi-ar place sa o pot face cat mai constant,....
           Super ca mergi cu bicla zilnic :clap:. Si eu ajung pana in spate la Inter(5-6km depinde traseu), da' mai mult de 20min nu-mi trebuie.
          Cu toata lipsa de experienta, cred ca un mers la blana cu bicicleta (ca si cu masina) s-ar preta pt. zone mai adecvate, in oras fiind relativ periculos. De curiozitate voi incerca un test de viteza paralel cu un biciclist.
           D-aia nu ne-am mai intalnit noi, dar vine vajul... :)

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline fireburn

« Răspuns #281 : 06.Oct.2017, 04:36:43 p.m. »

The following users thanked this post: toma, Catalln

Offline enicky

« Răspuns #282 : 06.Oct.2017, 10:28:09 p.m. »
  Ar fi f. util daca s-ar realiza ! Dar ei nu reusesc sa marcheze un drum public....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #283 : 11.Oct.2017, 08:06:05 a.m. »
Kind reminder, pentru ca tocmai am fost intr-o situatie similara - aflat pe banda de inainte si la dreapta cu verde intermitent am fost claxonat si flash-uit in draci de o duamna ce se considera pe deplin indreptatita sa vireze la dreapta...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #284 : 11.Oct.2017, 08:15:26 a.m. »
Partea nasoală este ca majoritatea marcajelor este "praf". Si, daca nu esti un obișnuit al traseului respectiv, poti gresi: fie staționand pe banda dedicată dreapta, fie claxonandu-i pe cei care vor să meargă înainte cand tu faci dreapta.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Cosmin09

« Răspuns #285 : 11.Oct.2017, 08:53:00 a.m. »
Mai sunt situatii cand exista marcaj pt inainte si la dreapta dar si semafoare pt directia inainte si intermitent pt la dreapta.... Stiu ca era situatia asta la intersectia Caramfil cu Pipera, sensul dinspre Bd. Beijing. De multe ori am fost claxonat cand am asteptat la culoarea rosie pe banda 1.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline fireburn

« Răspuns #286 : 11.Oct.2017, 09:11:39 a.m. »
Daca banda cu semafor intermitent continua dincolo de intersectie, atunci cred ca e normal sa astepti pentru a merge inainte.
Daca banda cu semafor intermitent nu mai are continuitate dincolo de intersectie si trebuie sa te reincadrezi pe banda din stanga ta, atunci nu ar trebui sa stationezi pe banda cu semafor intermitent.
Parerea mea "care este" :)

Offline Cosmin09

« Răspuns #287 : 11.Oct.2017, 09:22:10 a.m. »
In locul respectiv, mentionat de mine, banda continua si dupa intersectia, drumul fiind cu 2 benzi pe sens. Marcajul de pe prima banda este eronat sau semaforul ala cu verde intermitent nu trebuia sa fie acolo.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #288 : 11.Oct.2017, 09:53:10 a.m. »
Mai sunt situatii cand exista marcaj pt inainte si la dreapta dar si semafoare pt directia inainte si intermitent pt la dreapta....
    Sunt numeroase intersectii cu marcajul benzii unu inainte si la dreapta, iar aici cred ca se circula la "mica-ntelegere". In zonele cu verde intermitent ar trebui sa existe indicatoare montate deasupra semaforului care sa indice explicit sensurile, astfel n-ar mai exista confuzii. Iar in conditiile de circulatie bara-la-bara plus erodarea zilnica datorata traficului, marcajul doar pe asfalt este ineficient.

Offline Catalln

« Răspuns #289 : 11.Oct.2017, 11:03:14 a.m. »
Mai sunt situatii cand exista marcaj pt inainte si la dreapta dar si semafoare pt directia inainte si intermitent pt la dreapta.... Stiu ca era situatia asta la intersectia Caramfil cu Pipera, sensul dinspre Bd. Beijing. De multe ori am fost claxonat cand am asteptat la culoarea rosie pe banda 1.
Cel care claxoneaza trebuie ignorat pentru ca e un "bizon".
Verdele intermitent iti indica faptul ca poti face dreapta daca ai posibilitatea respectiv acordant prioritate tuturor.
Sunt orasele mai mici unde acest lucru este aproape generalizat,  de multe ori si in situatiile cu o singura banda pe sens,  atunci ce faci daca vrei sa mergi inainte!?
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la