Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93237 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #260 : 23.Sep.2017, 10:26:25 a.m. »
Dar nimeni nu comentează despre jegurile care staționează înaintea zebrei...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #261 : 23.Sep.2017, 10:30:53 a.m. »
Sau in statia de autobuz, sau la piata. Insa cel mai graitor exemplu este in apropierea farmaciei Tei de pe bd. Lacu Tei. Sunt si cate trei puse la rand de la trotuar.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #262 : 24.Sep.2017, 12:40:10 p.m. »
@BrSx4 enicky are dreptate aici, legal este sa acorzi prioritate pietonilor de pe sensul tau de mers.
    Problema este ca legile intre timp mai sufera modificari, nu le aflam toti si de aici incep divergentele. @ BrSx4 sincer sa fiu am vazut intrebarea ta, raspunsul era "la mine" dar nu mai stiam art., lit., si n-am mai raspuns.  :) :pardon: Dar @Laurentiu a fost documentat!
Dar nimeni nu comentează despre jegurile care staționează înaintea zebrei...
   Ati observat probabil ultime modificari ale codului rutier cu amenzile astronomice introduse : d.p.m.d.v. este o mare porcaarie, un jeg de lege in frunte cu cretinopatul autor. De ce spun asta? Pentru ca nu de legi de circulatie avem nevoie in tara asta ci de cu totul altceva : de soferi(cu bunsimt) care sa le aplice si de agenti care sa sanctioneze soferii. Cine dracu le va plati amenda de 9600 lei, soferul vinovat dar decedat?
     Scoate agentii pe strada si nu vei mai avea nevoie de noi impozite si accize, se rezolva doua probleme.
   Are masina model 2016-2017 si sta cu telefonul la ureche ! De ce? Din acelasi motiv din care si aici se pun o mie de intrebari puerile de noi useri care la prima postare creeaza un topic nou : lenea de a citi manualul masini. :pardon:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #263 : 24.Sep.2017, 12:45:26 p.m. »
De ce? Din acelasi motiv din care si aici se pun o mie de intrebari puerile de noi useri care la prima postare creeaza un topic nou : lenea de a citi manualul masini. :pardon:

Cred ca cele doua probleme sunt suficient de departate una de cealalta incat sa fie disjunse. De acord, @enicky ? ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #264 : 24.Sep.2017, 01:53:54 p.m. »
   Daca te referi la codul rutier si manualul de utilizare al masinii, sunt intradevar departate dar iata ca uneori pot fi si convergente : necitind manualul nu stii sa conectezi tel. la unitatea audio a masinii si poti incalca legea vorbind normal la el.
   Daca te referi strict la citatul dat, atunci "bagam gunoiul sub pres",  ma prefac ca nu observ realitatea (de dragul de a nu naste polemici) si zic, da sunt disjunse.   Dar tocmai lipsa informatiei(din manual) este problema....:pardon:  Nu dezvolt ca voi fii off topic. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #265 : 24.Sep.2017, 02:01:55 p.m. »
Oare daca ar avea o "clasica" din anii 1990—2000 fara blustustz, legea cu privire la folosirea telefonului la volan n-ar trebui sa li se aplice?!  :-/

Si nu stiu cat de corect este sa ne asteptam de la soferi sa aplice legea,  ci mai degraba s-o respecte... Este apanajul politiei sa aplice legea / sa se miste atat cat ii permite cadrul legal pentru aplicarea legii, in mod egal/obiectiv/ne-diferentiat celor ce o incalca.
« Ultima Modificare: 25.Sep.2017, 10:41:45 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #266 : 25.Sep.2017, 10:33:19 a.m. »
Este apanajul politiei sa aplice legea ...
S-o aplice corect si nu dupa simpatii, antipatii ori dupa ureche (a se intelege: nevoie de shpaga).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #267 : 25.Sep.2017, 10:43:03 a.m. »
Si eu ce am spus?!  :-?

In fine, nu m-ar mira sa avem intelegeri asupra termenilor, dar treaca-mearga...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #268 : 25.Sep.2017, 10:49:33 a.m. »
Si eu ce am spus?!  :-?
Legea se poate aplica in diferite moduri ... daca mai e nevoie de astfel de explicatii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

« Răspuns #269 : 02.Oct.2017, 03:27:03 p.m. »
  [...]
   Pana la urma, o avertizare facuta la timp evita un accident !

De acord ca teorie. In practica acest lucru este foarte subiectiv. Sunt soferi care aplica aceasta teorie cu "sfintenie"  claxonand foarte des in situatii care din punctul meu de vedere este absolut inutil.
Uite doua exemple:
  - Din experienta de biciclist in Bucuresti iti spun ca sunt exasperat de cei care ajunsi in spatele meu trag un claxon scurt de avertizare. Ce rost are?  :dknw: Sunt pe un bulevard circulat, nu ascult muzica la casti, evident ca stiu ca vin masinile una dupa alta (dealtfel le si aud) si nu voi schimba brusc directia fara sa ma asigur si fara se semnalizez... deci ce rost are claxonul ala "preventiv"? Mai degraba ma sperii si ma pot dezechilibra... in loc sa ma depaseasca pastrand o distanta laterala de siguranta trag un claxon.  :notlst:
 - Am mers recent cu un taximetrist care pe o distanta de 5km cred ca a claxonat de 100 ori. La milisecunda dupa cw se face verde, la orice masina care intentiona sa iasa de pe stradutele adiacente, la oricine care iesea cu spatele de pe locul de parcare... cu multa generozitate cate un claxon scurt tuturor, fara discriminare.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain