Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93241 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #240 : 05.Iul.2017, 09:30:41 a.m. »
Citat
Cei care folosesc această intersecție pentru a întoarce sunt cumva dezavatajați, întrucât nimeni nu semnalizează corespunzător ieșirea

Din ce spui tu jupane semnalizatul stanga e de fapt rezultatul lipsei de semnalizari dreapta...  E o "adaptare" menita sa compenseze un comportament total gresit, ilegal - nesemnalizarea parasirii giratoriului.

Cat despre banalitatea giratoriului, din punctul meu de vedere e fix pe dos. Daca vorbim de exemplu de un giratoriu cu 3 benzi, 5 iesiri si trafic intens cred ca este cel mai complicat gen de intersectie in care te poti afla din cauza multitudinii de variante de "traseu" prin intersectie aflata la dispozitia participantilor la trafic.

Acum, lasand la o parte parerile noastre diferite legate de modalitatea de semnalizare, un lucru e cert: in giratoriu cine nu beleste ochii, beleste ....altceva.

Iar aceasta situatie, ca multe alte neajunsuri de pe la noi, este cauzata de incompetenta si indolenta "dragilor" nostri legiutori care fac legi schioape.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: NicNic, jupanul1

Offline jupanul1

« Răspuns #241 : 05.Iul.2017, 09:39:01 a.m. »
... un lucru e cert: in giratoriu cine nu beleste ochii, beleste ....altceva.

Ei bine, asta este esența ultimelor n pagini de pe acest topic!

P.S. altceva = 1 BWP.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Catalln

« Răspuns #242 : 05.Iul.2017, 10:51:57 a.m. »
Te minunezi că nu ești atent. Dacă eu de pe banda a 3-a vreau să trec pe a doua, iar tu de pe a doua vrei pe a treia, în ce ordine facem schimb de locuri? Tu intri primul pe a treia, altfel ți-aș tăia calea.
Am fost destul de atent, nu am facut referire la speta ridicata de tine care este ceva aparte si nu se rezolva decat "comunicand in trafic".
Si uite asa ne acuzam unii pe altii de neatentie si se intampla tot felul de "tampenii" in trafic,  pentru ca suntem egoisti,  a tot stiutori si se merge pe principiul "dupa mine potopul" + "sa moara si capra vecinului".

PS: Conducerea preventiva/defensiva nu este despre "sa mori cu dreptaea in brate" ci cum sa procedezi astfel incat sa iesi teafar/viu/nevatamat din situatii pe care cei neatenti sau miserupisti le crează.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #243 : 05.Iul.2017, 03:09:10 p.m. »
Va propun sa ne oprim cu sensul giratoriu.
Pentru distractia ulterioara am mutat o radacina a topicului la "pacalici", in Discutii mai putin utile. Continuati acolo daca va face placere.
Multumesc !
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #244 : 11.Iul.2017, 10:01:24 p.m. »
Se pare ca si trasul franei de mana face parte din conducerea preventivă. Cineva n-a facut-o si-a rămas pieton. 🙁

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #245 : 01.Sep.2017, 10:30:35 p.m. »
scoalarutiera.ro Chestionare auto explicate video (pentru cei cu cont de facebook). Este explicata si circulatia in sensul giratoriu.

https://www.facebook.com/pg/scoalarutiera.ro/videos/?ref=page_internal
« Ultima Modificare: 02.Sep.2017, 09:25:06 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #246 : 13.Sep.2017, 04:47:35 p.m. »
Daca te duci prin alte tari mai civilizate decat Ungaria vei observa ca se merge cu viteza maxima legala pe autostrazi. In Franta mergea un prieten cu un citroen ax din 1800toamna cu 130kmh. La intrebarea de ce: ca sa nu incurc traficul...... Si uite asa se merge la noi, din blocaj in blocaj.
    Cred ca ai omis sa spui ca ei nu prea au autostrazi cu doua benzi. Banda unu pt. camioane si celelalte doua pt. turisme. Pana la urma trebuie sa-i mai intelegem si pe cei care pur-si-simplu nu pot merge mai tare dar vor si ei sa mearga cu masina. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline boga81

« Răspuns #247 : 13.Sep.2017, 05:17:32 p.m. »
Ei, hai, nici chiar asa. Cu Lada 1200 din 1978 mergeam cu 120kmh... Maxim am prins 140kmh, dar eram 'pe ale tineretii valuri'
Si am mers pe destule autostrazi cu 2 benzi prin Franta. Si drumuri expres.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline mariusl82

« Răspuns #248 : 13.Sep.2017, 07:05:06 p.m. »
In TM o sa avem nevoie ca de azi sunt in functiune faimoasele camere
Sunt chiar curios ce o sa iasa...
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline shpeedy

« Răspuns #249 : 13.Sep.2017, 09:32:45 p.m. »
Oare se aplica si la asta?!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X