Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93240 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #230 : 04.Iul.2017, 02:09:44 p.m. »
sunt bulversat total  =))

cel mai bine inchizi ochii si o tai tare prin giratoriu.

in capitala gri..este un rond (nu este giratoriu) la piata alba iulia....cu 4 benzi ....in fiecare zi e show total cu cei care trebuie sa dea prioritate si sunt deja in rond sau cei care nu ies din rond la prima si sunt pe banda 1 sau a 2 a.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #231 : 04.Iul.2017, 02:16:17 p.m. »
cel mai bine inchizi ochii si o tai tare prin giratoriu.

E și asta o idee  :D

• Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline wolfin

« Răspuns #232 : 04.Iul.2017, 02:18:55 p.m. »
Aia e o reclama..nu se pune. :-j
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Leutz

« Răspuns #233 : 04.Iul.2017, 02:33:52 p.m. »
@Leutz Am citit regulamentul Aussie pentru giratorii dar cam la toate prevederile legate de semnalizare apare notat pe margine: "substituted by 8th pkg, Item 7(x)" Aia e ultima versiune de cod rutier?

Deja sunt mult off-topic discutand codul rutier din Australia, insa m-ai facut curios  :-)), pentru ca sincer ... azi am citit pentru prima data codul respectiv (doar partea cu giratoriul)  :pardon:, spre rusinea mea. Noroc cu SCR  :D.

Nu stiu daca e ultima versiune (in document la inceput ei zic ca e din 2012 si ca este o compilatie facuta de autoritatea de transport, iar versiunea oficiala trebuie cautata pe pagina de legi a guvernului, in fel de monitor official la noi). Cert e ca amendamentele de pe margine sunt deja inserate. De fapt codul original e din 2006, iar acele "packages" au tot aparut pe parcurs. De exemplu, package 5 e din 2009 si un citat din el de la partea de roundabout arata cam asa:
[46]  Rule 109
omit
intersection with:
insert
intersection:
[47]  Paragraph 109(a)
omit
either:
insert
with either:
[48]  Paragraph 109(b)
substitute
(b)  with or without a roundabout sign at each entrance.

Se vede ca shimbarile respective sunt deja prezente in din 2012, deci notele sunt puse acolo ca sa arate istoria schimbarilor fata de cel din 2006.

Am incheiat offtopic-ul.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #234 : 04.Iul.2017, 03:37:44 p.m. »
...
in capitala gri..este un rond (nu este giratoriu) la piata alba iulia....cu 4 benzi ....in fiecare zi e show total
             Ai remarcat bine, la fel si @jupanul1 mai devreme, ca nu toate intersectiile(din Bucuresti) cu parculet in mijloc sunt si sensuri giratorii : la p-ta Alba Iulia bd. Decebal este cu prioritate.
         O situatie similara mai este si in zona Izvorul Rece unde bd. Pache P. are prioritate fata de celelalte 3(trei) strazi. La fel intersectia de la Bucur Obor, unde C.Mosilor si S.Colentina au prioritate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #235 : 04.Iul.2017, 05:24:57 p.m. »
...daca sunt pe banda dinspre centrul cercului si vad pe unul pe banda exterioara cu semnal stanga inteleg ca vrea sa se mute pe banda dinspre centru. Voi incetini ca sa-i fac loc si in timp ce eu sunt atent la ce manevra vrea sa faca el si toti cei din spatele meu incetinesc la randul lor...
Vezi, singur ai tras concluzia: "sint atent la ce manevra vrea sa faca" ;). Daca nu ar fi fost semnalizarea, prea putin te-ar mai fi interesat ce face cel de linga tine. Asta in primul rind iar in al doilea rind, legea iti spune clar sa acorzi prioritate de dreapta dupa ce te asiguri in prealabil si efectuezi manevra doar atunci cind esti sigur ca poti. In momentul cind esti paralel cu cel de pe banda inferioara, nu cred ca te va afecta semnalizarea lui (de stinga). Nu o fi ala chiar asa timpit sa intre in tine mai ales ca nu trebuie decit sa intoarca putin capul pentru a te vedea iar conform legislatiei, tu nu ai nici o obligatie fata de el daca-ti mentii directia de mers. Tu iti mentii banda si viteza chiar daca el semnalizeaza stinga. In cazul asta, tu ai prioritate iar cel de pe banda a 2-a va fi obligat sa acorde prioritate la schimbarea directiei de mers (schimbare de banda din 1 in 2 sau din 2 in 3).

P.S. O mica incetinire nu se poate compara cu un blocaj sau chiar un accident. Si inca o chestie: in sensul giratoriu nu te poate obliga nimeni sa ocupi o anumita banda si circulind pe banda I-a nu risti niciodata sa fii acuzat de producerea vreunui accident.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Catalln

« Răspuns #236 : 04.Iul.2017, 06:49:04 p.m. »
Citesc și ma minunez, cum sa încetinești să îi facilitezi (acorzi prioritate după unii) unuia care semnalizează (fie stânga fie dreapta, nu contează) ca schimbă directia (banda în cazul de față) când tu deja te afli pe banda pe care el vrea să treacă.
Trebuie sa îmi iau un convertor/translator româno-român, sau mai bine spus un glob de cristal ca nu mai înțeleg nimic.
De la lucruri simple logice ajungem la enciclopedii pe care nu le mai înțelege nici mama lu Papura Vodă.
Concluzia camera pe mașină e Sfânta.

Sa revenim la rădăcină "problemei".
Noi reinventam ceea ce alții deja au perfecționat, la rândul lor au avut aceleași "controverse", astfel prin amenajări rutiere te obliga sa nu fii "nestiutor"
« Ultima Modificare: 04.Iul.2017, 07:00:11 p.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #237 : 05.Iul.2017, 12:03:52 a.m. »
Te minunezi că nu ești atent. Dacă eu de pe banda a 3-a vreau să trec pe a doua, iar tu de pe a doua vrei pe a treia, în ce ordine facem schimb de locuri? Tu intri primul pe a treia, altfel ți-aș tăia calea.
Și eu mă minunez de lipsa capacității de înțelegere a unora.
Cum să-ți acord prioritate? Simplu. Ai. Cum să încetinesc? Ușor, cât să intri pe banda a 3-a și eu să pot să merg spre exterior, altfel aș provoca un accident.
Incredibil, dar unii cred că au câștigat un permis la Țociu și Palade, la pachet cu un Logan.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

« Răspuns #238 : 05.Iul.2017, 12:26:05 a.m. »
....Și eu mă minunez....

Incredibil, ...
               Si eu ma minunez ca in 2(doua) zile s-au scris 9(noua) pagini pe aceasta tema, noua pagini de discutii laborioase/responsabile, chiar de plus-valoare indraznesc eu sa afirm !!! Vorba lui Bogdan : "Incredibil" !  :good:
       Dar poate mai sunt pareri...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #239 : 05.Iul.2017, 09:00:34 a.m. »
Mamă... ce de pixeli s-au consumat pe tema banalului giratoriu. De fapt, judecând după discuțiile purtate... nu e chiar așa de banal.

De ce semnalizez eu stânga când sunt în giratoriu? Simplu - pentru că dacă nu o fac, în virtutea unei inerții, cei care așteaptă să intre în giratoriu îmi vor tăia fața dacă eu nu ies pe la ieșirea de dinaintea lor. Ciudat, nu? Nu chiar... dacă discutăm de un giratoriu precum cel de la Cristalului, de pe Șoseaua Alexandriei, unde 90% din trafic e pe direcția DN6 (București - Alexandria sau invers). Cei care folosesc această intersecție pentru a întoarce sunt cumva dezavatajați, întrucât nimeni nu semnalizează corespunzător ieșirea iar cei care stau pe DN la intrare au tendința să nu ”aștepte” să vadă ce manevră faci și se bagă, presupunând că vrei ține direcția ”principală”! Atunci sunt nevoit să dau semnal stânga și, chiar și așa... tot există riscul să se suie careva pe mine. De exemplu ieri treaba asta era să o facă rata de Bragadiru/Clinceni...

O fi greșit sau nu... nu pot spune cu certitudine. Până una-alta... pe mine m-a salvat de ceva bătăi de cap și potențiale reparații de tinichigerie.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: Laurentiu, enicky