Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93256 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #210 : 03.Iul.2017, 09:34:33 p.m. »
Enicky, serios, încearcă măcar o dată să accepți că nu ai dreptate. Efectiv nu poți să le știi pe toate, nu e neapărat să ai ultimul cuvânt și nici să îți dai cu părerea despre absolut orice.
I-ai răspuns lui hugbear doar ca să scrii ceva, să ataci și să desființezi ce a scris.
Observi că toată lumea, in afară de tine spune același lucru dar te încăpățânezi să ai ultimul cuvânt?
Mai citește o dată ce a scris omul ăla, fă un efort să înțelegi, apoi, după umila-mi părere cere-i scuze.
Chiar nu e necesar să bați recordul de postări pe zi.
Și îți spun prietenește, fără urmă de răutate.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline hugbear

« Răspuns #211 : 03.Iul.2017, 10:30:55 p.m. »
Pentru că scrisul e sărac și nu poate transmite tonul, sînt convins că ăsta e modul în care a interpretat el scrierea mea - deși în mod cert realitatea e alta. Nu-i nevoie de niciun fel de scuze. E suficient să înțeleagă faptul că semnalizarea stânga în giratoriu este, ca fenomen, tot o simplă legendă urbană - cu aceeași răspândire și cu aceeași lipsă de fundament legal ca și „interdicția” de a purta pneuri cu ținte.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #212 : 03.Iul.2017, 11:03:32 p.m. »
   Este o opinie pur personala, nu este nimeni obligat sa mi-o accepte (cu toate ca daca citesti bine ai sa vezi ca am fost si aprobat), evident ca n-am cum sa le stiu pe toate, ba mai am multe de invatat, eu recunosc. 
   Nu eu i-am spus ca are cod rutier personal, de ce sa-i cer scuze?!! Cu ce a deranjat faptul ca am explicat detaliat ca semnalizezi la iesirea din sensul giratoriu, si etc, si etc. Nu s-a inteles si basta ! Am scris folosind cuvine ce se regasesc in dex.
   Si stai linistit ca nu scriu mai mult ca tine : vezi de cand sunt eu pe forum si cate postari am si compara cu ale tale.
   Nu tin absolut deloc sa am ultimul cuvant, poate/poti sa mai aiba/ai inca n postari, nu voi replica. Vezi exemplu cu Vitara off road unde eu n-am mai postat dar alti n colegi au postat clipuri.

Intr-un fel ma bucur ca datorita lui @Laurentiu  si poate si mie, subiectul s-a dezbatut mai amplu, poate am mai invatat cate ceva din dezbatere,  deranjant este ca nu putem avea opinii personale fara a fi atacat de cineva.
    Nu-i exclus ca din  postarea ta sau a altuia sa se descopere lucruri/situatii noi, de care poate nu ne-am dat seama pana la acel moment si care sa ne fie utile pe viitor.
    Dar daca avem o atitudine reticenta, si-i punem repede la punct pe cei care au o alta opinie, n-o sa mai progresam niciodata.

L.P. Draga @hugbear, ti-am observat postarea :
  Daca eu ies pe aIIIa iesire din sens si inainte de aIIa iesire dau semnal stanga(pt a arata ca nu ies pe aIIa) apoi imediat dau semnal dreapta ca voi iesi pe aIIIa iesire, este grav, am deranjat pe ceilalti participanti la trafic, am incalcat legea, n-am fost preventiv?! Probabil ca opinia ta este ca odata intrat in sens, dai semnal doar dreapta daca iesi, am inteles bine?
« Ultima Modificare: 04.Iul.2017, 12:51:00 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #213 : 03.Iul.2017, 11:53:44 p.m. »
@enicky e vorba de standardizare. Si din pacate codul rutier nu face acest lucru clar in privinta semnalizarii in giratoriu. Unii avem un standard, altii altul si ne incurcam reciproc in giratoriu.
Eu sunt adeptul KISS - keept it simple, stupid!
Cu cat e mai simplu e mai usor de retinut de toata lumea. Nu semnalizezi stanga in giratoriu decat daca schimbi banda. Semnalizezi dreapta cand iesi.
Ce descrii tu si Laurentiu complica, dupa parerea mea, inutil lucrurile. E impotriva logicii sa semnalizezi lipsa intentiei ( semnalizez ca nu am de gand sa ies), cand tot codul rutier se bazeaza pe semnalizare ca anuntare a intentiei.

Sa-ti dau un exemplu: conduc pentru prima oara pe un drum si o fac in stil "clasic" fara GPS care sa ma informeze din timp ca trebuie sa aleg a 3-a iesire din giratoriu pentru directia mea. Ma bazez pe indicatoarele rutiere. Ajung in giratoriu si ce fac daca nu stiu dinainte care e iesirea care imi trebuie? Pun semnal stanga si stau cu ochii pe tablite. O observ pe cea care imi trebuie si pun imediat semnal dreapta. Ti se pare ca asta ajuta pe restul participantilor la trafic? Nu e mai corect sa pun doar semnal dreapta atunci cand intentionez sa ies?

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #214 : 04.Iul.2017, 12:50:17 a.m. »
  @toma sunt de acord cu tine, dar, exista un dar : mergand zilnic cu masina am observat cu totii ca fiecare participant la trafic semnalizeaza cand are el chef, cand nu vorbeste la telefon, s.a.m.d., deci te poti astepta oricand la o manevra-surpriza a celui din fata ta.
            In acest context, daca tu ai pus semnal stanga si eu sunt in coada ta, eventual pe banda I, pt. mine este o certitudine ca nu ma voi trezi cu tine in fata mea(ca nu-mi tai fata)! Dar daca tu nu ai niciun semnal pus (te plimbi asa, prin giratoriu, cum spunea cineva!) atunci permanent te consider un pericol, stand cu ochii pe tine sa vad ce vei face, ca nu te vei "plimba" asa la infinit prin giratoriu. De asta am spus ca este mai util sa semnalizezi decat sa nu ! Evident nu este obligatoriu.
    Intru in sens, dau semnal stanga, "iesirile" I si II vad ca nu le abordez, inainte de aIIIa am pus semnal dreapta. Am deranjat pe cineva? E un punct de vedere care nu incalca legea. El pare a fi un non sens pt. ca aplic semnal la o "schimbare" de directie fireasca a drumului(fiind sens giratoriu), cum spunea cineva de serpentine.
   Repet, nu este gresit cum spui tu, dar nici cum fac eu nu cred ca ...blochez traficul :).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline NicNic

« Răspuns #215 : 04.Iul.2017, 01:55:40 a.m. »
@enicky:

Tizule, merg in fiecare zi prin Piata Charles de Gaulle. Un sens giratoriu extrem de circulat, mai ales la orele diminetii, cand aproape toata lumea e grabita si nervoasa fiindca va intarzia la serviciu.
Intru de pe Prezan si trebuie sa ies pe Aviatorilor, inspre Beijing. Traficul cel mai intens e inspre Calea Dorobantilor. Asa ca trebuie sa ii fac sa inteleaga pe cei care merg dinspre Prezan spre Dorobanti, ca eu voi continua "girueta". Am incercat sa semnalizez stanga, iar rezultatul a fost o ogramada de injuraturi, unii chiar dispusi sa se opreasca pentru o "discutie fizica" pentru a-mi demonstra ca eu am gresit, fiindca am semnalizat schimbarea directiei de mers spre stanga. Vorba lor: "Ba, semnalizezi stanga si eu merg drept, cine are prioritate? De ce mai semnalizezi daca tu aveai prioritate?". Ce sa le raspund, atunci? Ca am vrut sa fiu preventiv?

Cu timpul, am vazut ca cea mai buna abordare este sa mergi legal, iar daca ai ghinion, politistul iti va da dreptate.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #216 : 04.Iul.2017, 07:43:06 a.m. »
Eu cred că nu a înțeles nici acum despre ce e vorba.
Nicule, ești pe banda 1 da? Intri în sens. In spatele tău sunt eu. Din stânga, pe banda a doua, lipită de insulă, se învârte hugbear în lipsă de ocupație. Tu nu intenționezi să ieși la prima, doar la a treia, deci să faci stânga cum s-ar zice.
Pătrunzi în sens, eu după tine.
Tu ce faci? Semnalizezi stânga să mă anunți pe mine că nu ieși la prima, și în același timp să vadă cei de la prima care urmează să intre să nu se bage că tu îți continui deplasarea, da?
Greșit!
Pentru că hugbear, cel care este deja în sens, va înțelege că tu vei schimba banda, adică vei intra pe aceeași bandă cu el. Și fie va frâna să-ți facă loc, fie îți va spune vreo două, că ce faci bai, semnalizezi, te las și tu păstrezi banda?
Dacă nu semnalizezi stânga, atât eu, cât și cei de la prima care urmează să intre, cât şi hugbear care în lipsă de ocupație se învârte în giratoriu, VOM ȘTI că tu îți continui drumul în giratoriu, fără a schimba banda și fără a ieși deocamdată din el.
Vei semnaliza frumos dreapta când vei părăsi sensul.
Așa ne ajuți pe toți să pricepem ce vrei tu.
Nu semnalizezi stânga să știm că nu faci dreapta, e inutil și lipsit de orice logică.
Înțelegi acum ce spune hugbear? El așa face. Semnalizează ieșirea din sens și mai semnalizează stânga in cazul în care de pe banda 1 se duce pe a doua, apoi pe a 3-a dacă există, ÎN INTERIORUL SENSULUI.
Nu mai rastalmaci vorbele nimănui doar ca să ai dreptate. Codul rutier e același pentru toată lumea.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: toma

Offline jupanul1

« Răspuns #217 : 04.Iul.2017, 08:13:36 a.m. »
... merg in fiecare zi prin Piata Charles de Gaulle. Un sens giratoriu extrem de circulat...

Decât că nu e sens giratoriu.  :D
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline NicNic

« Răspuns #218 : 04.Iul.2017, 08:41:20 a.m. »
... merg in fiecare zi prin Piata Charles de Gaulle. Un sens giratoriu extrem de circulat...

Decât că nu e sens giratoriu.  :D

Corect, nu e sens giratoriu ...
Este o strada inelara, iar la un moment dat trebuie sa faci dreapta ca sa iesi din ea.
Similar ca in sensul giratoriu.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline jupanul1

« Răspuns #219 : 04.Iul.2017, 08:57:00 a.m. »
Ultimul off-topic pe tema intersecției de la CdG: nu este o stradă inelară. Intersecția nu este amenajată și semnalizată ca giratoriu; există semaforizare și o direcție prioritară, marcată și semnalizată corespunzător. Aceeași situație se regăsește, de exemplu și în intersecția de la Arcul de Triumf (sau Casa Presei), care e tot rotundă, fără a fi giratoriu.

Corolar: nu orice intersecție rotundă este și giratoriu.

P.S. - mi se pare foarte interesant că englejii îi zic roundabout.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: toma