Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93251 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #200 : 03.Iul.2017, 04:25:59 p.m. »
Asa o fi... cum spuneam pe unele chestii din memorie nu ma mai pot bizui
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #201 : 03.Iul.2017, 04:34:26 p.m. »
Eu vă spun că în 99 era ca acuma. Mai devreme, nu știu.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline NicNic

« Răspuns #202 : 03.Iul.2017, 04:42:25 p.m. »
In '90 instructorul mi-a spus ca in giratoriu se aplica asa zisa "prioritate de stanga".
Din pacate, nu mai retin nici eu exact cum scria in decretul din 1966 (era inca valabil).

Am vazut in link-ul pus de @toma, cum era formularea....

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ariciul

« Răspuns #203 : 03.Iul.2017, 04:48:46 p.m. »
In linkul pus de Toma (legea din 66) spune ca nu au prioritate:   e) vehiculele care circula din partea dreapta intr-o intersectie cu sens giratoriu, fata de vehiculele care circula din partea stinga;

deci e asa cum spun eu  :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Catalln

« Răspuns #204 : 03.Iul.2017, 04:52:48 p.m. »
In linkul pus de Toma (legea din 66) spune ca nu au prioritate:   e) vehiculele care circula din partea dreapta intr-o intersectie cu sens giratoriu, fata de vehiculele care circula din partea stinga;

deci e asa cum spun eu  :)

Daca e asa exprimarea oarecum se lamuresc anumite apucaturi reminiscente in ziua de azi :), in special la cei care nu au mai pus mana pe legislatie.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline toma

« Răspuns #205 : 03.Iul.2017, 04:53:20 p.m. »
...si atunci de ce naiba am ramas cu ideea aia?   :dknw:
Ma ramolesc pe zi ce trece  :-))
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #206 : 03.Iul.2017, 04:58:58 p.m. »
baietii aia doi din filmulet nu sunt "papa" (infailibili si autoritate suprema) cand vine vorba despre giratoriu. Uite aici:
http://www.scoalarutiera.ro/curs-legislatie/codul-rutier/intersectia-cu-sens-giratoriu
Eu zic ca asa are cea mai multa logica!
E ceva diferit aici ( http://imgur.com/a/jLI8M ) fatza de ce am postat eu? E normal ca daca iesi la a doaua iesire sa nu semnalizezi stinga dar incepind de la a 3-a iesire ... e cam obligatoriu.
« Ultima Modificare: 03.Iul.2017, 05:48:41 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #207 : 03.Iul.2017, 06:20:12 p.m. »
Grea e circulatia asta preventiva... Uneori am impresia ca mai mult incurca.

Spre exemplu, la nemti nu am vazut sa se semnalizeze ca se merge prin giratoriu. Doar cand se iese din el.

In afara giratoriilor, au o gramada de benzi de preselectie si de tot felul de intortocheli ca sa eficientizeze folosirea  spatiului carosabilului. Acolo nu am vazut soferi "de BMW" care sa mearga cu viteza pe benzile de preselectie, taind marcajele cu nonsalanta. Toti soferii isi tin banda cu precizie, urmand orice sinuozitate. In acest fel stii mereu pe unde se va deplasa, pe unde ai si tu loc sa te incadrezi fara probleme. In astfel de conditii e normal sa vad ca traficul este mult mai fluent ca la noi.
Ai naibii nemti!

Inainte de preventie ar trebui sa avem reguli clare, cunoscute si respectate, astfel incat sa te poti baza pe partenerii de trafic cand fac manevre, nu sa te opresti preventiv (adica "sa reduci viteza pana la limita evitarii oricarui pericol"), ca mai rau incurci si tu ... Asa vad eu lucrurile.
« Ultima Modificare: 03.Iul.2017, 07:54:19 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma, Catalln

Offline enicky

« Răspuns #208 : 03.Iul.2017, 08:45:04 p.m. »
.....Constat cu stupoare că tu ți-ai inventat propriul Cod Rutier, cu reguli pe care doar tu le cunoști, doar pentru că așa ți se pare ție că e  Fiți puțin mai responsabili!
              Bre @hugbear incerc sa-ti raspund politicos, cum este normal : eu am scris aci in limba materna, dar probabil vorbesc intr-un dialect specific zonei Muntenia, mai greu accesibil in alte regiuni ! Sau  stai prost cu imaginatia, necesara de altfel in conducerea preventiva!
   Faptul ca mi-ai demontat cuvant-cu-cuvant toate explicatiile mele, in opinia mea scrise coerent, inseamna ca nici n-ai incercat macar sa-ti imaginezi ce voiam sa spun , zau ! Te-a deranjat pana si faptul ca am spus sa folosim semnalizarea !!!!!!!! Erai intr-o zi nashpa !
   Cum adica "ce legatura are asigurarea cu semnalizarea"???? In opinia ta nu se leaga una cu alta?!!!!! Adica te asiguri, semnalizezi, faci manevra, parca asta e ordinea, nu? Sensul giratoriu nu ti se pare a fi un capitol separat/special al codul rutier(apropos de normalitate) sau este ca o simpla trecere de pietoni ? Tu esti siderat de faptul ca trebuie sa semnalizezi in sensul giratoriu, presupun ca la o simpla schimbare de directie stanga/dreapta nici nu mai dai semnal ! Poate eu dau semnal si la trecerea dupa o banda pe alta, mai gresesc si eu...
    Nu este cazul sa detaliez, ca tot nu te-ai stradui sa intelegi, am explicat odata, ai citit, n-ai priceput, si oricum tot ce stii tu faci, asta e !
    Ma consider fff resposabil si chiar luna asta implinesc 25 de ani de posesie carnet luat dupa "propriul" :) Cod Rutier, perioada in care degetele de la o mana sunt prea multe pt. accidentele in care am fost implicat (adica sub 5, daca n-ai inteles)
    Nu ti-am inteles atitudinea :-?, dar nici nu cred ca e nevoie... :)
    Drumuri usoare iti doresc !  :dknw:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #209 : 03.Iul.2017, 09:23:26 p.m. »
Ca de obicei, un răspuns din alt film.  :-t