Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93273 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ocoleanui

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #20 : 04.Oct.2016, 10:30:37 a.m. »
Ok deci ora 9 si ora 15.  :pardon:

« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 10:38:28 a.m. de ocoleanui »
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 04.Oct.2016, 10:32:19 a.m. »
Parerea mea e ca - atata vreme cat sunt AMBELE maini pe volan - deja discutam de fineturi daca sunt in pozitiile 9-15/10-14/9-14/10-15...

Urmatorul pct. pe ordinea de zi...

Semnalizeaza careva la schimbarea benzii/directiei de mers?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 04.Oct.2016, 10:37:38 a.m. »
Eu plecasem pe firul topicului si am lansat alte idei, dar vad ca ne "zbatem" in explicatii deloc constructive.
Ca sa poti conduce preventiv, trebuie sa ai in primul rind notiunile de baza: asezarea corecta la volan (reglarea scaunului), reglarea oglinzilor retrovizoare si "circulatia" corecta a miinilor pe volan. Dupa ce le practici corect pe acestea, poti aprofunda conducerea preventiva.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Cosmin09

« Răspuns #23 : 04.Oct.2016, 10:38:39 a.m. »

Eu, da, de fiecare data, la orice manevra, de la iesirea din parcare si pana la oprirea motorului.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Laurentiu

« Răspuns #24 : 04.Oct.2016, 10:40:19 a.m. »

Reglare oglinzi:

« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 10:54:00 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline ocoleanui

« Răspuns #25 : 04.Oct.2016, 10:50:09 a.m. »
Si eu semnalizez mereu .
Dar mai sunt unii participanti la trafic ,care nu semnalizeaza deloc .Mai putini .

@ Laurentiu
Insa in sensul giratoriu multi nu semnalizeaza .Intra in sens si uita sa semnalizeze urmatoarea manevra .
« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 10:53:26 a.m. de ocoleanui »
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline Laurentiu

« Răspuns #26 : 04.Oct.2016, 10:56:50 a.m. »
Intra in sens si uita sa semnalizeze urmatoarea manevra .
Semnalizarea iesirii din sensul giratoriu e foarte importanta (parerea mea).
  • Suzuki SX4

Offline hugbear

« Răspuns #27 : 04.Oct.2016, 06:15:33 p.m. »
Eu, da, de fiecare data, la orice manevra, de la iesirea din parcare si pana la oprirea motorului.
Idem. E așa ușor să-ntinzi un deget când =nvârți de volan, că nu pot înțeleg carr-i faza cu cei care NU semnalizează  :-?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Catalln

« Răspuns #28 : 04.Oct.2016, 06:23:24 p.m. »

Nu este cel mai fericit exemplu ales, cei intervievati induc in eroare, sa ma explic:
- agentul de politie pomeneste despre prioritate de stanga, acest termen nu se regaseste in legislatie este o „cutuma” ca si regula „fermoareului”, prioritate, conform legii actuale, au doar cei care circula in interiorul sensului giratoriu fata de cei care urmeaza sa patrunda in sens (a se vedea art. 57, alin (4)), Ex. daca doi conducatori auto urmeaza sa intre intr-un sens giratoriu mic (cele mai multe) cel din stanga nu are prioritate fata de cel din dreapta cum marea majoritate cred (prioritate de stanga);
- instructorul auto pomeneste in mai multe randuri de 2 benzi, desi, atat din imagini cat si prezentatoare mentioneaza ca e vorba de 2 siruri in cazul prezentat de ei, iar acest lucru este altceva;
- tot instructorul auto spune ca se semnalizeaza intrarea, respectiv intentia de a circula in sens, ceea ce este un nonsens, se semnalizeaza doar schimbarea benzii in sens (daca sunt mai multe benzi) si iesirea din sens (atunci cand esti pe prima banda  :), schimbarea succesiva a benzilor 1-2-...-X respectiv X-...-2-1 se subintelege ca trebuie sa se semnalizeze), foarte important fiind si margarea sensului , concentric sau spirala;
Astfel atat cei care sunt pusi sa vegheze la respectarea legislatiei atat in litera cat si in spiritul ei cat si cei care teoretic, ar trebui sa ii invete pe viitorii conducatori auto, modul corect de comportare/abordare, in cazul de fata a sensurilor giratorii, nu fac altceva decat sa tulbure, incetoseze si mai mult aceasta speta.
Pacat, deoarece sensurile giratorii reprezinta o masura tehnica eficace in fluidizarea traficului, dar de multe ori, da mai multe batai de cap, nu numai conducatorilor auto.

« Ultima Modificare: 04.Oct.2016, 06:27:05 p.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: RCCS

Offline Laurentiu

« Răspuns #29 : 04.Oct.2016, 07:01:45 p.m. »
Nu este cel mai fericit exemplu ales, cei intervievati induc in eroare...
OK, o explicatie mai amanuntita o sasiti aici:

• Suzuki SX4

The following users thanked this post: enicky