Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93254 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #190 : 03.Iul.2017, 01:37:29 p.m. »
Hai să facem o petiție, să se schimbe codul rutier... Said no one ever!

P.S. - măcar de ar semnaliza toată lumea (>80%) ieșirea din sensul giratoriu... ce bine ar fi.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #191 : 03.Iul.2017, 01:46:13 p.m. »
P.S. - măcar de ar semnaliza toată lumea (>80%)... ce bine ar fi.

!!!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline toma

« Răspuns #192 : 03.Iul.2017, 02:06:35 p.m. »
@ariciul: cu ceva vreme in urma prioritate aveau ce-i care intrau in giratoriu (priorirate normala de dreapta). Asa era cand am facut eu scoala de soferi si nici un instructor nu m-a invatat ca ar trebui sa semnalizez stanga in giratoriu.

@Laurentiu : baietii aia doi din filmulet nu sunt "papa" (infailibili si autoritate suprema) cand vine vorba despre giratoriu. Uite aici:
http://www.scoalarutiera.ro/curs-legislatie/codul-rutier/intersectia-cu-sens-giratoriu
Eu zic ca asa are cea mai multa logica!

Evident, ca in multe alte cazuri, logica nu-i aceiasi la toti oamenii.

Asa cum zice @jupanul1 solutia corecta a fi completatarea Codul Rutier cu indicatii clare in aceasta privinta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

« Răspuns #193 : 03.Iul.2017, 02:39:04 p.m. »
Cum dumnezeu? intotdeauna a fost ca cei care intra nu au prioritate!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline toma

« Răspuns #194 : 03.Iul.2017, 03:45:43 p.m. »
S-ar putea sa ma insel...nu stiu de ce am ramas cu impresia asta... :dknw:
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

« Răspuns #195 : 03.Iul.2017, 03:50:28 p.m. »
Poate de la rondurile care nu sunt sensuri giratorii ci sunt dirijate, avem si noi asa ceva, un exemplu pentru ieseni e ala din Podu Ros care nu e altceva decat o intersectie dirijata.

Offline Leutz

« Răspuns #196 : 03.Iul.2017, 03:50:35 p.m. »
Cum dumnezeu? intotdeauna a fost ca cei care intra nu au prioritate!

Brusc ma simt asa batran ... daca am prins chiar si regula veche a giratoriilor. Ohooo, dragii mosului, pe vremea mea ...  :D

Inteleg ca ai luat permisul mai incoace, dupa regula noua. Totusi, un instructor bun ar fi trebuit sa-ti aminteasca cu titlu informativ macar despre regula veche. E o chestie de bun simt didactic in primul rand; si in acelasi timp utila pentru insusirea logicii regulii existente.

P.S. Ma stradui sa gasesc un cod rutier vechi si nu gasesc. Parca s-au evaporat. Cel mai vechi pe care l-am gasit in forma actuala este din 2002, dat prin OUG. Posibil ca atunci sa se fi facut schimbarea.

Sau bat eu campii complet ??!! Sa fie astea primele semne de senilitate ??? ... de la varsta asta deja ???  :inteligent:
« Ultima Modificare: 03.Iul.2017, 04:02:34 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: toma

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #197 : 03.Iul.2017, 04:05:09 p.m. »
Si eu, care sunt si mai batran, mi-aduc aminte ca la inceputuri avea prioritate cel ce intra in sensul giratoriu. Din pacate n-am utilizat regula, pentru ca m-am apucat de sofat mult mai tarziu dupa ce mi-am luat permisul...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #198 : 03.Iul.2017, 04:06:34 p.m. »
E ariciul tanar, nu noi batrani.

Totusi, eu nu am permisul de asa multa vreme, l-am luat in 2004.Totusi imi amintesc ca atunci se dadea prioritate de dreapta si in giratoriu. Cand s-a modificat regula de giratoriu parca s-a modificat si regula virajului la stanga legata de ocolorirea centrului intersectiei...

@Leutz, exact asa m-am gandit si eu. Oare m-am senilizat deja? Imi aduc aminte prostii?  Nu mai sunt sigur de acuratetea amintirilor... phua!

PS totusi:
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=1505

« Ultima Modificare: 03.Iul.2017, 04:17:47 p.m. de toma »

Offline ariciul

« Răspuns #199 : 03.Iul.2017, 04:20:36 p.m. »
Mai fratilor! Eu mi-am luat permisul in 95
Acum nu reusesc sa-mi imaginez cum ar functiona regula asta in giratoriu adica sa te opresti in giratoriu ca sa dai voie sa mai intre masini? Pai logic nu s-ar bloca sensul? Ia ganditi-va un pic! Eu cred cu tarie ca ati prins voi ronduri dirijate si de aia sunteti derutati, regula de care ziceti voi nu are cum sa functioneze!

in alta ordine de idei am gasit un site care trateaza aproape ca pe o intersectie normala:

http://www.festina-lente.ro/circulatia-in-intersectia-cu-sens-giratoriu

Aici se stipuleaza obligativitatea semnalizarii la stanga numai pentru cei care fac la stanga (ies pe a treia) sau intorc (fac tot sensul)