0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Citat din: enicky din 02.Iul.2017, 09:25:27 p.m. Deci odata intrat in sensul giratoriu, de cate ori semnalizam? De cate ori este necesar, conform legii la fiecare schimbare de directie, a se intelege banda sau iesire din sens. Cu alte cuvinte, daca ai suficient carburant si te plictisesti acasa tine ce banda vrei si nu mai este nevoie sa semnalizezi. Apropo pe serpentine, trebuie sa semnalizam?!
Deci odata intrat in sensul giratoriu, de cate ori semnalizam?
-Semnalizarea stanga este necesara dupa intrarea in sens, dar inainte de aIIa iesire, aratand astfel ca n-o vom folosi ! Nu se va intelege ca parchez in ...mijloc.
Pana la urma, in sensul giratoriu nu este nimic aberant, din moment ce se intampla constant !
-Nesemnalizarea in sensul giratoriu este evident mult mai grava decat semnalizarea stanga inca de la intrare - cel putin stiu ca acesta(cel care semnalizeaza stanga) nu va vira dreapta.
-Semnalizarea stanga este necesara dupa intrarea in sens, dar inainte de aIIa iesire, aratand astfel ca n-o vom folosi ! Nu se va intelege ca parchez in ...mijloc. -Semnalizarea stanga facuta de cel din fata mea, imi da mie siguranta ca nu-mi va "taia" fata pt. a iesi din sens.
practic nu avem timpul necesar sa-l consideram ca drum normal (acceptand cercul ca "normalitate" rutiera).
Daca la intrare ne asiguram stanga, peste 3 secunde ne asiguram in dreapta, apoi "inainte", apoi iar dreapta ca sa iesim, deci sa nu uitam ca miscarea capului nostru este similara cu cea a unui ..girofar !
-In situatia in care nu folosim prima iesire din sens, ci aIIIa(ca sa nu zic si aIIa) ar trebui sa semnalizam deci de 2(doua) ori.
Important este, zic eu, sa nu uitam de existenta manetei din stanga volanului.
Care ar fi motivul pentru care ai semnaliza cand intri intr-un giratoriu?