Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93252 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #180 : 02.Iul.2017, 11:22:37 p.m. »

Deci odata intrat in sensul giratoriu, de cate ori semnalizam?

De cate ori este necesar, conform legii la fiecare schimbare de directie,  a se intelege banda sau iesire din sens.

Cu alte cuvinte, daca ai suficient carburant si te plictisesti acasa tine ce banda vrei si nu mai este nevoie sa semnalizezi.

Apropo pe serpentine, trebuie sa semnalizam?!
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: enicky, toma

Offline toma

« Răspuns #181 : 02.Iul.2017, 11:27:40 p.m. »
Citat

-Semnalizarea stanga este necesara dupa intrarea in sens, dar inainte de aIIa iesire, aratand astfel ca n-o vom folosi ! Nu se va intelege ca parchez in ...mijloc.
Gizas  :-O Ce mod sucit de gandire e asta?

Semnalizezi ca vrei sa faci ceva (sa iesi, sa schimbi banda),  nu semnalizezi ca nu vrei sa faci ceva.
Daca NU semnalizez inseamna ca nu vreau sa ies din giratoriu. Intr-un giratoriu cu mai multe benzi cand vad pe cineva cu semnal stanga ma gandesc ca vrea sa schimbe banda sau ca l-a uitat asa de cine stie cand, nicidecum ca ma anunta ca el mai sta in giratoriu oleaca ca n-a gasit iesirea care-i trebuie.

De unde scoateti regulile astea? Care e articolul din Codul Rutier?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline hugbear

« Răspuns #182 : 02.Iul.2017, 11:36:12 p.m. »
    Pana la urma, in sensul giratoriu nu este nimic aberant, din moment ce se intampla constant ! :)
Nici nu pot să comentez chestia asta. Pur și simplu, nu-mi găsesc cuvintele.

Citat
    -Nesemnalizarea in sensul  giratoriu este evident mult mai grava decat semnalizarea stanga inca de la intrare - cel putin stiu ca acesta(cel care semnalizeaza stanga) nu va vira dreapta.
Nu-mi vine să cred! Deci e mult mai grav SĂ NU SEMNALIZEZ o acțiune pe care NU INTENȚIONEZ să o fac decât SĂ SEMNALIZEZ o acțiune pe care NU INTENȚIONEZ să o fac?! Doamne ferește! (și sînt ateu!!!)

Citat
    -Semnalizarea stanga este necesara dupa intrarea in sens, dar inainte de aIIa iesire, aratand astfel ca n-o vom folosi ! Nu se va intelege ca parchez in ...mijloc.
    -Semnalizarea stanga facuta de cel din fata mea, imi da mie siguranta ca nu-mi va "taia" fata pt. a iesi din sens.
Cuvinte cărora eu mă chinui din răsputeri să le găsesc măcar o boabă de sens, dar fără succes. Semnalizarea înseamnă un singur lucru: INTENȚIA DE A SCHIMBA BANDA!

Citat
practic nu avem timpul necesar sa-l consideram ca drum normal (acceptand cercul ca "normalitate" rutiera).
  :-/ Adică e un drum anormal, în zona căruia se suspendă Codul Rutier, RCA-ul și legea gravitației?

Citat
Daca la intrare ne asiguram stanga, peste 3 secunde ne asiguram in dreapta, apoi "inainte", apoi iar dreapta ca sa iesim, deci sa nu uitam ca miscarea capului nostru este similara cu cea a unui ..girofar !
Da. Și ce-i cu asta?! Ce legătură are asigurarea cu semnalizarea către ceilalți șoferi a INTENȚIEI CLARE a ceea ce URMEAZĂ să faci?!

Citat
    -In situatia in care nu folosim prima iesire din sens, ci aIIIa(ca sa nu zic si aIIa) ar trebui sa semnalizam deci de 2(doua) ori.
Ar trebui să semnalizezi DE CÂTE ORI ESTE NEVOIE, respectiv: când aștepți să intri în giratoriu semnalizezi stânga, după ce-ai intrat semnalizezi DACĂ schimbi banda (inclusiv semnalizarea dreapta când te pregătești să ieși). SIMPLU!!!

Citat
     Important este, zic eu, sa nu  uitam de existenta manetei din stanga volanului.
Împortant e să o folosești EXACT pentru ce e ea pusă acolo, și nu pentru chestii închipuite.

Constat cu stupoare că tu ți-ai inventat propriul Cod Rutier, cu reguli pe care doar tu le cunoști, doar pentru că așa ți se pare ție că e bine... :( Aș vrea totuși să re-amintesc faptul că semnalizarea nu reprezintă un dialog interior ci o modalitate de a comunica cu ceilalți participanți la trafic. Comunicarea e nulă dacă participanții nu folosesc aceeași codificare (același set de semne pentru a comunica aceleași idei). Iar singura codificare cunoscută (sau măcar presupusă a fi cunoscută) de toți șoferii e cea din Codul Rutier.

Fraților, nu mai aruncați cu cuvinte aiurea pe-aici. Gândiți-vă că vine vreun începător și citește și ia de bune cele scrise de „oameni cu experiență”. Dup-aia se duce și face vreo tâmpenie în trafic și se ceartă și cu polițistul, convins fiind că ce-a făcut el e corect. Și gândiți-vă că e posibil ca respectivul începător să mai aibă și vreun copil în mașină. Fiți puțin mai responsabili!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #183 : 02.Iul.2017, 11:41:14 p.m. »
Câtă polologhie. Nu se semnalizează după logica fiecărui șofer, se semnalizează după reguli.
Deci, e simplu. În sensul giratoriu se semnalizează după aceleași reguli. La schimbarea benzii sau la ieșire. E un simplu drum în curbă, foarte bună asocierea cu serpentinele.
E adevărat, România e singura țară, pe care o știu eu, în care se semnalizează în giratoriu, am învățat asta la școala de șoferi. Majoritatea semnalizează.
Încercați să semnalizati așa în Germania. S-ar putea să aveți surpriza să paralizați un giratoriu că nu înțelege nimeni ce exact faceți. Eu am pățit-o şi m-am dezvățat.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, toma, Catalln

Offline chipson78

« Răspuns #184 : 03.Iul.2017, 08:05:16 a.m. »
In mod normal se semnalizeaza la iesire si la schimbarea benzii, dar eu mai semnalizez si stanga cateodata cand dau peste berbeci care se grabesc sa intre in sensul giratoriu ca sa nu fac vreun accident. Ma refer aici la sensurile giratorii "pe invers" ca sa zic asa, adica acolo unde ai cedeaza la intrarea in sens, nu prioritate.
  • Swift 1.0 AT

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #185 : 03.Iul.2017, 08:10:01 a.m. »
La orice sens ai cedează la intrare. Sensul în sine este drum cu prioritate.

Offline Laurentiu

« Răspuns #186 : 03.Iul.2017, 08:35:11 a.m. »
Care ar fi motivul pentru care ai semnaliza cand intri intr-un giratoriu?
Raspunsul il gasesti destul de clar in videoclip. Si ... nu ai un raspuns de la un singur om ci de la doi; unul e si organ abilitat sa cunoasca si sa vegheze la respectarea legii.

P.S. La politica, fotbal si circulatie toti sintem "ASI".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

« Răspuns #187 : 03.Iul.2017, 09:48:46 a.m. »
Tovarasi, discutia asta s-a mai purtat exact cu aceeasi intensitate si acum cateva luni (ca si de multe alte dati in ultimii 8 ani si ceva). Evident, in nici una din dati nu s-a ajuns la o concluzie clara.

In spiritul titlului topicului si avand in vedere ambiguitatile de ordin legal, logic, comportamental s.a.m.d. singura concluzie clara e ca lucrurile in cazul giratoriului trebuie tratate cu viteza mica si cu maxima precautie si atentie la ce fac cei implicati. Altfel, daca treci prin el cu 100 la ora si cu legea in dinti => nu-i a bine, din motive de ...  :D offtopic  :D.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ariciul

« Răspuns #188 : 03.Iul.2017, 01:10:05 p.m. »
Dragilor ca sa ne mai lamurim putin trebuie sa zicem ca al nostru cod rutier nu este infailibil. Eu personal cred ca prostia asta cu semnalizat stanga in timpul mersului prin giratoriu a luat nastere  (si s-a mentinut apoi de-a lungul timpului) acum multi ani moment care in tara se faceau giratorii numai cu o singura banda. Ulterior treaba s-a complicat dar chestia asta cu semnalizat stanga a ramas. Din pacate a ramas in mod nejustificat! Nu mai stiu ce scrie actualmente in codul rutier, dar daca scrie ca trebuie semnalizat stanga  atunci ar cam fi timpul sa fie rescris!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #189 : 03.Iul.2017, 01:21:43 p.m. »
Nu, în codul rutier este tratat ca o intersecție obișnuită.
Din păcate, la școala de șoferi așa am învățat, așa scrie pe orice site. Că se semnalizează stânga intrarea și plimbarea în sens. Logica.. după diverse interpretări... vezi mai sus.