0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Citat din: Laurentiu din 04.Oct.2016, 07:01:45 p.m. OK, o explicatie mai amanuntita o sasiti aici:Este mult mai aproape de adevar dar, (stiu o sa fiu catalogat Gica Contra), dupa ce explica logic, pe alocuri o dau de gard, anume:- instructorul face paralela intre sensul giratoriu si drumul cu sens unic (nimic gresit), dar in momentul in care spune de doua benzi in sens in loc sa spuna de un drum cu sens unic cu 2 benzi, el pomeneste de 2 drumuri cu sens unic !!! ??? si continua „doua drumuri egale unde ei isi acorda prioritate de dreapa unu celuilalt” !!!???; dupa care revine la logica , corecta: „cel de pe banda 2 trebuie sa acorde prioritate celui de pe banda 1 daca vrea sa iasa din sens” „cel de pe banda 2 din sens are prioritate fata de cel care urmeaza sa intre in sens” „daca cel de pe banda 2/3 nu reuseste sa se incadreze din timp pentru iesire, face sensul timp in care succesiv schimba benzile pana ajunge pe banda 1 de unde poate sa iasa din sens”- politistul la inceput, spune / argumenteaza cat se poate de logic cand / cum se semnalizeaza la schimbarea benzii respectiv se face preselectia benzii pentru schimbarea directiei de mers, dupa care si el „da cu bota in balta” „manevra de semnalizare se mentine pe toata durata traseului parcurs pana la iesirea din sens” !!! si continua „in timpul deplasarii in sensul giratoriu semnalizarea pe partea stanga se mentine pana la iesirea din sens cand semnalizezi dreapta” dupa care isi da seama, cred, de gafa si o intoarce, spunand ca nu trebuie sa te increzi in semnalizarea celui din sens si trebuie sa astepti sa vezi intentia de deplasare a acestuia;In urmatoarele secvente atat instructorul cat si politistul vin si dau ca recomandare, pe parte de conduita preventiva semnalizarea stanga in intersectie, alta decat cea de schimbare a benzilor, recomandare care sa ajute la fluidizarea traficului, dar care nu face altceva decat „sa o lase ca in tren” abordarea corecta a sensului giratoriu.Ce vreau sa spun este ca se incearca sa se dea explicatii logice / corecte dpdv legal pentru abordarea corecta a sensului giratoriu, dar din dorinta de a „impinge”, „forta” fluidizarea traficului in sensurile giratorii se dau anumite recomandari paguboase de genul „semnalizare permanenta stanga in sens”.Alta aberatie, nu este cazul in filmuletul in cauza, dar se datoreaza tot instruirii teoretice ai practice primite, pana la primirea permisului „cel care a intrat primul in sens are prioritate fata de cel care a intrat ultimul, desi amandoi sunt in sens” si se ajunge la situatii aberante in care tu de pe banda 1, pentru a nu „crepona tabla”, te opresti si il lasi sa iasa din sens pe cel de pe banda 2.Aceste balbe ale instructorilor respectiv ale politistilor duc la transformarea sensului giratoriu intr-o necunoscuta pentru multi, multi ca sa nu fiu rau, majoritatea conducatorilor auto.LE: Vorba lui Titi Aur la noi in Romania nu sunt scoli de soferi ci scoli de luat permisul, din pacate este cat se poate de adevarat, constatare pe care am experimentat-o si pe pielea mea, schimband 3-4 scoli, dupa ce am vazut abordarea strict comerciala a acestora si nedumereirea lor cand le-am spus „vreau sa invat sa conduc” in loc de „vreau sa iau permisul” .
OK, o explicatie mai amanuntita o sasiti aici:
În satul cu miniștri avem si sensuri giratorii cu semafor sau cu cedează trecerea (Charles de Gaulle sau Arcul de Triumf). Acolo, daca nu te încadrezi pe banda care trebuie riști să tai calea altuia si sa fii claxonat. Sau sa astepti pana pleaca cei din fata ta. Trimis folosind Tapatalk
Nu semnalizezi cand intri in giratoriu!
.....deci sa nu uitam ca miscarea capului nostru este similara cu cea a unui ..girofar ! -In situatia in care nu folosim prima iesire din sens, ci aIIIa(ca sa nu zic si aIIa) ar trebui sa semnalizam deci de 2(doua) ori. Important este, zic eu, sa nu uitam de existenta manetei din stanga volanului.