0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
pietonul asteapta pe bordura si incepe sa traverseze chiar cand masina se afla pe trecere !
Situatia neacordarii priorităţii de trecere pietonilor aflati pe celalalt sens de mersDeseori s-a invocat si imprejurarea ca pietonul se afla pe sensul celălalt de mers, si nu pe sensul de deplasare a autovehiculului astfel ca nu trebuie să cedeze dreptul de trecere.Intr-o astfel de imprejurare trebuie facuta diferentierea dupa cum exista o singură bandă pe sensul de mers şi pietonul se află în traversare, situatie in care este normal ca respectivul conducător auto să oprească şi să cedeze trecerea pietonului.Daca insa existau două benzi pe sensul de mers iar pietonul se află pe altă bandă de pe celălalt sens de mers, n-ar trebui sa existe obligatia conducatorului auto de cedare a priorităţii de trecere.Nu reprezinta un pericol pentru pietoni, nu pune în pericol viaţa sau sănătatea niciunei persoane.Din analiza practicii instantelor in acest sens am observat insa ca deseori nu se accepta un astfel de rationament.
1. Imi place ca din cauza unui imbecil care nu ar avea ce cauta la volan s-a iscat o adevarata discutie.2. Si asta o zic avocatii, nu eu.
...daca ai doar o banda pe sens, nu poti face distincție clara intre sensul tau si sensul opus de mers...
Imi place ca din cauza unui imbecil care nu ar avea ce cauta la volan s-a iscat o adevarata discutie.
Si asta o zic avocatii, nu eu.