Eu stiam ca, si atunci cand sunt 2-3 benzi pe sens, trebuie sa dai prioritate pietonului angajat pe trecere chiar daca inca nu a ajuns pe sensul tau de mers. Nu ai aceasta obligatie atunci cand exista scuar de despartire a benzilor de circulatie.
Acum, citind art. 135 lit. h) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din 04.10.2006, ar reiesi ca nu esti obligat sa dai prioritate daca pietonul nu se afla pe sensul tau de mers, nefacandu-se nicio distinctie cu privire la numarul de benzi pe sens sau cu privire la scuar despartitor.
Ori, se poate interpreta ca se afla pe sensul tau de mers chiar si cand abia s-a angajat in traversare si se afla inca pe benzile din sensul opus, urmand a trece si pe sensul tau, iar pietonul care tocmai a traversat benzile tale si se departeaza este cel caruia nu mai trebuie sa-i dai prioritate (nemaiaflandu-se pe sensul de mers al vehiculului).
Pana una-alta, nu risc (si din punct de vedere al sigurantei pietonilor si din punct de vedere al sigurantei permisului meu) si acord prioritate si pietonilor aflati pe strazi cu 2-3 benzi pe sens daca nu exista scuar despartitor. Deci, si din punctul meu de vedere, soferul din fimulet a gresit si la minutul 0:21. Sunt sigur ca majoritatea politistilor ar suspenda permisul soferilor care nu au oprit desi drumul avea 2-3 benzi pe sens, fara scuar, si chiar daca pietonul nu ajunsese pe benzile de pe sensul de mers.