Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93130 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #1010 : 20.Mar.2023, 10:42:49 p.m. »
  Probabil ca trebuia sa pun un "link" cu un alt video in care politistul studia video cu accidentul... :-O
  Eu povestesc o situatie, tu ii dai cu omologarea... De ce ai pus-o in parbriz?!!!!!
Si nu inteleg ce are inspectorul cu desenul din amiabila, de unde reiese clar vinovatul?!!!!!! :dknw:
  Deci dupa tine, doar casco ar fi  de valoare, in rest, Dumnezeu cu mila !  :-)) Clar, esti de evitat in trafic, rca n-ai, centura n-ai... :-j

Poate organul sa tot studieze video, ca daca faptasul are un prieten avocat, e fix degeaba.
Iar inspectorul de daune de cele mai multe ori recomanda cele mai ieftine piese aftermarket.
Mie mi-a spart unul stopul original de 800 de lei la Ignis si ala o tot dadea cu un stop aftermarket de 450 de lei.

Iar cu evitatul în trafic iar n-ai dreptate, ca dovada clasa B8 în care ma aflu la RCA....

Am RCA pentru ca în cazul meu e mai ieftin decât amenda.  :P

Dar de câte ori am avut nevoie de RCA-ul altuia, ghinion.... aia care m-au faultat aveau din astea gen Carpatica, Astra sau City....
Asa ca pentru mine casco e esential, asigura un somn linistit.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1011 : 20.Mar.2023, 10:46:46 p.m. »
...Dar de câte ori am avut nevoie de RCA-ul altuia, ghinion.... aia care m-au faultat aveau din astea gen Carpatica, Astra sau City....
    Daca la tine rca=ghinion, asa va fi mereu. Eu mi-am facut S-Cross-ul acum o luna pe rca-ul de la euroins, asa ca, vezi ce gandesti(doresti), ca asa se-ntampla!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #1012 : 20.Mar.2023, 10:49:41 p.m. »
Eu mi-am facut S-Cross-ul acum o luna pe rca-ul de la euroins

Eu unul nu m-as lauda cu asta.
Tu ai fost exceptia printre aia 6000 de fraieri care si-au luat-o în brate cu Euroins.
In logica ta proprie si personala  :P am putea sa zicem ca ai profitat de necazul altora care n-au avut norocul tau ca sa li se aprobe plata daunelor.

PS: stiu ca suntem offtopic demult, dar as mai vrea sa subliniez faptul ca nu mi se pare deloc normal ca toti taranii sa-si aduca cazane de dincolo cu maxim 1000 de euro bucata si dupa aia sa încheie polite RCA la firme din astea dubioase care sa emita doar bucati de hârtie fara valoare.
Vine unul din asta fara stres si complexe de inferioritate ca-si îndoaie cotetul în tine si te lasa infirm pe viata iar tu ajungi sa te târasti - la propriu, pe banii tai pe la doctori.
Caci politele RCA nu acopera doar tablele - da-le naibii ca se fabrica altele, ci acopera si vatamarile din culpa.
Ramâi fara o mâna sau fara un picior forever si atunci sa te vad pe ce bani îti iei proteza si tratamente de recuperare daca n-ai avut inspiratia sa-ti faci si un casco....
Ca fapt divers studiaza ce valori au politele de raspundere civila auto prin tarile civilizate, nu maidane d-astea prost crescute ca România, Bulgaria si fostele republici iugoslave.
Dupa aia o sa afli de ce aia conduc cu adevarat preventiv si se feresc de accidente ca dracul de tamâie.
Pentru ca orice eveniment în trafic ustura ca naiba la portofel.

Noi de aia suntem campionii Europei la mortii de pe sosele, pentru ca nu se plateste suficient domnia de a merge cu curul în masina fara responsabilitate asumata.
« Ultima Modificare: 20.Mar.2023, 11:06:54 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: saureign, badmania98

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1013 : 07.Iun.2023, 05:02:56 p.m. »
Domnul Titi Aur are o opinie la care achiesez 100%. :clap:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #1014 : 07.Iun.2023, 05:17:33 p.m. »
  Da, aici are dreptate :
„Când e coloană de mașini pe banda unu, cei agresivi vin în viteză, vor să frânez, să reduc viteza la 90 km/h și să mă dau să treacă ei cu 190 km/h. Și atunci fac un slalom pe autostradă. (...)
  ... mi s-a intamplat de multe ori : ori merg cu 90 pe unu, ori cu 160 pe doi.
Pana la urma, nu cei cu "xenon" ar fi principalii vinovati, ci acei care nu pot merge nici macar cu 120(...130)km/h pe drum drept, asfaltat.
 Ma intreb deseori de ce au permis de conducere....
Ce n-a mentionat TA este si categoria de soferi care merg numai pe banda doi, orice viteza ar avea, de obicei mai mica...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1015 : 07.Iun.2023, 05:40:53 p.m. »
E pe Twitter un filmuleț din SUA cu întrebarea cine este vinovatul: un motociclist se lovește destul de serios de o camioneta oprita in mijlocul unei intersecții pe banda pe care venea motocicleta. Camioneta nu a intrat in intersecție, era deja acolo, oprita. Părerea mea este ca motociclistul e pricipalul vinovat, ca a venit in intersecție cu viteza mare, fara sa se asigure si când a văzut camioneta ca e oprita (bănuiesc ca inițial a crezut ca trece prin intersecție si e dusa pana ajunge el), nu a mai putut opri in siguranță, s-a dus târâș si s-a ciocnit de ea...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ntire2000

« Răspuns #1016 : 30.Iun.2023, 02:27:52 p.m. »
Si uite asa dai peste câte un "bou" pe care n-ai cum sa-l eviti pentru ca e la fel de imprevizibil ca si o vaca autentica.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1017 : 01.Iul.2023, 02:26:27 p.m. »
  Probabil ca Libertatea nu mai are ce sa publice si a reluat o poveste de acum 6-7 luni si uite ca a mai gasit cititori ! :-))
  Bine, mare distanta intre cei analfabeti si cei care isi iau permisul cu bani, nu este, ba mai mult, pe cei din urma ii vedem zilnic pe carosabil !
Inconstienti sunt si cei doritori, dar si instructorul si politistul. Chiar sa trimiti atata carne de tun pe strada contra a 2-300 de euro, ...incredibil!!!
  De departe cred ca Bucurestiul detine recordul la cantitatea de prostie aflata in fata unui volan, chiar si acum cand traficul este la 30% !
Nu-ti trebuie multa experienta sa-i depistezi : daca la semafor sunt 2 benzi si doar pe banda doi sunt masini, e clar.
Se intra dintr-o strada secundara intr-o artera principala, este gol de trafic si soferului ii trebuie 10-20 secunde sa se asigure... de cine se teme??!!
Se ruleaza pe doua benzi si la un moment dat masina incepe sa devieze usor de pe banda 2 spre unu, il claxonezi si se "retrage" ! E greu sa pastrezi directia !
Si mai sunt...

The following users thanked this post: gabineg

Offline enicky

« Răspuns #1018 : 29.Aug.2023, 10:36:04 p.m. »
   Un traseu facut pe A3, zilele trecute, destul de lejer, dar am facut cateva constatari : doua Vitare noi m-au depasit, ok, nicio problema.
Prima care m-a depasit a tot trecut pe banada unu, banda doi, de mai multe ori, dar fara  a semnaliza niciodata intentia de a schimba directia, a doua Vitara idem cu prima, dar in plus avea si ditamai "perdeaua" pusa in geamul pasagerului fata ! Da, o carpa, prosop, ceva... Eu am continat sa rulez undeva intre 110-130km/h, iar dupa vreo 15-20km i-am ajuns din urma, prima cu "draperia", apoi si cealalta.
  Eu n-am o problema daca sunt depasit, fiecare circula cum doreste(am observat ca unii au o "problema"), dar am fost neplacut surprins de vitaristi.
  Pentru cine doreste, acum exista si folie ptr. montat pe geamul usii sofer si pasager-fata, absolut transparenta, dar cu rezistenta mare la uv, astfel incat sa nu te brozezi ca tractoristii.

Offline gabi males

« Răspuns #1019 : 30.Aug.2023, 03:12:56 p.m. »
Astazi,pe la ora 8,30, rulam pe o strada cu cate o singura banda pe sens,fara trafic (eram 3-4 masini). La un moment dat,cam la 200 m in fata,pe celalalt sens, am vazut masina cum trecea incet-incet pe sensul meu de mers. Neavand pe nimeni in spate,am oprit(m-am gandit ca este mai sigur) si am asteptat sa revina pe sensul lui de mers.Ce sa vezi? Cand a trecut individul pe langa mine...avea telefonul in mana.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019