Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 93294 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #1000 : 01.Nov.2022, 09:55:19 a.m. »
... (nu ai cum sa profiti ca o masina merge mai incet sau sa aproximezi ca se afla la distanta mai mare si sa te bagi repede sa faci virajul, ca in cazul in care ocolesti prin dreapta).
   Chiar daca am fost obisnuit cu ocolirea prin dreapta, recunosc ca prin stanga, daca te mai si apleci putin peste volan (si renunti temporar la pozitia de fotoliu) ai sanse mai mari sa te strecori/scapi din intersectie, chiar si printre cei care vin din stanga.
  Si pana la urma, asta e legea, fie ca ne place sau nu ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Romix

« Răspuns #1001 : 01.Nov.2022, 10:02:29 a.m. »
 :D :D In intersectii imi intind gatul ca o girafa sa ma asigur, nicidecum nu stau ca in fotoliu. Dar, cand ai masina in fata (unele si cu geamuri negre, asa ca nu mai poti vedea nimic prin geamurile lor), chiar nu ai cum sa te asiguri.
Legea e lege, dar ti-e teama sa o respecti sa nu te pupi cu unul care merge pe regula veche. De fiecare data cand am incercat pe stanga, am avut un berbec exact in fata mea.  :inteligent: Recunosc, de vreo doua ori am fost si eu berbec pentru unii :pardon: asa ca am o retinere in astfel de situatii.
« Ultima Modificare: 01.Nov.2022, 10:18:36 a.m. de Romix »
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

The following users thanked this post: enicky

Offline bisti

« Răspuns #1003 : 31.Dec.2022, 07:00:45 p.m. »
Daca si alea sunt intersectii importante ...
Pe Stefan cel Mare, Mihai Bravu, tot centrul, Iuliu Maniu nimic. O sa fie vestul salbatic la fel ca pana acum.

Iar prostia aia cu recunoastere faciala duce la o reclama cretina la o farmacie.

Offline enicky

« Răspuns #1004 : 31.Dec.2022, 08:16:57 p.m. »
Daca si alea sunt intersectii importante ...
    Ca flux sunt incarcate ce-i drept, dar alegerea e cel putin ciudata... Toate sunt periferice.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #1005 : 20.Ian.2023, 10:13:20 a.m. »

Era o doamna/domnisoara la volan.....initial am crezut ca e "influentata" de ceva .... când a virat la dreapta (finalul clipului) am vazut ca ea de fapt era cu nasul în telefon.
A evitat în ultimul moment o dubita parcata si a avut de vreo 3 ori tendinta sa faca "cunostinta" cu cei de pe contrasens....  :dknw:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14539
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1006 : 20.Mar.2023, 04:45:33 p.m. »
Pun aici o declaratie care arata ca, pe langa miscarile din trafic, o conducere preventiva inseamna si cum iti alegi asiguratorii, sau dispozitivele de supraveghere si nu in ultimul rand, sistemele de siguranta din masina:

„Sâmbătă seară am avut o tamponare pe A2. Un bizon făcea slalom printre mașini cu vreo 200 km la oră și a tăiat fața unui microbuz de marfă care mergea liniștit pe banda 1. Omul, pentru a evita coliziunea cu bizonul și a nu ajunge în șanțul din dreapta, a tras de volan stânga, m-a lovit pe mine (eu circulam regulamentar pe banda 2), a revenit pe banda 1 unde a mai lovit o altă mașină. Bizonul, bineînțeles, a dispărut în goana cu care a șicanat. Microbuzul făcut praf și celelalte două mașini cu avarii serioase. Mulțumim Bunului Dumnezeu că nu au fost victime umane, fierul fiind fier.

Cum bizonul nu a putut fi identificat (niciunul dintre cei trei șoferi implicați în tamponare nu a avut timp să vadă numărul mașinii care a șicanat), șoferul microbuzului a fost declarat vinovat că nu s-a asigurat. Din punctul meu de vedere, omul a evitat un accident și mai mare și i-am mulțumit pentru atenție și decizia luată în acea fracțiune de secundă. Și-a cerut scuze de n ori pentru ce s-a întâmplat și pentru faptul că are asigurare la EUROINS. I-am spus că pentru asigurare nu e vina lui cu a celor de la ASF care au dormit în papuci.

Ce am învățat:

1. Să-mi pun cameră video pe mașină.

2. Dacă respect oamenii din trafic să nu imi iau cea mai ieftină asigurare de pe piată.

3. Să continui să-mi plătesc asigurarea CASCO.

4. Mă bucur că toți purtam centura de sigurantă, chiar și cei care erau pe banchetă (noi eram trei în mașină). Centura ne-a păzit și ne-a ferit de un necaz mai mare!"

Sursa
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #1007 : 20.Mar.2023, 06:33:59 p.m. »
Ce am învățat:
   Poate este sau nu de comentat postarea, dar daca are ca autor un administrator, sper este luata mai mult in serios ! Multumesc @gabineg !

Personal le-am invatat pe toate cele 4(patru), ba chiar am folosit la politie imprimarea video, cel care a provocat accidentul(cu S-Crossul) strigand sus si tare "hotii".
Iar dupa ce am pierdut 4 luni de RCA cu City, anul asta am evitat Euroins si se pare ca am facut bine.
  Deci ii contrazic pe cei care spun ca filmarea nu ajuta, ba ajuta, chiar daca nu oficial sau in fata unui tribunal, totusi este un element important in gestionarea unei decizii a organului de ancheta.

Offline ntire2000

« Răspuns #1008 : 20.Mar.2023, 07:50:06 p.m. »
1. Să-mi pun cameră video pe mașină.

2. Dacă respect oamenii din trafic să nu imi iau cea mai ieftină asigurare de pe piată.

3. Să continui să-mi plătesc asigurarea CASCO.

4. Mă bucur că toți purtam centura de sigurantă, chiar și cei care erau pe banchetă (noi eram trei în mașină). Centura ne-a păzit și ne-a ferit de un necaz mai mare!"

1) e mai mult pentru aratat nepotilor ca pe restul îi doare la basca - cica nu sunt omologate...
2) cu RCA-ul e discutabil oriunde ar fi încheiat, ca la final depinde de ce dobitoc de inspector de daune ai noroc.
3) asta e sfânta! am avut casco pâna în al 11-lea an la vechea masina, stiu ca am facut presiuni asupra brokerului care nu prea mai voia sa încheie o polita pentru o masina atât de veche - decisiva a fost starea ei tehnica si aspectul ireprosabile, plus faptul ca îmi stia istoricul de sofer fara daune.
4) asta cu centura e discutabila, ca daca ajungeau sub un tir .....

Iar bizonul respectiv putea fi identificat relativ usor, era suficienta marca si culoarea masinii.... oriunde sunt camere de supraveghere pe traseu .... doar bunavointa organelor trebuie sa existe pentru a fi identificat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1009 : 20.Mar.2023, 10:28:36 p.m. »
- cica nu sunt omologate...
  Probabil ca trebuia sa pun un "link" cu un alt video in care politistul studia video cu accidentul... :-O
  Eu povestesc o situatie, tu ii dai cu omologarea... De ce ai pus-o in parbriz?!!!!!
Si nu inteleg ce are inspectorul cu desenul din amiabila, de unde reiese clar vinovatul?!!!!!! :dknw:
  Deci dupa tine, doar casco ar fi  de valoare, in rest, Dumnezeu cu mila !  :-)) Clar, esti de evitat in trafic, rca n-ai, centura n-ai... :-j