Autor Subiect: A fi sau a nu fi ... cu ESP  (Citit de 4518 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

A fi sau a nu fi ... cu ESP
« : 17.Mai.2009, 01:48:15 a.m. »
Dupa cum stiu colegii mai vechi, de la inceputul anului ma straduiesc sa-mi achizitionez si eu un SX4, neaparat cu 4x4. De cand am descoperit promotia, (12000/ 4x4 GLX si 12700/ 4x4 GS) oscilez intre dealeri cu banii de avans in mana. Problema este... sa fie GLX, cu aer manual ? sau GS cu aer automat si ESP? Dpdv bani, 700EUR in plus nu e mult; totusi, nu ma dau banii afara din casa si in plus, aerul automat chiar nu ma intereseaza (PRECIZARE: stiu cum e cu climatronic, ca are tata la masina lui), deci A/C manual imi e suficient.
Asadar, singurul diferentiator ar ramane ESP-ul.
Deci intreb pe posesorii de SX4 4x4 GS: s-a intamplat adesea sa va ajute ESP-ul? sau chiar sa va scoata dintr-un impas? ati simtit ca ar fi fost mai greu fara el? Sau, cum se impaca ESP-ul cu tractiunea 4x4 Lock?
Posesori de SX4 4x4 GLX, v-a parut vreodata rau ca nu aveti ESP? i-ati simtit nevoia? cat de des si in ce imprejurari?
Chestii d-astea...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline hugbear

Re: A fi sau a nu fi ... cu ESP
« Răspuns #1 : 17.Mai.2009, 02:15:04 a.m. »
Desi dpdv al confortului AC automat e de preferat AC-ului manual, atunci cand trebuie sa scoti bani din buzunar pentru asta probabil nu merita. La fel cum "keyless go" e un sistem pe care il folosesc zilnic (pentru ca il am), dar la care as fi renuntat fericit daca in felul asta as fi economisit.

ESP-ul intra insa in cu totul alta categorie. E suficient sa actioneze o data ca sa-si "scoata banii". Pana acum ESP-ul nu m-a scos din nici o situatie naspa (si ma bucur pentru asta), dar e bine sa stiu ca-l am in caz ca....

cum se impaca ESP-ul cu tractiunea 4x4 Lock?
Se impaca perfect: cand setezi 4x4 Lock scoti ESP-ul. In fond, "4x4 Lock" il folosesti DOAR in situatii limita, pe perioade scurte, cand ai nevoie de "control" strict!

Una peste alta, MAI ALES CU PROMOTIILE ASTEA, mergi pe full!

Post Merge: 17.Mai.2009, 02:24:35 a.m.
P.S.: poate nu reiese foarte clar din textul de mai sus, dar am ales SX4 GS ESP tocmai pentru ca era cea mai buna oferta cu ESP si avea in plus 4x4 si garda la sol de 19cm...
« Ultima Modificare: 04.Iun.2009, 11:36:11 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #2 : 17.Mai.2009, 09:28:53 a.m. »
"E suficient sa actioneze o data ca sa-si "scoata banii"" cam asta spune totul :)

- si eu am optat pe GS .. e diferenta mult prea mica probabil ca daca era pe la 2-3000 de eur ma gandeam si eu la ce am nevoie dar asa mi se pare super ok

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 17.Mai.2009, 01:26:07 p.m. »
Cu ESP. Cred ca siguranta ta e mai importanta ca orice!
Eu am folosit de cateva ori ESP-ul dar asta pentru am dus masina catre limita ei superioara.
Cateva vorbe despre ESP si aici.

P.S. d-abia te astept Bogdane cu masinuta shine & clean la intalniri ;).
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline LeonardSZK

« Răspuns #4 : 17.Mai.2009, 01:46:26 p.m. »
La mine deja s-a "amortizat"!  :pardon: Am fost nevoit sa evit o masina intrata pe sensul meu de mers. Am facut un fel de testul elanului, cu rotile din dreapta iesind de pe asfalt pe pamant. Masina s-a stabilizat incredibil de rapid. Fara ESP nu cred ca mai scriam acum pe forum... :angel:
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline bogdanb

« Răspuns #5 : 17.Mai.2009, 07:40:15 p.m. »
Va multumesc tuturor pentru idei, care in sinteza ar fi:
- e de ajuns sa te ajute odata ca sa-si justifice banii
- e mai bine sa nu ai nevoie dar sa fie acolo "in caz ca.."

In fine, si ideea sotiei este "pentru" ESP - mai putin AC automat si keyless dar vorba lui Hugbear, le folosesti pt. ca le ai. Cristyy, cum ar zice americanii "privesc inainte" spre prima intalnire CU masinuta.

Ca noutate, am sunat la B&S si mi-au dat termen 3 saptamani (care probabil vor fi 4) iar la Radacini deja au pe stoc exact ce vreau eu. Surpriza: omul de acolo mi-a spus (sau poate n-am inteles eu bine) ca daca vreau din stoc trebuie sa platesc pretul vechi, iar daca vreau promotie sa astept .. 3 saptamani!!
Intreb si eu: la promotia asta, o merita sa mai negociez cu ei? (adica rezonabil, ca de meritat merita intotdeauna o mica negociere>:) ) Sa merg la Radacini si sa dau comanda dar sa incerc totusi sa iau una din stoc? Sau sa merg direct pe mana celor de la B&S?

Nota pt. admin: stiu ca e un topic separat pentru discutii despre dealeri, dar am vrut sa tin toate ideile impreuna  :angel:

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 17.Mai.2009, 10:33:17 p.m. »
Cu un contract bine intocmit poti apela chiar si la B&S.
Da, negociaza. Macar cateva accesorii sa mai primesti. E loc!

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #7 : 17.Mai.2009, 11:49:48 p.m. »
...am ales SX4 GS ESP tocmai pentru ca era cea mai buna oferta cu ESP si avea in plus 4x4 si garda la sol de 19cm...

Exact acelasi criteriu l-am avut si eu in vedere la achizitia masinii: cea mai buna oferta de masina cu ESP. Inca bugetul meu initial era gandit pana in maxim 12mii euro...dar SX4 4wd GS m-a determinat sa fac un supraefort...

Eu unul l-am simtit de vreo 2-3 ori, desi nu s-a intamplat in situatii critice, pot sa spun ca merita din plin toti banii, mai ales in cazul meu in care nu am o experienta de sofat prea mare  si mai gresesc in evaluarea vitezei in curbe sau in adaptarea vitezei functie de carosabil.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline BXXENL

« Răspuns #8 : 18.Mai.2009, 09:06:52 p.m. »
Daca inca nu te-ai hotarat iti zic si eu: ia-ti cu esp si ac automat, valoarea de revanzare va fi mai mare, si candva ESP-ul ala iti va prinde bine. 

Insa indiferent de alegerea ta, categoric negociaza cu ei la sange! NU ai nimic de pierdut, tiganeste-te fara rusine! Mult mai bine asa decat sa fii luat de fraier!
  • SX4 1.5
Alex

Offline bogdanb

« Răspuns #9 : 18.Mai.2009, 10:11:31 p.m. »
Apropo de ... "valoarea de revanzare mai mare"  s-ar putea sa ai dreptate. Peste vreo 4-5 ani s-ar putea ca ESP-ul sa fie la fel de popular sau comun cum e acum ABS-ul. Si la revanzare, prezenta acestuia va conta.
In fine, m-ati convins  cu totii >:D< ... cel mai probabil ca voi urma exemplul lui Pentium3D si voi face un supraefort si ma bag la un GS CU ESP...