Autor Subiect: Finanțare pentru achiziție auto  (Citit de 12310 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Finanțare pentru achiziție auto
« Răspuns #10 : 11.Sep.2016, 08:19:31 p.m. »
@bogdanzarnescu daca ti neaparat sa iei masina nu te complica cu IFN-uri ptr ca au dobanda cel putin dubla fata de banci si nu o lua in leasing - este o cale de finantare foarte scumpa si renteaza doar ptr societati comerciale. Cea mai buna varianta este creditul ptr nevoi personale sau in cel mai rau caz credit auto. Ca sa afli concret daca te incadrezi in bugetul tau trebuie sa te duci si sa iei oferte de la toate bancile din oras ca sa poti face comparatie intre oferte  :D (nu pe forum se cauta astfel de informatii !  :baston: )
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

« Răspuns #11 : 11.Sep.2016, 08:25:42 p.m. »
   @Vali D ti-a explicat f.bine,, tine cont de sfaturile lui n-are sens sa le reiau,  dar iti subliniez si eu : credit de nevoi personale ! Eu am luat creditul de la banca unde am si salariul si mi-au oferit si conditii mai bune si in termen de 48ore. Plus de asta e bine ca viitoarea rata sa o poti suporta  si daca ai avea salariul pe jumatate din cat ai acum!! Concret,  niste masuri minime de siguranta : masina sa fie pe numele tau, creditul suportabil si in conditii mai grele decat cele actuale(exclus leasing!). Bafta!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #12 : 11.Sep.2016, 08:30:11 p.m. »
Ei... Dar dacă ar fi un leasing cu 40% valoare reziduală... (dreaming about it)

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #13 : 11.Sep.2016, 08:45:28 p.m. »
   @Vali D ti-a explicat f.bine,, tine cont de sfaturile lui n-are sens sa le reiau,  dar iti subliniez si eu : credit de nevoi personale ! Eu am luat creditul de la banca unde am si salariul si mi-au oferit si conditii mai bune si in termen de 48ore. Plus de asta e bine ca viitoarea rata sa o poti suporta  si daca ai avea salariul pe jumatate din cat ai acum!! Concret,  niste masuri minime de siguranta : masina sa fie pe numele tau, creditul suportabil si in conditii mai grele decat cele actuale(exclus leasing!). Bafta!

Oi fi eu paranoic sau chiar mi se sare in cap pentru o intrebare pertinenta?
Daca calculez venitul pe familie, rata e mai mult decat decenta. Daca ma bazez doar pe mine, evident, nu. Sa inteleg ca toti care ati luat masina in rate aveti salariul peste 7000 ron lunar? Daca ati castiga jumate, 3500 si rata e 1000 sau 1100 lunar sa va ramana bani si de trait, asa vreo 2000 lei? Unde am nimerit? Pe forumul Suzuki Dubai?  :P :D
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Lerua07

« Răspuns #14 : 11.Sep.2016, 09:08:07 p.m. »
Amice, @enicky are dreptate - nici un job sau venit lunar nu este sigur 100% in ziua de azi. Aici ti s-au dat numai niste sfaturi de bun simt - sa te feresti de IFN-uri si leasing. Ce nivel de trai vrei sa ai cu familia ta astfel incat sa platesti si rata la masina este numai optiunea ta !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: enicky

Offline Vali D

« Răspuns #15 : 11.Sep.2016, 09:23:17 p.m. »
Oi fi eu paranoic sau chiar mi se sare in cap pentru o intrebare pertinenta?
Daca calculez venitul pe familie, rata e mai mult decat decenta. Daca ma bazez doar pe mine, evident, nu. Sa inteleg ca toti care ati luat masina in rate aveti salariul peste 7000 ron lunar? Daca ati castiga jumate, 3500 si rata e 1000 sau 1100 lunar sa va ramana bani si de trait, asa vreo 2000 lei? Unde am nimerit? Pe forumul Suzuki Dubai?  :P :D

Ca sa o dam prin coclauri - exista pensionari ce traiesc cu mai putin de 600 RON pe luna.Deci 2000 RON pe luna este chiar dezmat !!!! Cu niste clisa si crumpi acei pensionari traiesc toata luna. Si ceva agricultura de subzistenta. Iar intrebarea este pertinenta - cu o conditie - AI GRESIT USA ! Aici vb despre relatia cu dealerii, pentru finante banci - usa de alaturi. Succesuri.........(am plagiat - rusinica).

The following users thanked this post: enicky

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #16 : 11.Sep.2016, 09:30:00 p.m. »
Acuma nah, am zis si scuze de offtopic. Cumva se leaga zic eu, relatia cu dealerul, oferta de finantare

Offline sfichiu

« Răspuns #17 : 12.Sep.2016, 11:12:48 a.m. »
@bogdanzarnescu: iata inca un exemplu concret la BRD-imprumut credit auto.
-valoare auto =cca.16000 euro
-avans  auto =         6000euro
- credit pe 5 ani cu rata fixa lunara de 1000 lei
Cheltuieli dosar 800 lei care intra in prima rata.
  • VITARA S ,Matiz

Offline ocoleanui

« Răspuns #18 : 12.Sep.2016, 11:29:04 a.m. »
La Alpha Bank rata este mai mica .
CReditul auto este cel mai bun ,atunci cand nu ai cash ul tot pentru masina .
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #19 : 12.Sep.2016, 11:36:43 a.m. »
Multumesc mult
In cazul creditului auto, masina nu apartine bancii pana la plata ultimei rate? Caz similar cu leasing-ul, complet nerecomandat de colegii de mai sus