Autor Subiect: facturi - proforme, garantie, finale...  (Citit de 1810 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kellogs

facturi - proforme, garantie, finale...
« : 08.Sep.2016, 03:55:37 a.m. »
Salut lume,

poate pare ciudat ce intreb, insa face parte din experienta unicat Sara Motors. :)

Am luat masina ieri de la Timisoara si da'i 8 ore pana la Bucuresti. Pot sa zic ca motorul asta diesel + cutia de viteze + cruise control + radarul de sub sigla + directia fac masina de-a dreptul placut de condus. O spun eu care nu is vreun masinist. Atata nu ma acomodez cu scaunele care au o forma nu prea confortabila, si nici suport lombar, iar gurile de ventilatie a la Logan greu de potrivit... hai ca deviez!

Asadar, experienta mea fiscala cu bau-baul Sara:

- emitere facutra proforma pe suma din contract X fara 1460 euro (valoarea tichetului Rabla)
- eu o platesc
- emitere factura "Garantie Suzuki Vitara [...]" pe aceeasi suma
- eu nici nu o iau in seama
- la livrare stornarea facturii precedente + promisiune pentru o alta factura intitulata "factura finala"

A mai intalnit cineva stornare factura "garantie Suzuki [...] " si emiterea unei alte facturi "factura finala" ? Sau poate nu amai intalnit nimeni nici macar tipul asta de factura "Garantie [...]"
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Cosmin09

Re: facturi - proforme, garantie, finale...
« Răspuns #1 : 08.Sep.2016, 08:45:49 a.m. »
Salut,

In Bucuresti, la Autonet, in noiembrie 2015, cand am platit eu masina, s-a emis o factura proforma cu suma finala de plata (total - avans platit la rezervare - reducere de la tichet RABLA). Eu nici nu am vazut factura asta proforma dar am aflat de ea deoarece era mentionata in instiintarea de plata primita de la vanzator. Am platit acea suma iar cand am ridicat masina, in 8 zile, impreuna cu toate actele acesteia, am primit si factura finala in original, fara nicio alta stornare.
« Ultima Modificare: 08.Sep.2016, 08:48:03 a.m. de Cosmin09 »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline dAlex

Re: facturi - proforme, garantie, finale...
« Răspuns #2 : 08.Sep.2016, 09:12:05 a.m. »
Eu am o factura finala in care se specifica "din care suma de 6500 reprezinta valoarea tichetului rabla". Pe parcurs au mai fost 2 facturi, una de avans si alta de lichidare.

In plus am contract de vanzare cumparare cu valoarea totala a masinii cu toate clauzele si observatiile.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT