Autor Subiect: Suierat portiera 70-100 km/h  (Citit de 3942 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Suierat portiera 70-100 km/h
« : 06.Sep.2016, 11:33:37 a.m. »
Salut!

Am vreo luna de cand am cumparat masina si in ultimul timp am observat ca intre 70 si 100Km/h se aude un suierat pe partea soferului de la portiera. Geamul e inchis, portiera si ea bine inchisa, iar aer nu cred ca intra inauntru. Cel putin nu simt.

Ma intreb daca am nevoie de deflectoare ca sa nu se mai auda si de ce se aude numai pe partea soferului. In primii 1000 de km nu se auzea.

Nu prea agreez solutia cu deflectoare fiindca mi se par inestetice.

Banuiala mea e ca suieratul vine de la aerul care intra in locul de cativa milimetrii dintre portiera fata si cea spate. Poate ca ar fi de ajuns sa ajustez cumva inchiderea portierei fata?

Am deschis topic nou ca nu am gasit subiectul tratat in alta parte. Orice sfat e binevenit!   

Multumesc!
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline fireburn

Re: Suierat portiera 70-100 km/h
« Răspuns #1 : 06.Sep.2016, 11:41:04 a.m. »
Salut.

Verifica daca geamul se inchide complet; daca face cursa pana la capat (ca cel de la pasager, daca acolo nu se aude).
Eu am patit-o cu un geam care nu intra in cheder suficient (vizual parea inchis).

Offline aleksanders

« Răspuns #2 : 06.Sep.2016, 11:56:23 a.m. »
Oglinda suiera... asa face toate...
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline dAlex

« Răspuns #3 : 06.Sep.2016, 02:00:57 p.m. »

E un suierat ascutit si numai de la 70km/h in sus pana la 100 km/h. Dupa 100 km/h se aude vantul in toata regula. Crezi ca tot de la oglinzi sa fie?

Offline dAlex

« Răspuns #4 : 06.Sep.2016, 02:04:54 p.m. »
Salut.

Verifica daca geamul se inchide complet; daca face cursa pana la capat (ca cel de la pasager, daca acolo nu se aude).
Eu am patit-o cu un geam care nu intra in cheder suficient (vizual parea inchis).

M-am uitat in treacat pe la chedere. Par in regula si geamul nu pare a fi blocat. Am incercat sa il deschid si nu se mai auzea suieratul, dar nici nu puteam sa imi mai dau seama din cauza vantului care intra pe geam acum si acoperea eventualul zgomot.

E destul de enervant ca-i cam la nivelul urechii..

Ma mai uit, mersi de pont.

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 06.Sep.2016, 04:30:28 p.m. »
In primii 1000 de km nu se auzea.

Oglinda suiera...

@aleksanders, omul (dAlex) crezi ca si-a montat oglinda retrovizoare exterioara dupa primii 1000 km !?  :)

@dAlex, portiera spate sau geamul ei, sint bine inchise? 
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dAlex

« Răspuns #6 : 06.Sep.2016, 04:37:10 p.m. »
@dAlex, portiera spate sau geamul ei, sint bine inchise?

Am sa ma uit atent. In ultimul timp am inceput sa blocam portiera spate din cauza ca avem scaun de copil acolo, si mai are obiceiul sa se intinda sa deschida usa. De atunci nu ne-am mai atins de portiera aia.
Momentul de cand suiera cam coincide cu asta.

Offline NicNic

« Răspuns #7 : 06.Sep.2016, 08:00:47 p.m. »
@dAlex:
Simptomul este exact ca la masina mea, dupa ce i-am pus bare transverale. Nu cred sa fie cazul si la tine.
Straniu este ca nu a avut de la inceput acest suierat. E clar ca problema trebuie sa aibe un leac.
Verifica chestiunea cu cineva care sa stea in spate, cand mergi la viteza problematica. Poate reuseste sa identifice sursa.  Bafta!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 06.Sep.2016, 10:14:43 p.m. »
Nu cred că toate. În schimb, SX-ul meu face. Pentru că mi-a lovit un fraier oglinda în parcare și de-atunci la îmbinarea de jos dintre rama oglinzii și scoică a căpătat un mic luft care șuieră de la la 60 la oră.
@dAlex : Poți verifica de unde-i fluieratul punând succesiv bandă de mascare (de-aia de zugrăvit, că are lipiciul mai puțin agresiv) pe diversele secțiuni suspecte.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: marcone

Offline dAlex

« Răspuns #9 : 08.Sep.2016, 12:07:31 p.m. »
Am gasit o posibila cauza si solutie. Se pare ca au si altii de la alte marci din astea:

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=284319

Nu stiu daca merita acum sa vorbesc cu dealer-ul despre asta. S-ar putea sa astept pana la revizie daca nu se dovedeste a fi altceva, ceea ce nu cred.