Autor Subiect: E normal sa vina din fabrica cu atatia plumbi pe jante?  (Citit de 9630 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: E normal sa vina din fabrica cu atatia plumbi pe jante?
« Răspuns #10 : 26.Aug.2016, 02:45:54 p.m. »
@djmoadib... indiferent cat plumb ptr echilibrare ai pus la roti nu are cum sa creasca consumul cu 1 - 1,5 l/100km !  :happy:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline djmoadib

« Răspuns #11 : 26.Aug.2016, 03:22:04 p.m. »
Cred ca am ales gresit iconul. Eu chiar am spus-o sub forma de gluma  ;)
  • Opel Astra / Vitara 1.6 benzina Passion Allgrip

Offline enicky

« Răspuns #12 : 26.Aug.2016, 06:11:55 p.m. »
      Pe cauciuc ar trebui sa ai o bula rosie sau portocalie care se monteaza in dreptul valvei. Vezi daca exista si unde se afla. Incearca masina macar pana pe la 150-160km/h, daca nu simti trepidatii in volan nu-i nicio problema.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #13 : 26.Aug.2016, 08:33:44 p.m. »
        Mi-ai adus aminte ca aveam usoare vibratii in volan dupa 130 si am fost si am echilibrat fata : pe dreapta fata a pus doar pe-o parte 40gr. Pe partea cealalta n-a fost nevoie. Iar pe stanga 25 si30gr. Asa ca asta e.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline djmoadib

« Răspuns #14 : 27.Aug.2016, 09:38:43 a.m. »
Merci de informatii, o sa ma uit. La 150 km/h nu stiu cand o sa ajung, poate saptamana viitoare.

Offline Vali D

« Răspuns #15 : 27.Aug.2016, 10:19:44 a.m. »
La o anvelopa noua + janta aliaj la dimensiunea aceasta nu trebuie sa depasesti 40gr pe ansamblu. Toate rotile trebuie sa fie echilibrate din fabrica inainte de montaj pe masina (la masina noua). Montajul de plumb la kg denota o slaba calitate a jentilor sau anvelopei. Janta din aliaj dupa prelucrare mecanica se echilibreaza, eventualele diferente se ajuseteaza, acestea avand odaos de material din proiectare special pentru aceasta operatie tehnologica. Apoi se monteaza anvelopa si se reface echilibrul.

Offline teutzue

« Răspuns #16 : 27.Aug.2016, 10:29:05 a.m. »
Și eu la S-cross la una dintre jante am foarte multi plumbi (la celelalte nu m-am uitat când am fost la vulcanizare). Totuși, am rulat cu viteza maxima a masinii si nu a fost niciodată vorba de trepidatii.

Deși poate lucrul ăsta zice ceva despre calitate, dacă e în parametri, nu-mi fac probleme.

Trimis de pe al meu Nexus 6P folosind Tapatalk

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline djmoadib

« Răspuns #17 : 27.Aug.2016, 12:45:14 p.m. »
La o anvelopa noua + janta aliaj la dimensiunea aceasta nu trebuie sa depasesti 40gr pe ansamblu. Toate rotile trebuie sa fie echilibrate din fabrica inainte de montaj pe masina (la masina noua). Montajul de plumb la kg denota o slaba calitate a jentilor sau anvelopei. Janta din aliaj dupa prelucrare mecanica se echilibreaza, eventualele diferente se ajuseteaza, acestea avand odaos de material din proiectare special pentru aceasta operatie tehnologica. Apoi se monteaza anvelopa si se reface echilibrul.

Spre slaba calitate bateam si eu. Nu m-am plans de vibratii (deocamdata) ci de cantitatea de plumb. Daca cei din fabrica au scule profi si se mai si pricep la echilibrat (mergem pe ideea asta...) imi e frica de ce o sa se intample peste 2-4 ani la o vulcanizare de la coltul strazii. Intrebam de cantitatea maxima admisa de plumb pe janta (poate exista undeva oficial..) in ideea ca as putea cere dealer-ului sa analizeze situatia actuala si chiar viitoare (1-2 ani) dpdv al garantiei. Ma gandeam ca un lucru nou ar trebui sa plece de la 0-10 gr cel mult si vad ca deja vin incarcate la maxim. Mai testam...

Offline Vali D

« Răspuns #18 : 27.Aug.2016, 03:36:51 p.m. »
djmoadib - incearca la o vulcanizare profi sa vezi daca janta este echilibrata fara anvelopa. Daca poti face asta sa verifici si eventualele deformari radiale sau axiale(de la gropi. Pentru anvelope exista DIRECTIVA 92/23/CEE A CONSILIULUI
din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor și ale remorcilor acestora, precum și montarea lor, pentru jante mai caut.
« Ultima Modificare: 27.Aug.2016, 03:47:58 p.m. de Vali D »

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #19 : 27.Aug.2016, 06:44:55 p.m. »
Am aceeasi situtie cu o groaza de plumbi, am urcat la 180 si nu mi-a vibrat deosebit (adica n-am putut sa realizez daca vibreaza de la sosea sau de la roti, oricum amplitudinea era OK) asa ca nu sunt selectate anume, probabil cum ies de la montaj asa pleaca. Nu le imperecheza nimeni din ce inteleg si nici nu trimit "unele mai bune" in Occident fata de Orient...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008