Autor Subiect: E normal sa vina din fabrica cu atatia plumbi pe jante?  (Citit de 9632 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline djmoadib

E normal sa vina din fabrica cu atatia plumbi pe jante?
« : 26.Aug.2016, 10:19:13 a.m. »
Salut, azi eram pe afara cu cainele si cand am trecut pe langa masina, am observat un sir de plumbi cum stateau intinsi pe jantele mele. M-am blocat...m-am uitat si la roata fata...mai rau. Toate sunt pline de plumbi. Inteleg ca trebuie echilibrate dar mi se par prea multi pentru niste jante si cuciucuri noi....si de ,,calitate''! Daca vine din fabrica cu 45 gr, peste 3-4 ani ce mai pun...200 gr? Stie cineva cat e recomnadat maxim sa ai pe o roata? Asa aveti si voi? Am gasit un post mai vechi la SX4 unde se plangea cineva ca are rotile pline de plumb. Poze am facut doar la partea dreapta ca era mai luminata si plumbii mai vizibili. Pe stanga fata nu am reusit sa-i vad iar pe spate aveam doar 25 gr. La cum arata, cred ca mergeau mai bine rotile de pe spate puse pe fata.
  • Opel Astra / Vitara 1.6 benzina Passion Allgrip

Offline wolfin

Re: E normal sa vina din fabrica cu atatia plumbi pe jante?
« Răspuns #1 : 26.Aug.2016, 10:25:04 a.m. »
aceeasi problema am reclamat si eu la service la revizie...

pe langa cei lipiti mai am si plumbi pinsi de buza jantei pe interior. cred ca 1/2 kg de plumb pe ambele jante spate :-O.

doar pe spate......pe fata cred ca 5-10 grame pe ambele.

asta e........jante turnate..forjate...cauciucuri cu dezechilibre...

vibreaza la viteze mari?

la mine la 170 nu se simte nimic...
« Ultima Modificare: 26.Aug.2016, 10:27:19 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline djmoadib

« Răspuns #2 : 26.Aug.2016, 10:38:13 a.m. »
Sincer, nici nu am apucat sa o alerg pe undeva. Ieri dimineata am facut un drum pana la aeroport si am ajuns pe la 110 km/h si nu aveam vibratii. Daca ele sunt centrate ok nici nu ar trebui sa se simta, problema e ca sunt prea multi pentru o janta si cauciuc nou. Aveam si am parere buna despre Continental....or fi cele facute la noi? Nici nu m-am uitat ce scrie pe cauciucuri la fel cum nu m-am uitat in 3 saptamani de cand am masina dupa plumbii de echilibrare. Pur si simplu i-am vazut azi ca statea animalul langa roata. Nu sunt asa chitibusar sau paranoic dar parca peste tot (la masina) cand vezi cate ceva mai slab calitativ sau estetic decat la vechea masina de 10 ani, intelegi de ce a costat atat.

Offline zongor

« Răspuns #3 : 26.Aug.2016, 10:39:31 a.m. »
Probabil un rezultat al automatizarii. Am avut si eu de montat la un moment dat un set jante noi (MOMO) si cauciucuri noi (Nokian). La prima masuratoare tot asa parea sa fie nevoie de kilograme de plumb. Doar ca tipul de la AutoSoft, la Ciuperca, a rotit cauciucul la 90 de grade pe janta si a reluat masuratoarea. Si ce sa vezi, nu mai era asa rau :) Mi-a explicat ca e uzual la combinatiile jante noi -cauciucuri noi sa se "cumuleze" defectele. Prin rotire se mai compenseaza. Oricum mi-a spus sa revin dupa cateva sute de kilometri sa le re-echilibreze.
Pe banda de asamblare nu sta nimeni sa roteasca cauciucul pe janta :(

Offline djmoadib

« Răspuns #4 : 26.Aug.2016, 10:46:20 a.m. »
O sa vad cum se comporta in timp. Pana acum am avut doar masini SH. Rar am avut 45 gr pe o roata dar intelegeam ca e SH si e normal... Chiar credeam ca lucrul nou..e lucru' nou. :(

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 26.Aug.2016, 11:33:15 a.m. »
Nu sunt asa chitibusar sau paranoic dar parca peste tot (la masina) cand vezi cate ceva mai slab calitativ sau estetic decat la vechea masina de 10 ani, intelegi de ce a costat atat.

Din pacate rebuie sa ne obisnuim cu lucrul asta, cel putin la nivelul asta de pret.  :(

In ceea ce priveste gramele de plumb, eu zic sa nu-ti bati capul atata timp cat sunt echilibrate. Poate e si din cauza jantelor nu doar a cauciucurilor. Vei vedea lucrul asta cand se uzeaza actualele anvelope si trebuie sa le schimbi cu unele noi. :)

Offline ASZ

« Răspuns #6 : 26.Aug.2016, 12:04:16 p.m. »
Asa am avut si la SX4 si probabil ca sa e si pe Vitara . Sincer nu mi-am batut capul pt. ca daca sunt bine echilibrate, nu afecteaza cu nimic directia (poate consumul ... un pic :) )
Si da, nu cred ca sta cineva la fabrica sa roteasca acele anvelope pana se gaseste punctul in care sistemul anvelope+ janta aluminiu cere cat mai putin plumb ci echilibreaza din start rotile .. fara sa tina cont de cat plum au nevoie. (pe o roata la SX4 am abut cam de 2 ori mai mult plumb decat se vede in poza ta @djmoadib)

Offline djmoadib

« Răspuns #7 : 26.Aug.2016, 01:18:13 p.m. »
Asa am avut si la SX4 si probabil ca sa e si pe Vitara . Sincer nu mi-am batut capul pt. ca daca sunt bine echilibrate, nu afecteaza cu nimic directia (poate consumul ... un pic :) )

Acum inteleg de ce consumul sta pe 8.8-9.0 l/100 km in Bucuresti si altii se lauda cu 6.5-7.0.  :-?

Offline aleksanders

« Răspuns #8 : 26.Aug.2016, 01:20:14 p.m. »
Aici e vb de sofer. Una e sa ai 100 si ceva de kg si alta e la 70  =))
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 26.Aug.2016, 01:45:28 p.m. »
sau 41 la pantof vs 45 :-))
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970