Autor Subiect: Nu intra din prima in marsarier  (Citit de 12873 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Nu intra din prima in marsarier
« Răspuns #20 : 16.Aug.2016, 11:32:51 p.m. »
Cred ca sunt primul care am sesizat pe forum intrarea dificila in "R" (oare primesc vreun premiu pentru asta  :-)) ?)
Ce pot sa spun este ca la acel moment masina avea doar vreo 500km rulati. Eram hotarat sa reclam problema la revizia de 1000km, dar s-a intamplat ca am sarit-o si am ramas asa. Apoi s-a mai intamplat de cateva ori, din ce in ce mai rar pana a disparut.
La fel a fost si cu un usor "agatat" la introducerea in treapta a 3-a.
« Ultima Modificare: 16.Aug.2016, 11:35:02 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: alex0a

Offline wolfin

« Răspuns #21 : 17.Aug.2016, 12:15:53 a.m. »
Dar tot galagioasa presupun ca a ramas....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline alex0a

« Răspuns #22 : 17.Aug.2016, 07:41:28 a.m. »
Din ce descrii nu e legat de sincron sau altceva ci de faptul ca piesele sunt ceva mai stranse decat la altele. Se intampla ca tolerantele de executie in cazul tau se se fi imperecheat exact in directia strangerii mai mari si de aceea ai aceasta senzatie. Datorita elesticitatii materialelor este putin probabil sa "isi dea drumul" mai devreme de cateva  mii de manevre. Totusi chestia asta se intampla numai la pozitia R ? Daca e asa , se poate ca tolerantele de montaj sa fie atinse undeva in interior si sa ai frecare mare la manevrarea in pozitia extrema. Este posibil ca una din piesele timoneriei sa nu fie exact in pozitia corecta ci un pic deplasata, destul sa ingreuneze manevrarea dar sa nu impiedice complet, ceva de genul ca flancurile dintilor rotilor dintate forteaza usor unul pe celalalt (cred ca sunt curbi, orice alezaj cu strangere de aici se transmite la manevrare) in loc sa intre dintii usor unul pe langa celalalt...
Da doar la R. E plauzibila explicatia
multumesc
  • vitara passion 1,6 benzina, allgrip
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline alex0a

« Răspuns #23 : 17.Aug.2016, 07:59:43 a.m. »
probabil ca cineva ar trebui sa-si faca timp sa explice cum functioneaza un sincron. vad ca dam in tolerante si comparatii
topicul asta n-are nici o legatura cu 'Probleme tehnice NEW VITARA' pentru ca nu e o problema, in primul rand, si nu e specific new vitara in al doilea rand
Cat timp aceeasi problema e semnalatata de mai multi utilizatori inseamna ca e specifica
Apreciez enorm Vitara, caci de aceea am luat-o, se comporta excelent la drum, dar cum o masina tb sa mearga si inapoi, ajungi la marsarier  :dknw:
Daca nu e pb tehnica faptul ca intra greu in marsarier, atunci ce e? :-?
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline alex0a

« Răspuns #24 : 17.Aug.2016, 08:16:24 a.m. »
Si mie mi-a spus la fel ca toate au problema asta ..............eu o rezolv mai simplu viteza.. 1 si dupa intra mai usor in marsarier
Ok la SH, dar la noua ...
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline telegrafistu

« Răspuns #25 : 17.Aug.2016, 08:29:11 a.m. »
Am semnalat eu probleme asa in service la revizia de an. Raspunsul celor din service a fost ca trebuie sa fac dublu ambreiaj, adica sa apas de doua ori pedala de abmreiaj inainte de a trece in marsarierr. Surprinzator, functioneaza, insa nu am inteles de ce trebuie sa fac acest lucru.
  • SUZUKI VITARA 2015

Offline enicky

« Răspuns #26 : 17.Aug.2016, 09:22:59 a.m. »
      Pai mai citesti odata explicatia lui @rdc, mai te uiti la filmuletul pus de mine(sa vezi sincroanele) si poate intelegi. Si pana la urma nu e asa  grav ca nu-ntelegi, important e sa stii cum o rezolvi ! :) Am cunoscut eu persoane care nu stiu de ce trebuie sa apese pe 2 pedale ca sa plece masina si tot conduceau.... Uite eu in fiecare dimineata cand parchez o bag in marsarier de 2 ori si merge bine(dar am deja 11k.)
     Personal n-am din asta o tragedie, ca doar nimeni nu-i perfect, dar-mi-te "fiarele".
« Ultima Modificare: 17.Aug.2016, 09:25:48 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline jupanul1

« Răspuns #27 : 17.Aug.2016, 09:52:21 a.m. »
Postul meu nu aduce prea multă plus-valoare dar pot să-mi exprim și eu părerea și experiența - la vechiul Swift lucrurile stăteau la fel de greu cu marșarierul! Câteodată mergea impecabil, câteodată nu vroia nici dintr-a treia încercare. De obicei o rezolvam cu fie cu răbdare (adică încercări consecutive) fie cu manevra expusă de cineva mai devreme, respectiv cuplam viteza 1 și apoi R. Lucrul acesta s-a întâmplat pe toată perioada celor 5 ani în care am mers cu respectivul Swift (aproximativ 80k). Poate că până la urmă ”așa face toate”.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline AT

« Răspuns #28 : 17.Aug.2016, 10:35:10 a.m. »
Toata "chestia" este ca intratul in marsarier sa nu ne faca "figura" intr-o situatie unde vom fi nevoiti sa efectuam o intoarcere din 3 miscari pe un drum cu trafic intens. Situatie in care o simpla intarziere a manevrei de intoarcere cu cateva secunde  poate insemna o reala problema de securitate daca nu putem introduce la timp in marsarier.  Eu asa vad lucrurile.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline migabi

« Răspuns #29 : 17.Aug.2016, 10:50:34 a.m. »
Intoarcerea din 3 miscari pe un drum cu trafic intens nu tine de ambreiaj.  >:)

In alta ordine de idei, eu am trecut de la OMV multigear la Castrol Syn si nu am mai reusit sa agat in nici o viteza. Pana acum.
« Ultima Modificare: 17.Aug.2016, 10:54:02 a.m. de migabi »
SX4 SE m16a awd 2011