Autor Subiect: Nu intra din prima in marsarier  (Citit de 12872 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Nu intra din prima in marsarier
« Răspuns #10 : 16.Aug.2016, 12:28:18 p.m. »
asa e conceputa..si la 100.000 la fel o sa se auda/mearga

mi-e dor de cv de la clio...zici ca era automata  :clap:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Lerua07

« Răspuns #11 : 16.Aug.2016, 02:01:38 p.m. »
Daca este calcat ambreiajul pana la fund intra in marsarier fara probleme, fara sa agate !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline wolfin

« Răspuns #12 : 16.Aug.2016, 02:45:27 p.m. »
eventula sa fi oprit.... :prty:

seros  acum...normal ca se calca pana in fund...asta daca nu intra presu sub.

repet asa e gandit...la alyele intre ni reverse si cand masina se deplaseasa inainte....bine asta nu e recomandat...dar intra  :fluier:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline alex0a

« Răspuns #13 : 16.Aug.2016, 05:53:30 p.m. »
Daca este calcat ambreiajul pana la fund intra in marsarier fara probleme, fara sa agate !
Calcata la podea a fost si tot degeaba, intra greu. Sincer, sa fi fost SH nu ma incurcam ...si n-o luam, dar e noua si cu pb  X-( X-(. Si se pare ca nu e singura.  :dknw: :dknw:
La alte marci schimbatorul mergea cu un deget  :clap:
« Ultima Modificare: 16.Aug.2016, 06:08:57 p.m. de alex0a »
  • vitara passion 1,6 benzina, allgrip
6,5%; 7,6%; u 9%

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #14 : 16.Aug.2016, 07:36:44 p.m. »
La masina de drive test agata?  :-/
Daca nu, in service cu ea. Daca da, pe anunturi de vanzare si cumperi de "la alte marci"  :)

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #15 : 16.Aug.2016, 08:38:38 p.m. »
Calcata la podea a fost si tot degeaba, intra greu. Sincer, sa fi fost SH nu ma incurcam ...si n-o luam, dar e noua si cu pb  X-( X-(. Si se pare ca nu e singura.  :dknw: :dknw:
La alte marci schimbatorul mergea cu un deget  :clap:
Din ce descrii nu e legat de sincron sau altceva ci de faptul ca piesele sunt ceva mai stranse decat la altele. Se intampla ca tolerantele de executie in cazul tau se se fi imperecheat exact in directia strangerii mai mari si de aceea ai aceasta senzatie. Datorita elesticitatii materialelor este putin probabil sa "isi dea drumul" mai devreme de cateva  mii de manevre. Totusi chestia asta se intampla numai la pozitia R ? Daca e asa , se poate ca tolerantele de montaj sa fie atinse undeva in interior si sa ai frecare mare la manevrarea in pozitia extrema. Este posibil ca una din piesele timoneriei sa nu fie exact in pozitia corecta ci un pic deplasata, destul sa ingreuneze manevrarea dar sa nu impiedice complet, ceva de genul ca flancurile dintilor rotilor dintate forteaza usor unul pe celalalt (cred ca sunt curbi, orice alezaj cu strangere de aici se transmite la manevrare) in loc sa intre dintii usor unul pe langa celalalt...
« Ultima Modificare: 16.Aug.2016, 08:46:54 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #16 : 16.Aug.2016, 09:29:11 p.m. »
Calcata la podea a fost si tot degeaba,
La alte marci schimbatorul mergea cu un deget 
             Raportat la masina anterioara(luata tot de noua) si dupa 6 ani la a5a trebuia s-o fortez si idem la marsarier. Ultima se mai lasase in al6lea an.
             La Suzuki m-a surprins usurinta cu care se cuplau toate vitezele, ziceai ca e masina de 5 ani!
           Fenomenul discutat mi se intampla doar daca ajung la a3a manevra de mers cu spatele(in decurs de 1-2min). Si repet : n-a intrat, ridic ambreiajul, calc usor si scurt acceleratia apoi intra in viteza. La tine se intampla la prima incercare, sau la a3a? Am intrebat si eu la service, si mi-au spus ca se va "lasa". Dar e bine sa nu va impacientati si s-o luati cu calm. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline lica 64

« Răspuns #17 : 16.Aug.2016, 10:22:38 p.m. »
Si mie mi-a spus la fel ca toate au problema asta ..............eu o rezolv mai simplu viteza.. 1 si dupa intra mai usor in marsarier
  • suzuchi vitara allgrip

The following users thanked this post: alex0a

Offline rdc

« Răspuns #18 : 16.Aug.2016, 10:35:10 p.m. »
probabil ca cineva ar trebui sa-si faca timp sa explice cum functioneaza un sincron. vad ca dam in tolerante si comparatii
topicul asta n-are nici o legatura cu 'Probleme tehnice NEW VITARA' pentru ca nu e o problema, in primul rand, si nu e specific new vitara in al doilea rand
« Ultima Modificare: 16.Aug.2016, 10:38:51 p.m. de rdc »

Offline enicky

« Răspuns #19 : 16.Aug.2016, 11:18:20 p.m. »
           Am gasit aci un site cu explicatii si cu un filmulet explicativ : http://www.mergebrici.ro/cum-functioneaza-cutia-de-viteze/
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: kellogs, alex0a