Autor Subiect: Scadere turatie  (Citit de 3404 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline thafifth2006

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
Scadere turatie
« : 28.Iul.2016, 09:57:45 a.m. »
Buna ziua dragi forumisti, am achizitionat acum 2 saptamanii un Suzuki Vitara allgrip AT si ma confrunt cu urmatoarea problema: In treapta a 2 si daca sunt in D sau in modul manual la o accelerare usoara turatia urca pana la 2000/2100  dupa scade 100/200 rpm si continua normal urcarea, ca si cum as lua piciorul dupa acceleratie pt o o fractiune de secunda, daca se acelereaza mai puternic fenomenul nu apare. Habar nu am de la ce poate sa fie.....senzor ceva ? Astept o parere de la dvs. Multumesc

Offline ff_2004_06

Re: Scadere turatie
« Răspuns #1 : 28.Iul.2016, 11:43:50 a.m. »
Daca face asa de fiecare data, mergi la service, trebuie rezolvata pe garantie.
Cauze pot fi cateva...
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline thafifth2006

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 28.Iul.2016, 12:30:03 p.m. »
Ce cauze ar putea fi ? O sa merg la inceputul luni August pt verificarea aia de 1000 de km si o sa le zic si de aceasta problema 

Offline ff_2004_06

« Răspuns #3 : 28.Iul.2016, 05:29:55 p.m. »
Ca sa imi dau cu parerea (pentru ca nu am de unde sa stiu problema :) ), ar putea fi un senzor (cum ai zis si tu) sau o problema la mecanismele cutiei sau o problema de software (cutie sau motor). Arata-le si celor de la service-ul reprezentantei si spune-ne si noua dupa ce aflati care este problema. ;)
Doar in treapta a doua se manifesta asa?
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

The following users thanked this post: thafifth2006

Offline TVS

« Răspuns #4 : 28.Iul.2016, 08:19:56 p.m. »
Buna ziua dragi forumisti, am achizitionat acum 2 saptamanii un Suzuki Vitara allgrip AT si ma confrunt cu urmatoarea problema: In treapta a 2 si daca sunt in D sau in modul manual la o accelerare usoara turatia urca pana la 2000/2100  dupa scade 100/200 rpm si continua normal urcarea, ca si cum as lua piciorul "dupa"??????acceleratie pt o o fractiune de secunda, daca se acelereaza mai puternic fenomenul nu apare. Habar nu am de la ce poate sa fie.....senzor ceva ? Astept o parere de la dvs. Multumesc
Încearcă sa scrii in limba romană . Cum adica , dupa accelerație? Dupa colț sau cum ?
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline thafifth2006

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 28.Iul.2016, 10:07:36 p.m. »
*de pe.....multumesc tvs pt ajutor.

Offline thafifth2006

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 08.Aug.2016, 06:01:41 p.m. »
Dragi forumisti, prima vizita facuta pe 1.08.2016 la service autorizat suzuki Autonet-Giulesti, mi-sa facut un update de soft.....dar nu sa putut face calibrarea pt ca nu au avut oameni asa ca mi-au dat o foaie sa o fac acasa(daca cineva doreste). super nu ? Nu a ajutat cu nimic oricum updateul, a doua oara a fost astazi 8.08.2016 unde m-am intalnit si cu colegul TVS care era la revizie mi- sa facut calibrarea dar fara rezolvare, citez " daca nu era turometru nici nu iti dadeai seama" sau "ridici tu picioru dupa acceleratie" , problema nerezolvata, am intrebat pe consilierul de la service daca pot sa imi fac verificarea de 1000 daca tot sunt aici pt ca aveam totusi 800 de km....a zis ca la 1000 , deci in concluzie daca vreodata sunt probleme la masinile voastre eu as evita service-ul autorizat Autonet Giulesti !!!! Client de 7 ani la acest service unde nu am intampinat aceste probleme pana acum.

Offline aleksanders

« Răspuns #7 : 09.Sep.2016, 09:06:06 p.m. »
stai linistit ca nu au nimic cu tine - sunt intre ciocan si nicovala cu atatea reveniri ale vitarei
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #8 : 10.Sep.2016, 11:56:52 a.m. »
Chestia asta se intampla in modul AUTO sau in SPORT? Si numai in treapta a doua? Nu este momentul cand schimba urmatoarea treapta , a treia? (si pe mine ma dispera uneori modul in care schimba vitezele incepand cu 2000, am multe pante pe un drum obisnuit si CB-ul cum da de usor schimba sus dar inapoi schimba mai greu iar eu am panta imediat dupa ce schimba sus asa ca incepe sa traga greu si sa tremure pana sa hotaraste sa schimbe inapoi, in AUTO nu vrea sa schimbe inapoi daca nu ajung in 1200-1300 si pe panta acelereaza apoi prost de la 1200-oricum asta era pana sa ma adaptez si sa imi schimb stilul de accelerare ca sa evit situatiile astea). Alta intrebare este daca simti si efectiv in masina aceasta scadere, un  soc , vibratie ceva.  Din punctul meu de vedere daca face in toate treptele asa este o problema cu CB/alimentarea la acea turatie, daca numai in treapta a doua face asa fara sa aiba legatura cu schimbarea ai o problema in cutia de viteza sau la comanda ei , ca un bug care ordona trecerea in treapta a 3-a si apoi anularea comenzii suficient cat sa afecteze motorul. Daca faci testul pe N ai aceleasi simptome?
« Ultima Modificare: 10.Sep.2016, 12:00:35 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline thafifth2006

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 12.Sep.2016, 08:17:21 p.m. »
Salut,in sport si in N nu se manifesta aceasta scadere, nu se simt nimic cand se intampla, nu vibreaza nu smuceste . Am testat si o masina cu 1 km la reprezentanta si acelasi comportament avea si masina aceea.....eu nu ma mai enervez ma bucur de masina, daca e sa pice ceva aia e....pana atunci imi vad de drum.