Autor Subiect: inlocuire supape evacuare  (Citit de 2137 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sakura77

inlocuire supape evacuare
« : 23.Iul.2016, 06:41:11 a.m. »
Salutare tuturor,

nu am mai intrat demult aici, ce-i drept nu am mai avut probleme la masina pina luna trecuta cand a trebuit sa dau chiulasa jos deoarece masina mergea parca in 3 cilindri (nu mai aveam compresie pe cilindrul 4 in urma unei verificari ulterioare).

Diagnostic - supape evacuare terminate.

Cauza - masina este pe GPL si nu am facut la timp "jocurile la cald" (banalii tacheti de la vechea dacie, numai ca la suzuki sunt niste pastile metalice gen banuti care regleaza distanta dintre axa cu came si supapa).

A fost o aventura interesanta sa "refac" motorul (in special punerea la punct a distributiei, care la motorul M16A are cateva secrete nescrise in carte), dar cu putina rabdare si cu manualul de service in fata s-a rezolvat pana la urma.

Cost final (in "regie proprie") in jur de 700 lei piesele (supape evacuare, garnituri, antigel, 2 curele accesorii) + manopera (un mester priceput in chiulase plus cateva beri si cateva dupa-amieze pierdute).
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Laurentiu

Re: inlocuire supape evacuare
« Răspuns #1 : 23.Iul.2016, 11:58:35 a.m. »
A fost o aventura interesanta sa "refac" motorul (in special punerea la punct a distributiei, care la motorul M16A are cateva secrete nescrise in carte)...
Ai putea sa ni le impartasesti si noua sau cel putin celor interesati?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sakura77

« Răspuns #2 : 27.Iul.2016, 05:53:50 a.m. »
Ai putea sa ni le impartasesti si noua sau cel putin celor interesati?

are o chestie interesanta referitoare la reglarea lantului (intinzator adaptabil in functie de presiunea uleiului) de aceea masina trebuie lasata pusa la punct cand se da jos distributia.

ca sa fie lasata "la punct" invarti de fulie pina te plictisesti (am invartit de circa 30 ori pana sa dea cele 3 zale inchise pe semne).

toata operatiunea nu pot sa zic ca este grea dar trebuie sa fii foarte atent la detalii.
Sx4 1.6 GS 4WD

The following users thanked this post: huminiuc_radu

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 27.Iul.2016, 10:26:45 a.m. »
cele 3 zale inchise pe semne).
Intinzator hidraulic de lant distributie avea si vechea Dacie 1100 iar reglarea distributiei se facea destul de usor.

Semne ar trebui sa existe pe fuliile axelor cu came (componente in miscare) si pe carcasa (bloc motor; componenta stationara). In functie de aceste semne ar trebui sa se regleze distributia dupa cite cunosc eu si nu dupa zalele lantului. Cind se face reglarea distributiei, pistonul nr. 1 trebuie sa fie in faza de compresie => ambele serii de supape (2 buc. adm. + 2 buc. evacuare) inchise (spatiu liber prescris intre cama si coada supapei sau a pastilei cu rol de culbutor).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #4 : 08.Feb.2023, 10:57:03 a.m. »
revigorez putin discutia
Intr-un viitor, trebuie sa schimb supapele(cel putin cele de evacuare)
Am gasit 2 coduri pt supape evacuare
1291554G50 pt motor pe benzina
1291554G70 care cica merg si la motoarele care au si GPL
Admisie
12911-54G00 pt benzina
12911-54G70 pt GPL
daca a schimbat cineva si imi poate spune daca sunt bune aceste coduri
multumesc!
Pt motorul de 1.5L
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline migabi

« Răspuns #5 : 17.Feb.2023, 10:18:14 a.m. »
Nu stiu sa iti zic daca se potrivesc supapele de GPL dar daca le instalezi ar trebui sa schimbi si restul de piese (cu alternativa pt GPL) deoarece caldura in plus o sa se duca undeva.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Bernard

« Răspuns #6 : 20.Feb.2023, 04:56:47 p.m. »
La mine la sx4 1.6 16 v M16A  107 cp cunl gpl am avut o serie de neplaceri pe aprindere.Eram ferm convins ca este necesar sa inlocuiesc macar saibele dereglaj,masina dadea rateuri pe esapament.
Am inlocuit aprinderea pe rand bobine Fae;  fise bujii Magneti Mareli;bujii Denso  aftermarket si mergea la fel cu rateuri in esapament,probleme la turatii mici.
Azi am inlocuit fisele noi cu cele vechi sinproblema a disparut,altfel eram pe calea inlocuirii supapelor dupa 10.000km pe gpl.
Stie cineva ce bujii,fise,bobine sunt pe Sx4 1.6 recomandate de producator,cu ce vine din fabrica?!
Multumesc.
  • Sx4 4x4 1.6 EYB 2009 GPL

The following users thanked this post: gabineg