Autor Subiect: Degustare vin la SARICA NICULITEL, off-road muntii Macinului, canoe pe Dunare  (Citit de 7771 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Nu stiu cat de multe stiti despre zona asta a tarii. Va propun o intalnire/caravana catre Macin, care poate sa ofere in acelasi timp cel putin 3 chestiuni de-odata, mai ceva ca samponul 3 in 1 de la Head&Shoulders. Vorbesc despre o degustare profesionista de vin la cramele Sarica Niculitel.
Se pot aduna oameni din Braila/Galati, Constanta, nu e departe nici de Bucuresti/Brasov, chiar si de mai sus din Moldova - Bacau, Iasi de exemplu ... deci se poate pune de-o intalnire deosebita. Detalii, in cele ce urmeaza:

- Zilele trecute am fost acasa la ai mei (Braila/Macin) si printre altele am facut o vizita la Alcovin Macin, in cautare de vin pentru o nunta. Nu asta este insa partea extraordinara, ci ceea ce am gasit la cei de la Alcovin, proprietarii de vre-o doi ani ai podgoriilor Sarica Niculitel (lasate in paragina dupa '89).
- Am gasit niste oameni simpli care incearca sa faca ceva din nimic. Stiam de existeta lor, dar stiind ce ofera Macinul nu m-asteptam sa gasesc ce am gasit. E prima data cand ii vizitez. Zona este foarte frumoasa, dar atat de departe de orice notiune de turism modern, incat efectiv oamenii sunt in mijlocul nimicului.
Aici este site-ul lor. Se vede acolo cate ceva din ce au reusit sa faca de cand au preluat afacerea, dar nu se vede ceea ce e la fata locului. Daca vreti sa vedeti si voi pe viu, sunt sigur ca n-o sa va para rau.
- Intrucat le sunt (fost) concetatean, cat timp m-am invartit p-acolo m-au bagat prin toate cele: partea traditionala - cramele, vinoteca, productia serie limitata, dar si partea partea noua - linia de imbuteliere, partea de mass production si toate facilitatile unei vechi fabrici de alcool sintetic, pe ruinele careia au reconstruit ceea ce au azi. Nu au ajuns la perfectiune si nici nu arata ca la o podgorie din sudul Frantei, nici macar ca la una renumita din Romania, insa am apreciat faptul ca isi dau interesul si ca au planuri in care cred si in care pun suflet (si bani).

Am terninat cu reclama  :D . Acum sa va spun concret ce-am discutat cu ei despre o posibila viitoare vizita. Fata de ceea ce scrie pe site referitor la sedintele de degustari, pot sa va mai spun urmatoarele:

- indrumatorul n-o sa fie un tip elegant si spilcuit, cu doctorat in vinicultura, ci cel mai probabil un lipovean nebarbierit dar intelept, nascut si crescut la sapa printre randurile de vie. Sau poate o sa fie frumoasa lui asistenta Iulia  :x, pe care din pacate n-am intalnit-o cu cativa ani mai devreme, ca le deveneam client fidel  :D
- masa se gateste "in familie", impreuna cu vizitatorii. Nu au regim de restaurant, intrucat degustarile sunt evenimente cu totul si cu totul particulare si speciale. Despre mancare se discuta si se stabileste de comun acord, in functie de tipurile de vin degustate, de preferintele vizitatorilor ... etc. Nu exista limite legate de mancare. Pot face rost de orice tip de carne, vanat sau domestic, peste, mancaruri de peste lipovenesti, romanesti ... etc.
- s-ar putea ca pana pe la mijlocul verii sa fie gata o baie lipoveneasca (eu stiu ce-i aia, daca nu stiti va povestesc), special amenajata pentru eventualele grupuri de  :D degustatori. Oamenii mai planuiesc si o sala de sport si fitness, pentru anotimpul rece, dar asta e inca doar la nivel de idee. Ce sa zic, le doresc succes.
- se pot vizita inclusiv podgoriile, lucrarile de sezon la vii ... etc.
- din pacate nu ofera cazare, pentru ca nu au inca ceva construit pentru asa ceva, dar cred ca se poate vorbi cu ei si se rezolva cumva. Din cate stiu eu ... nu prea e nimic prin zona, cel mai aproape e un popas, Caprioara, in drum spre Tulcea. Oricum, vine vara si asta nu e o problema. Se gaseste ...

In afara de ce ofera ei, ce pot sa va mai zic eu.
Muntii sunt aproape. Traseele sunt decente spre complexe atat pentru picior cat si pentru masina. Iar pentru cine vrea mai mult decat decent  :D e de unde.
Dunarea e aproape. Cine vrea, pune canoea pe apa si pleaca la plimbare. Cine vrea, intinde undita si da la peste.
Daca-mi mai vin si altele in minte, o sa mai pun.

Toate cele bune !!!
« Ultima Modificare: 13.Mai.2009, 01:55:56 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline danker

- Pe mine deja ai reusit sa ma inciti, am sa refac acest  traseu, am mai fost odata la mare prin Braila, am traversat cu bacul, dupa care prin muntii Macinului, zona izolata,  interesanta,  departe de traseele chiolhanarilor, manelisti (obsesia mea) :(, munti vechi, tociti, liniste....frumos N-am stiut de aceasta afacere de familie, dar fara sa fiu un bautor pasionat sau cunoscator , banuiesc ca pretextul degustarii unui vin bun, in compania unor prieteni poate fi o placere si un mic rasfatz.  ;). Sustin si eu acest traseu ca posibila intalnire nationala, sau pur si simplu ca un mic ocol in drum spre mare.
« Ultima Modificare: 13.Mai.2009, 09:19:56 a.m. de danker62 »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Sau poate o sa fie frumoasa lui asistenta Iulia  :x, pe care din pacate n-am intalnit-o cu cativa ani mai devreme, ca le deveneam client fidel  :D

Bai @Leutz, te trage nevasta de urechi :D

Pare tare frumos locul, iar tu ai un talent deosebit de povestitor ;) Poate vom reusi sa mergem intr-o caravana si p-acolo.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline >pexic<

Salut

din ce am citit in zona aia nu merita sa te duci doar pt weekend pt ca nu ai timp sa bantui peste tot.
trebuie pus cortul in masina si plecat pt o saptamana minim. locuri de campare sunt multe, pestele la fel...am tasnit :)
sper sa pot da o tura in perioada 5-15 iunie.
multumesc mult pt info Leut.

Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Frumos, frumos povestit. CE sa mai ...iti  "vinzi" bine marfa! (a se citi locurile "natale"). Mie unul imi surade ideea chiar si pentru un weekend (cu cazare, ca e pacat sa ajungi pana acolo si sa nu te rasfeti putin  cu vinurile lor de casa ;)).

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gabin

Leutz, esti din Macin? Tatal meu este tot din acelasi oras :-/
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

razak

• Vizitator
mama cum suna ... tentant rau :D pei eu zic sa sarim cu date dupa transalpina, nu?

luna asta avem Vulcanii Noroiosi, porma Transalpina, si porma sa facem si treaba asta :D

Offline gabin

Eu oricum aveam de gand sa merg in Macin prin august, asa ca pt mine e ok.
« Ultima Modificare: 13.Mai.2009, 04:34:45 p.m. de gabin »
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
...Da' tot ramane nasol cu beutul si condusul de dupa :D
Go Terios!!!:)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Voi fara o bere nu puteti respira? Beti un suc :P Sau bagati sotiile/prietenele la inainte la intoarcere, sa conduca ele ;)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x