Autor Subiect: Predare CIV la ridicarea masinii  (Citit de 8877 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Predare CIV la ridicarea masinii
« : 30.Iun.2016, 10:44:15 a.m. »
Va salut!
Acum, cand mai am putin pana voi fi Suzukist in regula, intampin o noua situatie frustranta si am nevoie de ajutor legislativ, poate careva dintre voi v-ati lovit de aceasta problema.
De la un coleg forumist care tocmai si-a luat un Suzuki de la un dealer din Bucuresti am aflat ca la ridicarea masinii i s-a predat si cartea de identitate a vehiculului, actul cel mai important in vederea inmatricularii. Alte persoane de la alte marci auto, pe alte forumuri, au confirmat acest lucru.
Ei bine, dealerul meu spune ca la momentul platii facturii finale va cere la Suzuki Romania cartea masinii, urmand ca aceasta sa soseasca in 10 zile.
Am sunat la RAR si aceastia au spus ca este obligatia dealerului de a-mi da cartea masinii cand livreaza masina, dar nu stiu daca exista vreo prevedere legala in acest sens.
Asadar am apelat Suzuki Romania, am deschis o solicitare, care probabil va dura zile bune pana va fi solutionata, si am explicat situatia, solicitand insistent eliberarea cartii la ridicarea masinii, adica sa zicem in 2 zile de la plata facturii. E o nenorocita de hartie care ar trebui sa fie pretiparita cu datele masinii omologate deja, nu e un model nou. Ideea este ca eu, mai intai din cauza amanarii inceperii programului Rabla, apoi din cauza incompetentei dealerului (respins in prima sesiune, respins la contestatie, aprobat abia pe 28 iunie, azi sper ca primeste parola in aplicatie pentru a introduce dosarul), am fost nevoit sa reprogramez concediul de vara peste hotare la care jinduiesc de 3 ani, pierzand deja 200 de Euro, ca n-am gasit 7 nopti, doar 5, si daca nu ma prezint la unitatea de cazare la data reprogramata, pierd inca 200 EUR. Nu pot anula fara sa pierd suma si nu-mi permit sa pierd asa valoare. Si ideea eliberarii cartii masinii in 10 zile, plus 2-3 zile la ANAF si inmatriculari, plus 10 zile trimiterea talonului prin posta, inseamna ca eu voi pierde banii, pentru ca pe 28 iulie trebuie sa ies din tara.
Scuze pentru postarea lunga, dar s-au adunat multe frustrari. Nu pot concepe ideea ca unii dealeri Suzuki dau cartile pe loc, altii nu. Mai ales ca eu sunt din alta localitate, deci inca 1 zi de intarziere. Dealerul meu zice ca asa e, ca el face secretizarea, nu eu, ca nu-i spun eu cum sa faca, ca e din domeniu, desi la Rar mi s-a comunicat simplu ca pot merge cu cartea fara programare si fara masina si aplica ei folia transparenta, gratuit, in orice sediu din tara, oricui se prezinta.
Apreciez orice indiciu legislativ, desi nu am mari sperante. Multumesc.

Offline Dan T

Re: Predare CIV la ridicarea masinii
« Răspuns #1 : 30.Iun.2016, 11:38:38 a.m. »
Eu am luat masina pe 1 iunie si cartea a venit saptamana trecuta.
Nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi, termenul legal de inmatriculare este de 30 zile. Intarzie eventual ridicarea masinii ca sa te incadrezi in termen.
Pana atunci mergi cu numerele rosii si certificat de inmatriculare provizoriu. Ai si o parte buna, cel putin in Romania, nu platesti rovignieta.
« Ultima Modificare: 30.Iun.2016, 11:40:45 a.m. de Dan T »
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline ...

« Răspuns #2 : 30.Iun.2016, 11:55:34 a.m. »
Nu ai inteles, probabil ca fiind din Bucuresti, talonul la voi se emite in aceeasi zi.
Eu trebuie sa ies cu masina noua din tara pe 28 iulie, cu talonul in mana. Daca mie imi vine cartea masinii dupa 10 zile de la ridicare, mai dureaza 3-4 zile pana ajung sa ridic numerele negre, dar talonul e trimis la Brasov prin posta si dureaza, din experienta proprie de azi-primavara, precum si a unor rude, inca 10 zile. Asadar cca. 24 de zile calendaristice. Pe putin. Daca ridic masina pe 4-5 iulie si cartea nu este predata la livrare, va fi prea tarziu pentru mine si adio salariu pe o luna...
Am stat si am cautat in legi si am gasit Legea nr. 230/2003 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere şi eliberarea cărţii de identitate a acestora, în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România. Unde scrie ca este contraventie comercializarea unui vehicul rutier care nu detine cartea de identitate a vehiculului eliberata de RAR. Adica exact ce fac unii dealeri, inclusiv al meu. Pentru ca imi vinde masina fara ca aceasta sa aiba CIV cand mi-o vinde. Eu asa inteleg textul legii. Si culmea, agentul de vanzari este jurist...Chiar nu mai conteaza ca nu trebuie sa platesc vinieta avand numere rosii. Eu trebuie sa ies din tara, si doar cu numere negre definitive nu se poate, imi trebuie si talonul original, nu provizoriu sau alte adeverinte inutile.

Offline ocoleanui

« Răspuns #3 : 30.Iun.2016, 01:53:50 p.m. »
Salut ,
Eu stiu ca la predarea masinii iti dau :
--numerele rosii
--cartea masinii
--dovada de circulatie 30 zile

Asta sigur .

La Autonet Giulesti chiar mai vazut un ''maldar'' de carti care erau eliberate noilor posesori auto .

Si legat de talon ...in Bucuresti se emite in 2 ore de la depunerea actelor ....spui ca in Brasov dureaza mai mult ??WTF ....la Bucuresti este cea mai mare aglomeratie din tara la inmatriculari si au timp sa ti l dea in 2 ore ,,
« Ultima Modificare: 30.Iun.2016, 01:55:44 p.m. de ocoleanui »
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline Cosmin09

« Răspuns #4 : 30.Iun.2016, 02:05:54 p.m. »
Toate certificatele de inmatriculare si permisele de conducere se emit la ....Bucuresti, mai exact in Pipera. De-aia, in alte judete se trimit prin posta posesorilor. De-aia, in Bucuresti si Ilfov, certificatul de inmatriculare se preda in 2 ore.
« Ultima Modificare: 30.Iun.2016, 02:28:01 p.m. de Cosmin09 »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ocoleanui

« Răspuns #5 : 30.Iun.2016, 02:09:30 p.m. »
Asa este ...nu imi vine sa cred :)))

Inmatriculari auto Brasov: Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor – Brasov (SPCRPCIV)
.................
 Daca inmatricularea nu implica verificari suplimentare certificatele de inmatriculare de tip nou tiparite de DRPCIV Bucuresti, se trimit direct la domiciliul/ sediul proprietarului, prin curierat rapid

Offline ...

« Răspuns #6 : 30.Iun.2016, 02:21:59 p.m. »
Asa este. Eu un primavara am schimbat adresa in talon si a venit prin posta in 10 zile, a trebuit sa merg la oficiul prioripost central de unde am ridicat plicul, ca factorul postal nu a binevoit sa sune la usa, a lasat doar aviz...era cineva acasa, doar.

Offline ocoleanui

« Răspuns #7 : 30.Iun.2016, 02:28:03 p.m. »
Deci la tine singurul lucru unde poti castiga timp , este in relatia cu dealerul . In rest este clar .
Cartea cat mai repede .
Aici actioneaza .Mai scade din cele 10 zile .Si sigur se poate asta .Bafta .

Offline ...

« Răspuns #8 : 30.Iun.2016, 02:30:45 p.m. »
Da, sunt cel mai constient de asta. Dar ma lovesc de refuz si indiferenta, si nu as vrea sa fortez nota inainte sa am masina.

Offline enicky

« Răspuns #9 : 30.Iun.2016, 05:09:04 p.m. »
  Nu stiu care dintre colegi, care au cumparat masini noi anul trecut sau chiar si anul asta, au luat talonul in 2 ore !! La auto nou care platesti timbrul de mediu la ANAF, talonul si numerele se predau in 48 de ore (oficial). Neoficial, a fost gata in 24 de ore, am fost si l-am luat ca ma grabeam si eu sa plec in concediu, si mai era de facut casco, rca(pe nr.negru)asig. medicala. Iar o zi am pierdut-o cu ANAF-ul care nu stia ca pe 01.09. se platea taxa si la euro 6, si nici cum se calculeaza ! Asa ca e bine sa-ti iei o marja de siguranta, sau sa te duci sa-ti iei personal talonul.
   Iar din cate imi amintesc, si cartea mi-a ajuns cam dupa o sapt. de la ridicarea masinii, cand m-au sunat sa ma duc s-o iau.
« Ultima Modificare: 30.Iun.2016, 05:12:29 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip