Autor Subiect: zgomot infundat la turatii mici(subturata)  (Citit de 8536 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: zgomot infundat la turatii mici(subturata)
« Răspuns #10 : 28.Mai.2016, 02:47:48 p.m. »
enicky esti la vreun concurs de liniute de schimbi I si II la 3000 de ture ?  :-O
Posibil sa ai o surpriza si sa constati ca in loc sa creasca cosumul (in oras), el sa scada.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline teutzue

« Răspuns #11 : 28.Mai.2016, 03:19:39 p.m. »
Salut tuturor.

Din semnătura nu văd exact dacă mașina inițiatorului topicului e 4x4. Totuși, S-cross-ul meu fiind 4x4, la turație sub 1000 sau mai puțin are aceeași zgomot (exemplu: când decelerez mult si sunt in a 2-a si continui rulajul -caz în care ar fi mai potrivită treapta 1);
Cauza, după mine, ar fi ca la turație mică, normal ca exista o trepidatie când tot ansamblul 4x4 trebuie pus în mișcare.

Nu văd lucrul ăsta ca pe o problema in niciun caz ;).

Trimis de pe al meu Nexus 6P folosind Tapatalk

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 28.Mai.2016, 03:31:56 p.m. »
Cauza, după mine, ar fi ca la turație mică, normal ca exista o trepidatie când tot ansamblul 4x4 trebuie pus în mișcare.

Nu văd lucrul ăsta ca pe o problema in niciun caz ;).
Trepidatiile nu fac bine nici motorului si nici transmisiei.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #13 : 28.Mai.2016, 04:37:10 p.m. »
De exemplu la masinile noastre a merge cu 50-55 km/ora intr a IV-a cu motorul turat la 2000-2200 rot/min nu este deloc gresit si nu va duce la o uzura prematura a motorului:good:
            F. correct ! (noaptea este un sfetnic bun!) :good:
...... are aceeași zgomot (exemplu: când decelerez mult si sunt in a 2-a si continui rulajul -caz în care ar fi mai potrivită treapta 1);
[/b]           Foarte buna constatarea si explicatia ! :good:
Posibil sa ai o surpriza si sa constati ca in loc sa creasca cosumul (in oras), el sa scada;)
           Corect ! Dupa ce ai ajuns la viteza dorita/legala, in treapta aIVa doar o "controlezi" usor din acceleratie ptr. a te mentine, si astfel mergand constant se "recupereaza" consumul avut la treptele inferioare.
Trepidatiile nu fac bine nici motorului si nici transmisiei.
             Aceasta propozitie este scurta si simpla dar enunta o idee esentiala ! Este de discutat mult pe acest subiect, dar nu e cazul aici. As mai completa, ca nici caroseriei nu fac bine trepidatiile.
            ( Ca o comparatie empirica, ma gandeam cum as locui eu intr-un  apartament care ar fi tot timpul sub un cutremur de 3-4gr.!)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #14 : 28.Mai.2016, 07:21:04 p.m. »
In asemenea situatii (vibratii anormale) primul pas ar fi compararea cu alta masina. De preferat cea de drive test (daca nu exista alta solutie). Daca se constata ca masina de drive test nu prezinta acea vibratie, inseamna ca poate exista o problema si trebuie solicitat service-ului autorizat  aducerea la conformitate.  Cred ca nu ar trebui acceptate raspunsuri de tipul "este normal, toate fac asa, etc".
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline teutzue

« Răspuns #15 : 28.Mai.2016, 08:22:48 p.m. »
Colegul @AT are dreptate si încurajez orice posesor de autoturism sa investigheze minuțios orice sunet anormal la mașină sa.

Totuși, de cealaltă parte a baricadei, as spune să nu dati prea mare atenție masinii ca mai mult va consuma energie ca va  îngrijorati. Când o să aibă ceva să se strice, sigur veți ști.

Spun asta în contextul în care mai am o japoneza in familie care săracă a mâncat vreo 180.000 de km de drumuri Românești si a cerut numai revizii si un set de amortizoare.

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline rdc

« Răspuns #16 : 28.Mai.2016, 08:31:10 p.m. »
imi place ca autorul n-a pus nici o inregistrare cu zgomotul pe care-l aude, dar fiecare si-a imaginat ce aude si dam in eterna polemica despre cum trebuie condus un motor aspirat pe benzina.
wtf
« Ultima Modificare: 28.Mai.2016, 08:48:16 p.m. de rdc »

Offline valmar67

« Răspuns #17 : 28.Mai.2016, 11:10:23 p.m. »
O sa incerc sa inregistrez maine zgomotul , daca reusesc cu telefonul... :)
Iar pentru colegul ce nu a inteles daca masina este 4x4, nu stiu daca este, dar sigur este Allgrip  :D
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline AT

« Răspuns #18 : 28.Mai.2016, 11:49:27 p.m. »

Totuși, de cealaltă parte a baricadei, as spune să nu dati prea mare atenție masinii ca mai mult va consuma energie ca va  îngrijorati. Când o să aibă ceva să se strice, sigur veți ști.

Cand constati o vibratie anormala ( care nu exista la masina de drive test) este riscant sa nu dai prea multa importanta.  Indiferent daca masina are 180.000 km sau 40.000 km. 
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline valmar67

« Răspuns #19 : 29.Mai.2016, 08:04:32 p.m. »
Am incercat sa inregistrez cu telefonul dar din cauza zgomotuli ambiental, nu se aude, si nu am timp sa prelucrez fisierul, si nici chef.
Pana nu se strica intr-adevar ceva , nu am ce-i face, si oricum, nu pot sa ma duc cu asa ceva la service , ca nu ma baga in seama.
Nu cred ca este o problema mare, nu deranjeaza , si nu apare decat la subturare.
Puteti sa inchideti subiectul asta....
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic