Autor Subiect: Izolare fonica Suzuki Vitara  (Citit de 15156 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline SPIRIDUSHU

Re: Izolare fonica Suzuki Vitara
« Răspuns #30 : 25.Mai.2016, 01:11:38 p.m. »
Ce doream sa spun este ca parbrizul atermic respinge ultravioletele datorita filmului de metal, caldura intra, asta e clar, dar daca bate soarele in parbriz nu vei simti ca iti prajeste pielea. Dezavantaj: ecraneaza undele magnetice.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline wolfin

« Răspuns #31 : 25.Mai.2016, 03:14:31 p.m. »
off topic chiar daca discutam de izolatie..nu fonica ci termica.

dupa ce am montat folii anti UV (deci le*am facut atermice sa zicem) scaunele din fierbinti vara au devenit calde. deci confortul termic este dat de faptul ca AC raceste mai repede si nu te frigi la oo + plus nu te mai bronzezi doar pe o parte.

copilul a fost cel mai fericit.

oricum ma mira faptul ca nu vin din fabrica toate geamurile cu protectie UV nu doar parbrizul.
« Ultima Modificare: 25.Mai.2016, 03:18:03 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #32 : 25.Mai.2016, 03:40:56 p.m. »
   Despre antifonarea geamurilor nu cunosc, dar eu pe cele din fata am pus o folie antitermica, f. scumpa cei drept dar cu protectie mare UV.
         Interesant acest parbriz atermic ! Folia care am pus-o pe gramurile-fata este complet transparenta dar cu o usoara tenta bleu si cu un coefficient mare de retinere UV (nu mai stiu sa va spun, scria pe ambalajul ei). Dar daca doriti va pot da adresa centrului unde le-am montat. De retinut ca aceasta folie este si antiefractie, in sensul ca geamul spart/crapat fiind nu cade din cheder(asa mi-au spus cei care le-au montat).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #33 : 25.Mai.2016, 03:55:19 p.m. »
zici tu ca sunt transparente...geamul oricum vine cu tenta + foliile nu cred ca ies la opacitate  :D.

in fine eu am folii pe fata de 5-6 ani si nimeni nu m-a intrebate de ele (desi am certificat de conformitate nu cred ca respecta 75% cum era atunci)... si da sunt si antiefractie ..cel putin la mine si-au scos banii cand au incercat ca imi fure ...nu stiu ce...din masina si nu au reusit cu o caramida. geamul sofer mozaic dar la locul sau  :happy:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #34 : 08.Iun.2016, 04:18:49 p.m. »
Update :

Ieri cand eram in showroom -ul Suzuki, asteptand sa primesc masina dupa o lucrare, m-am plimbat printre Vitare si am observat ca au parbriz acustic modelele pe motorina. Intr-un fel are sens, in interior nu se aude tractorasul :) un amic m-a intrebat ce motor de benzina e...cu ceva luni in urma.

Offline marcone

« Răspuns #35 : 08.Iun.2016, 04:27:09 p.m. »
Ce inseamna parbriz acustic? e prima daca cand aud de asa ceva.

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #36 : 09.Iun.2016, 01:05:33 p.m. »

The following users thanked this post: enicky

Offline AT

« Răspuns #37 : 10.Iun.2016, 09:47:50 a.m. »
Da, reducerea zgomotului cu 10 dB este semnificativa. Insa cred ca ar trebui si ca restul geamurilor sa aiba acest tratament pentru o reducere eficienta a zgomotului din habitaclu.  Oricum la diesel posibil sa conteze mult acel parbriz acustic din cauza ca motorul diesel este mult mai zgomotos decat cel pe benzina.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #38 : 10.Iun.2016, 09:59:47 a.m. »
   O fi tripan ! :-)) Am mai auzit si eu, si ma gandesc ca s-ar putea sa aiba un strat in plus fata de celelalte. De altfel, rolul lui este probabil sa nu mai transmita vibratiile de  la motor catre restul caroseriei. E bun probabil si la viteza, nu mai transmite vajaiala aerului. Treb. sa cautam o fisa tehnica.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #39 : 10.Iun.2016, 10:48:19 a.m. »
Mult succes cu cei de la Salgglas, care nu raspund la mailuri sub nici o forma ... :( am tot cerut informatii. Din ce am cautat pe net, este vorba de alt tip de folie, cea pusa intre straturile de geam. La diesel pot spune ca e foarte silentios.