Autor Subiect: Izolare fonica Suzuki Vitara  (Citit de 15163 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Izolare fonica Suzuki Vitara
« Răspuns #10 : 23.Mai.2016, 11:43:04 p.m. »
Si din pacate cred destul de costisitor pentru a face o insonorizare eficienta pe toate zonele descrise.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Leutz

« Răspuns #11 : 24.Mai.2016, 07:01:10 a.m. »
Zgomotul dat de rularea cauciucurilor pe sosea e si el important, cel putin la fel de important ca celealte doua aspecte mentionate mai sus. Asta ca sa completez ideile de ai sus.

Ca sa raspund la intrebarea lui @DanielH ... "Dar intrebarea ramane, pt cei care pot raspunde, e acelasi nivel de zgomot ca la SX4?"

Eu conduc SX4; si dupa testul cu Vitara mi s-a parut semnificativ mai bine in Vitara, insa nu am mers decat cu maxim 90km/h si testul a fost doar pentru ~20 de minute.
Din pacate nu cred ca exista (inca ??!!  :)) cineva pe forum care sa fi condus un timp indelungat ambele masini, sa poata studia toate aspectele problemei.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline valmar67

« Răspuns #12 : 24.Mai.2016, 07:33:22 a.m. »
Cam asta am gasit pe net referitor la zgomotul in cabina la diferite viteze:
http://www.auto-decibel-db.com/
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

« Răspuns #13 : 24.Mai.2016, 09:47:25 a.m. »
Hehe... La viteze mari, apare ca New Vitara e mai zgomotoasa decat SX4... :D

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline AT

« Răspuns #14 : 24.Mai.2016, 10:14:50 a.m. »
Posibil si tabla mai subtire la New Vitara sa-si aduca contributia la nivelul de zgomot.  Insa dupa cum se cunoaste obiectivul producatorului a fost obtinerea unui autovehicol cu o greutate cat mai mica (cu plusurile si minusurile de rigoare).
« Ultima Modificare: 24.Mai.2016, 10:16:42 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #15 : 24.Mai.2016, 10:50:32 a.m. »
Salut,

Intrucat detin cutia cu 6 viteze, pot spune ca la 120- 130 in a 6-a, nu ai cine stie ce zgomot, e chiar ok. Cand zic ca e ok, compar cu fost masina Peugeot 1.4 diesel 5 trepte si un Renault Clio 1.5 dci, 5 trepte. Se simte din plin viteza a 6-a in materie de sunet, daca poti, iti recomand un test drive cu 6 viteze. A ...si da, conteaza mult si asfaltul, sunt portiuni unde zgomotul produs de roti acopera pe cel al motorului si parti unde parca "zbori". Contribuie mult si geamurile care sunt tratate antifonic, am vazut niste spuma pe la usi- in zona balamalei, capota motor are o insonorizare generoasa, motorul la fel, are un capac care are pe interior o spuma si pe peretele dintre compartimentul motor si habitaclu.
sper sa te ajute informatiile.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline wolfin

« Răspuns #16 : 24.Mai.2016, 11:37:05 a.m. »
aceiasi dilema am avut-o si eu ..de fapt a fost o casuta de bifat in alegerea masinii (zgomotul interior).

dupa 3 teste pe autostrada si cu 1.6 (5MT) si cu 1.4 (6mt) zgomotul interior perceput de catre mine, deci subiectiv, a fost cam egal ... nici o diferenta la  130 -140. acelasi zgomot in motantii fata datorita vantului. din fericire nu este puternic.

ca o parantreza ... kia sportage la  140 + (am mers cu ea pe A3  de la centura pana la Snagov si retur aproape 40 Km) din aceasi plaja de pret chiar daca nu e compacta dar tot la categoria buget .... nu se prea auzea ceva in motanti. de motor nu mai zic (1.6 mpi) ..... se vede ca au o noua echipa la antifonare (din ce am inteles parca au venit de la bmw...sau ceva nemtesc oricum).

ps ...si kia foloseste bureti in aripi   :P

« Ultima Modificare: 24.Mai.2016, 11:40:29 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline AT

« Răspuns #17 : 24.Mai.2016, 11:52:12 a.m. »
Dar parca o Kia Sportage este mai scumpa la aceleasi dotari regasite de exemplu  pe  Vitara Spirit ( 4x4, clima, faruri LED, scaune incalzite, Navigatie, RBS).

Offline enicky

« Răspuns #18 : 24.Mai.2016, 12:11:41 p.m. »

Zgomotul dat de rularea cauciucurilor pe sosea e si el important,....
             Intr-adevar, rulajul cauciucurilor este o a treia sursa de zgomot, dar n-am mai mentionat-o deoarece depinde de mai multi factori, care se pot elimina pe parcurs : calitatea/marca anvelopei este unul din acestia, apoi modelul vara/iarna si normale/AT.
             O a patra sursa de zgomot(independent de calitatea anvelopelor) ar fi calitatea drumurilor. Exemplu ar fi primi 30-50km din A2. Si probabil ca se mai pot enumera surse de zgomot, dar acestea din urma se pot elimina fara a se interveni la insonorizarea masinii.
          La drive-test-ul facut cu vitara diesel imi amintesc ca am fost placut surprins de sunetul discret perceput, iar la motoarele pe benzina am remarcat izolarea capotei si a peretelui de foc din locasul motorului, ceea ce la ford avea doar varianta TDCI.
             Ptr. plafon eu deja mi-am luat STP biplast o singura foaie( http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Standartplast/STP-Biplast-5/), care este adeziv, dens si usor (sa nu incarc partea superioara cu greutate), iar pt podea probabil va fi STP silver, ceva mai gros (http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Standartplast/Anticor-Silver-Solution-Bulk-Pack/).

Dar parca o Kia Sportage este mai scumpa la aceleasi dotari regasite de exemplu  pe  Vitara Spirit...
           Parca da ! si e si alta clasa cred......
« Ultima Modificare: 24.Mai.2016, 12:15:53 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #19 : 24.Mai.2016, 01:09:28 p.m. »
Dar parca o Kia Sportage este mai scumpa la aceleasi dotari regasite de exemplu  pe  Vitara Spirit ( 4x4, clima, faruri LED, scaune incalzite, Navigatie, RBS).

in configuratia mea fara 4wd si RBS era 18.200 eur kia ( pretul era apropiat de pasion datorita discount + optionale gratuite..casco la fel ..rabla la fel etc etc..dar repet fara 4x4 si rbs). amandoua sunt suv-uri...numa ca unu e compacta mica iar celalalt e in extrema ...suv dal mare (mai lung cu 30 cm si mai greu cu 500 kg, la latine cu parca 5 cm ) .

LE

la sportage si bancheta era incalzita

in fine off topic... legatura cu kia era pe zgomot ... kia fiind un produs low cost ... in acceptiunea lor bineinteles
« Ultima Modificare: 24.Mai.2016, 01:15:37 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970