Autor Subiect: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h  (Citit de 16691 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AnCh

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #30 : 08.Ian.2018, 04:04:03 p.m. »
Multumesc pentru raspuns. O sa ii vizitez pe domnii de la service sa o rezolve. Nu de alta dar nu imi place ca o masina noua (1 an vechime) sa aiba astfel de probleme. Mi-a atras atentia ca si celor de mai sus le-a aparut problema fix in jurul a 15000 km facuti, cat am si eu cu a mea.

Nu imi vine a crede ca se "repeta" situatia pe care am avut-o cu hyundai accent care a avut probleme cu caseta de directia la nici 1 an dupa ce am cumparat-o. Ghinionul meu, se pare.   :dknw:
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline solymir

« Răspuns #31 : 08.Ian.2018, 04:45:22 p.m. »
5000 la mine, nu 15000. Dar na, poate am eu eu urechile mai dubioase/ciulite.
E un rulment man, da-l in pisici. Nu e ceva care te poate lasa subit in drum.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline AnCh

« Răspuns #32 : 09.Ian.2018, 09:32:25 a.m. »
Daca este asa m-am mai linistit. Nu sunt priceput in ale mecanicii si dau in paranoia de cate ori se aude un sunet pe care nu l-am mai auzit si nu stiu de la ce poate fi. Atat timp cat nu este o urgenta, stau si eu mai linistit la volan pana ajung la service. :)

Oricum incepeam sa imi fac griji pentru ca sunt genul care conduce putin mai ca batranii cand este vorba de masina noua pentru ca sa o am cat mai mult timp in stare buna si sper ca imi intelegi grija cand am inceput sa aud ce spuneam mai devreme. Cand nu stii despre ce este vorba iti faci tot felul de idei.  :-))

Asta, plus vibratiile de la motor in relanti care si ele par sa fi aparut de curand.
Poate este cum spuneai tu si or fi de mai mult timp dar eu acum am inceput sa le aud pentru ca am inceput sa ma obisnuiesc cu restul de sunete facute de masina si incep sa le separ intre ele.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline crsors

« Răspuns #33 : 09.Ian.2018, 10:50:48 p.m. »
Aceeasi problema am avut-o si eu pe la 6500km. S-a rezolvat prin schimbarea axului cardanic. Am inteles ca ar fi costat cam 500E daca nu era pe garantie. Acum are 25000km si nu au aparut alte probleme.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline teutzue

« Răspuns #34 : 05.Mai.2020, 09:42:59 p.m. »
Dupa o ploaie torentiala cand masina a mers pe un drum plin de apa si noroi (s-au scurs pietre si namol de pe niste dealuri direct pe strada), a inceput sa fluiere din nou rulmentul de la cardan. Cred ca a trecut 1 an de cand l-am gresat ultima oara. Dupa gresare a fost liniste si pace, s-a circulat pe autostrada si cu viteza maxima a masinii fara probleme.

Dat fiind faptul ca a aparut sunetul din nou dupa o baie de apa cu noroi ma face sa trag concluzia ca nu e etansat bine mr. rulment si intra mizerie acolo. In rest vibratii nu exista.
Voi merge la service sa-l gresez din nou.

Stie cineva o procedura mai sanatoasa de gresare? vazusem ca se poate pune vaselina sub presiune (zicea cineva pe aici); nici nu stiu daca se poate la rulmentul asta procedura asta dar sper sa ma lamuriti voi :)
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline sabin

« Răspuns #35 : 06.Mai.2020, 10:12:42 a.m. »
Eu am schimbat pe garantie cardanul din aceeasi cauza. Cred ca pe la 15000. Apoi, rulmentii de la roti. Singurele piese cu probleme la Vitara, probabil vreun lot prost de la inceput. Acum am 150.000. Nici o alta problema! Masina e tanc. E singura masina care la 5 ani cat are, nu vreau sa o vand si nu are nici o buba. Nimic. Totul functional. Merge brici. Nu bate, nu trocane, nu scartaie. Motor 1.6 fara turbina. Nu se mai face asa ceva :)) O tin pentru vanatoare.
Intre timp anul trecut am luat un Lexus Nx300H. Am zis ca imbatranesc..
Si acum cand revin in masina, imi place la nebunie. Pozitie, scaune, cum se simte etc. Recomand cu mana pe inima.

The following users thanked this post: Dogy, florin301975

Offline fireburn

« Răspuns #36 : 06.Mai.2020, 04:42:05 p.m. »
Verifica daca masina ta dispune de gauri de mentenanta pentru gresarea rulmentilor si crucilor cardanice.

Daca nu are, probabil se face o ungere clasica, pe care o poti face si tu.

The following users thanked this post: shpeedy, teutzue

Offline perfidus

« Răspuns #37 : 07.Mai.2020, 12:59:08 a.m. »
In manualul de service scrie ca piesele cardanului sunt gresate din fabrica pentru întreaga durata de viata. Daca apar zgomote sau jocuri in crucile cardanului sau rulmentul central de sprijin, se schimba cardanul cu totul.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

The following users thanked this post: teutzue

Offline teutzue

« Răspuns #38 : 07.Mai.2020, 07:39:01 a.m. »
Trist la un pret de 605 euro, cardan care vine numai pe original. Dar asta este. Ne punem pe strans bani :)
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline fireburn

« Răspuns #39 : 07.Mai.2020, 07:51:49 a.m. »
Incearca si la un service mic, sa vezi ce propun.

Cauta si aici pe forum cum se pot inlocui crucile cardanice. Ceed ca avem un coleg care a facut asta, la sx4 clasic, poate te ajuta informatia lui.