Autor Subiect: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h  (Citit de 16694 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Huruit rulment -Cardan la viteze de peste 50 km/h
« Răspuns #10 : 24.Mai.2016, 03:51:34 p.m. »
Daca la doar cateva sute de masini , cate s-au vandut in RO, a aparut deja una la care numai la 15000 km trebuie schimbat cardanul inseamna ca la Vitarele noastre proverbiala fiabilitate japoneza nu prea mai este reala !  :(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline AT

« Răspuns #11 : 24.Mai.2016, 04:34:37 p.m. »
Oricum, par ciudate aceste situatii. 
Nu cred ca japonezii (cunoscuti prin rigurozitate/calitate) vor sa se autosaboteze prin livrarea unor masini cu subansamble neconforme,
situatie care poate arunca in aer o piata  (pierderea increderii clientilor nu doar in acel model dar mai grav,  increderea in acel brand).
Voi ati mai vazut pe forumuri externe semnalate astfel de situatii ? Daca ar fi o situatie epidemica, la numarul mult mai mare de New Vitara
vandute pe alte piete, ar fi aparut nemultumiri, semnale din partea clientilor. Cread totusi ca este o situatie izolata, sper sa se remedieze cu bine.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline sabin

« Răspuns #12 : 01.Iun.2016, 10:45:21 a.m. »
Schimbat un rulment roata pe spate. Nu se mai aude huruitul. Revin oricum sa schimb si cardanul.

Offline marcone

« Răspuns #13 : 01.Iun.2016, 12:00:32 p.m. »
Schimbat un rulment roata pe spate. Nu se mai aude huruitul. Revin oricum sa schimb si cardanul.

Dar ce rulmenti au pus, de Barlad? :D

Offline sabin

« Răspuns #14 : 01.Iun.2016, 05:24:42 p.m. »
Nu, de Alexandria.  ;-)
Real!

Offline enicky

« Răspuns #15 : 01.Iun.2016, 06:45:40 p.m. »
  Daca a disparut zgomotul nu cred ca e cazul sa mai fie schimbat axul cardanic.
  Si nu e cazul de panica asa mare, un rulment, pana la urma e un...rulment, care a scapat cu vaselina mai putina,sau n-a fost corect capsulat si a inceput sa huruie. Rulmentii precis nu-I fabrica Suzuki si ca la orice fier, se mai da si "rateuri".
    Importatnt e ca s-a intamplat in garantie !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 02.Iun.2016, 09:16:04 a.m. »
Concluzia in service, semering/rulment cardan uzat, incepe sa vibreze cardanul. Inlocuire cardan. Comanda, minim 3 saptamani. Timp in care ma delectez cu un zgomot de masina sport!
de la 50km/h pana pe la 100, cand zgomotul de rulare si al motorului depasesc pe cel al cardanului.
Am inteles ca a mai patit cineva, s-a incercat gresarea, in cazul meu fara succes.

Am crezut ca o fi un rulment, apa in toba, etc. insa nu variaza cu turatia motorului, e legat strict de viteza. De la roata nu e, se verifica usor.
Problema e clara, nu cred ca sunt singurul, diagnosticul e corect, sa speram ca noua piesa e proiectata mai bine

Cum e pana la urma? Diagnosticul initial cu cardanul a fost gresit sau s-a dus intre timp si rulmentul de la roata spate?  :-/

Offline sabin

« Răspuns #17 : 02.Iun.2016, 03:37:22 p.m. »
Se schimba si cardanul, desi prin gresarea rulmentului/simeringului zgomotul nu se mai aude. Rulmentul a fost diagnosticat tot atunci.
Cu cardanul au mai intalnit situatia, remediata prin gresare. Sa vedem cat tine.
Acum merge frumos, in plus am facut si o actualizare a softului la cutie si schimba de te unge la suflet.
Cam zmucea a 2a inainte.

Offline manson

« Răspuns #18 : 18.Dec.2016, 01:48:34 p.m. »
sal,am fost si eu in servis cu aceeasi problema suierat la rulmentul cardanului, s-a gresat si a disparut o perioada suieratul,dar de ceva timp a aparut din nou .sunt programat pe 20 12 2016 sa vedem cum rezolvam
  • Suzuki Vitara

Offline manson

« Răspuns #19 : 24.Dec.2016, 11:30:31 a.m. »
am fost pe 20 12 2016, s-a gresat din nou,la doua zile a aparut din nou zgomotul la cardan ,acum astept sa vina piesa pentru a fi schimbat cardanul ,sa vedem cat este de asteptat
  • Suzuki Vitara