0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Nu stiu despre ce rezervatie faci referire. Varful (si drumul) se afla in interiorul Parcului National Bucegi, dar acesta este strabatut de multe drumuri care au accesul auto permis. Drumul incepe fix de langa cabana Bolboci, nu-mi amintesc sa fi vazut bariera sau semn de restrictie auto. Sunt multi care il fac cu masina (nu ca asta ar fi o scuza) dar din ce am citit cand m-am documentat despre el nu am gasit nicaieri referire la interdictia accesului auto.
Pe Drumul care urca din saua Dichiu si ajunge la Babele accesul auto este permis numai pana intr-un punct foarte apropiat de cabana Piatra Arsa. Acum acest lucru este semnalizat foarte clar atat cu bariera cat si cu semne de circulatie si panouri informative. Nu stiu cat de clar era semnalizat cand ai fost tu, interdictia era "cunoscuta" de cei familiarizati cu zona. Zona Piatra Arsa este arie protejata (rezervatia de jnepeni) iar zona Babele este la randu-i tot arie protejata (pe hartie ca in realitate vai de mama ei).De la punctul unde se termina acum asfaltul pana la cabana Piatra Arsa sunt cateva sute de metri, pe care multi inca ii parcurg cu masina, Jandarmeria pare sa inchida ochii la asta. La fel cum inchid ochii la business-ul facut de unii cu 4x4 care te iau din Sinaia si te duc contra cost pana la Babele ca sa nu mai stai la coada la telecabina. Deasemeni se mai aventureaza unii cu ATV-urile pe zona interzisa dar sunt "vanati" des de Jandarmerie.Cred ca te poti interesa direct la "sursa" legat de accesul auto pe drumul pe care doresti:Parcul natural Bucegi - ContactRNP ROMSILVA - ADMINISTRAŢIA PARCULUI NATURAL BUCEGI RAStr. Principală Nr. 71, Localitatea Moroeni, Judeţul Dâmboviţa, Cod poştal: 137316, RomâniaDirector: Dumitru Horia IuncuTel. +40372 758 550; Fax: +40372872444;Email: bucegipark@gmail.com
Pentru putin. Sunt curios daca-ti raspunde administratia parcului. Te rog sa ne tii la curent.
Weekend-ul trecut am mai tras putin de Vitarutz cu niste drumuri demne de segmentul asta de SUV, cu o vizita in Cheile Zanoagei, catre Lacul Scropoasa, respectiv urcarea catre Podu' cu florile.Traseul pana la lac se poate face cu orice masina, cu atentie. Insa cel spre Pod e cu peripetii, presarat de bolovani tantosi si sansulete neastamparate, iar spre final si-un grohotis ca sa fie treaba treaba. Masina le-a abordat fara emotii, probabil eu eram mult mai panicat decat ea.Peisajul din varf merita tot "efortul", desi eu unul m-am bucurat mai mult de drum decat de view-ul de sus, spre deosebire de consoarta, care s-a dat jos si si-a pus mainile la ochi cand m-a vazut pe 3 roti. )Cu ocazia asta, am vazut si ca scutul metalic coboara serios garda la sol, l-am cam "rascait" prin unele sectiuni, desi ochiometric nu erau asa inalte.Fara scut, sunt sigur ca nu ar fi atins absolut deloc. Dar prefer o protectie extra, decat sa nu fie si sa sper sa nu-l lovesc.In ultima poza e fix inainte sa cobor pe 3 roti, trebuia sa incalec o ravena.Live arata mai rau, dar in masina am simtit ca in poza, adica ceva light, abordabil fara emotii.