Autor Subiect: Indepartare urme de plastic negru de pe tabla la Vitara  (Citit de 3993 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marcone

Indepartare urme de plastic negru de pe tabla la Vitara
« : 29.Apr.2016, 12:03:09 p.m. »
Am fost victima unui incident absurd de parcare: tin masina in parcarea unui complex comercial (taxa platita, nu pe degeaba) si am parcat-o intr-un loc mai ferit de soare, locul de parcare avand in spate o fasie de spatiu verde.
Proprietarii spatiului au angajat o firma pentru a scapa de buruienile din aceste spatii verzi si astia au facut treaba intr-un mare fel: mi-au acoperit spatele masinii cu bucati de iarba rezultate in urma taierii (cred ca au dat cu fir) si apoi simtindu-se probabil vinovati au incercat indepartarea bucatilor de iarba cu o matura lasandu-mi spatele masinii varza. Initial am crezut ca e vorba de zgarieturi dar in urma curateniei am ramas doar cu urme fine de noroi pe bara de plastic.

Dar, ca sa fie treaba treaba, au frecat si manerul sculei de taiat iarba (presupun eu, ei nu vor sa recunoasca in niciun fel) de partea dreapta spate a masinii lasandu-mi o dara de plastc negru de aproximativ 30cm peste vopsea. O parte din acest plastic a putut fi indepartat doar frecand cu degetul peste insa a mai ramas destul pe vopsea. Idei despre cum pot scapa de ce a mai ramas intr-un mod cat mai simplu?
« Ultima Modificare: 29.Apr.2016, 12:06:39 p.m. de marcone »

Offline ecodrive

Re: Indepartare urme de plastic negru de pe tabla la Vitara
« Răspuns #1 : 29.Apr.2016, 12:24:07 p.m. »
Ai incercat la spalatorie si nu sa luat?
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline BXXENL

« Răspuns #2 : 29.Apr.2016, 12:47:23 p.m. »
WD-40, alcool,  benzina, diluant, orice, doar sa speli repede cu apa dupa, si sa nu dai cu ceva care ataca lacul (probeaza pe o portiune de vopsea ascunsa de vedere in mod normal).
  • SX4 1.5
Alex

Offline marcone

« Răspuns #3 : 29.Apr.2016, 01:04:00 p.m. »
Ai incercat la spalatorie si nu sa luat?

E vinerea mare, la spalatorie e coada mai ceva ca la spovedanie :) Am sa incerc cu proxima ocazie.

Offline marcone

« Răspuns #4 : 29.Apr.2016, 01:06:36 p.m. »
WD-40, alcool,  benzina, diluant, orice, doar sa speli repede cu apa dupa, si sa nu dai cu ceva care ataca lacul (probeaza pe o portiune de vopsea ascunsa de vedere in mod normal).

Mi cam frica sa nu se matuie lacul la actiunea solventilor; vopseaua ascunsa privirii nu este lacuita (gen in interiorul capacului de la rezervor).

Offline BigAir

« Răspuns #5 : 29.Apr.2016, 01:07:55 p.m. »
foloseste cu incredere benzina
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline cristidav

« Răspuns #6 : 29.Apr.2016, 01:12:46 p.m. »
Am folosit eu WD40 pentru a da jos niste pete mici de bitum de pe portiera-jos, acum vreo 2 ani. Nici pana acum nu mi-a aparut, in lumina soarelui, vreo diferenta de culoare cat de mica o fi ea.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Daniel42

« Răspuns #7 : 29.Apr.2016, 03:19:09 p.m. »
Bitumul de pe asfalt care se lipeste de caroserie, se dizolva de pe vopseaua masinii cu  o cirpa imbibata in gaz lampant din acela de se pune in felinare . Incercati cu incredere si masina nu va pati niciodata nimic . Eu am sters asa ceva si a iesit fain . Numa ca este o problema , nu prea se mai gaseste asa ceva fiindca nu mai sunt gazarii ca pe vremuri . Eu am o mica rezerva de destul de mult timp ,  dar daca faceti rost folositi cu incredere . ;)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline shpeedy

« Răspuns #8 : 29.Apr.2016, 03:37:38 p.m. »
Numa ca este o problema , nu prea se mai gaseste asa ceva fiindca nu mai sunt gazarii ca pe vremuri .

Nu chiar...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 29.Apr.2016, 03:39:28 p.m. »