Autor Subiect: Accidente cu Suzuki  (Citit de 5506 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Accidente cu Suzuki
« Răspuns #20 : 28.Apr.2016, 09:55:08 p.m. »
Nu stiu daca Vitara provoaca clasa premium dar sigur provoaca.... imaginatia !!!  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #21 : 28.Apr.2016, 11:16:27 p.m. »
Shaolin provoaca Ninja   =))

Offline rdc

« Răspuns #22 : 29.Apr.2016, 02:03:08 a.m. »
am impresia ca MB a copiat designul posteriorului pentru GLA de la vitara
'colegul' cometator pe stupidtube a fost indus in eroare de aceasta impardonabila mostra de plagiat din partea mb
« Ultima Modificare: 29.Apr.2016, 02:06:17 a.m. de rdc »

Offline manesz

« Răspuns #23 : 02.Mai.2016, 04:00:51 p.m. »
nu trebuie gasit nici o scuza propietarului.sunt niste treningari borati, il doare in scula de restul, are statie ca e liber colegu.asa da span si in sate si in localitati.si-a tras un mertan , ca a vandut o garsoniera.cu cacati din astia e plina lumea.

Offline ariciul

• Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline ...

« Răspuns #25 : 17.Mar.2021, 10:55:53 a.m. »
Am dat intamplator peste aceasta filmare si am identificat colegul implicat, si anume @Ruhestand . Cu acceptul lui, postez aici. Atentie! Contine limbaj licentios :). Sper sa aflam ca s-a rezolvat cu bine. Loganul care a lovit "miseleste" din spate, de doua ori, pare destul de sifonat.

https://www.trafictube.ro/accident-un-sut-in-fund-un-pas-inainte/

Offline cristidav

« Răspuns #26 : 17.Mar.2021, 11:21:30 a.m. »

Filmarea mai scurta apare pe Trafictube.
Cunosc situatia, se merge in coloana de sute de metri buni acolo unde s-a produs accidentul. Suzukistul o fi vrut sa faca pe desteptul, depasind... o masina.
Dar si celalalt ori e cu masina de firma, ori are timp berechet de plimbat pe la asiguratori/politie.

In ciuda marcii si modelului de Suzuki, nu, nu sunt eu ala  :-))
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ...

« Răspuns #27 : 17.Mar.2021, 11:30:28 a.m. »
Acest accident a fost postat de mine acum cateva zile in topicul Conducerea preventiva, generand dispute aprinse :).

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6748.msg320377#msg320377

Offline Ruhestand

« Răspuns #28 : 17.Mar.2021, 12:15:45 p.m. »
Ca sa nu apara neintelegeri, acesta e raspuns la mesajul lui  @cad :

« Răspuns #25 : Azi la 10:55:53 a.m. »

BUSTED!  :)

Nota de introducere: sunt de fel o persoana destul de vocala in masina...limbaj licentios este mai mereu...in cazul de fata cred ca se simte din tonul vocii ca e primul accident cu Vitara...

Povestea este cam asa:
1. CONTEXT: Era o zi mohorata de iarna; luni, 21 decembrie 2020. Prima zi de concediu. Iesisem in oras cu ceva treaba. Intrucat extremele calatoriei erau Berceni si Militari stiam ca o sa stau mult pe drum asa ca eram relaxat, iesit practic la plimbare :) Fengshui-ul meu avea sa fie distrus la aprox 5 minute dupa ce am plecat de acasa.

2. INCIDENT: Pe Calea Vacaresti se circula de regula cu viteza mare spre foarte mare, fiind un bulevard lat cu blocuri doar pe o parte(momentan), in ciuda a 2 treceri de pieroni nesemaforizate. Intrucat eram pe modul plimbare, mergeam relaxat cu 50 km/h pe prima banda ignorand "viteza traficului". Am plecat de la semafor de la Sun Plaza, am trecut cu bine de prima trecere nesemaforizata iar la a doua am avut ghinionul sa existe un pieton care tocmai coborase din autobuz si traversa strada.
Desi s-a activat RBS-ul (se sperie destul de usor masina mea...striga cam des, dar de franat o face doar cand e cazul), franarea a fost constanta si usoara. Imediat ce am franat m-am uitat in oglinda retrovizoare sa vad ce se intampla in spate (reflex pe care-l am de mult timp) si am observat ca soferul Loganului se uita in jos; fiind in timpul serviciului am banuit ca verifica telefonul sau niste hartii. Era deja foarte aproape de mine si era ud pe jos asa ca am stiut ce urmeaza si m-am pregatit de impact, claxonand; ca doar speranta moare ultima :P
N-a fost sa fie si imediat dupa claxon m-a si pocnit...de 2 ori chiar pentru ca aderenta mea mai mare si faptul ca eu eram deja oprit l-a facut sa alunece mai mult decat mine dupa primul impact; poate i-a si sarit putin piciorul de pe frana...n-am idee.
FUN FACT: desi nu resimtisem impactul chiar atat de mare, incercam sa-mi dau seama cum naiba de mi-a zburat grila din fata; ulterior am vazut ca era de fapt grila lui care s-a prelins pe sub masina mea :)
Lucrurile erau evidente, baiatul cu bun simt asa ca ne-am inteles repede in privinta solutionarii cazului.

3. REZOLVARE: Deoarece la un incident anterior cu o alta masina() asigurator m-a intrebat de ce n-am deschis dosar de "Casco cu regres" pentru ca merge mai repede, de data asta am decis sa nu mai stau dupa RCA si sa procedez asa cum mi-a fost recomandat.
A doua zi, pe 22 decembrie am plecat din Bucuresti asa ca programarea pentru constatare am facut-o pentru 4 ianuarie 2021.
Datorita conditiilor legate de pandemie, a durat mai putin de 15 minute toata treaba: s-au verificat actele, s-a pozat masina si mi s-a comunicat ca voi primi pe mail raportul de constatare, pe care l-am si primit aprox 2 ore mai tarziu.
M-am programat pentru reconstatare si demararea procesului de reparatie pe 7 ianuarie la MJD Prestige. A durat aproximativ 1 ora dupa care am plecat, urmand sa fiu anuntat cand se termina ping-pong-ul de mailuri cu asiguratorul si piesele erau disponibile pentru reparatie.
Pe 1 februarie mi s-a comunicat ca pot duce masina la reparat, lucru care s-a si intamplat iar pe 5 februarie, dimineata, am recuperat-o.
S-a schimbat cam tot ce este in spate: haion, bara, scut din pachetul Rugged, un senzor de parcare, un "ochi de pisica", senzorul de inchidere portbagaj si s-a indreptat panoul din spatele barei care era doar putin indoit.
COST REPARATII: aprox. 9300 lei

4. CONCLUZIE: Masina arata exact ca inainte, functioneaza exact ca inainte, ba chiar la suportul de numar mi-au pus si banda dublu-adezivva care a eliminat mult blamatul zdranganit atunci cand se inchide portbagajul. :)

HAPPY END!
  • Suzuki Vitara S

Offline enicky

« Răspuns #29 : 17.Mar.2021, 01:47:48 p.m. »
Imi permit sa fac cateva comentarii asupre accidentelor, din care reiese clar ca @Ruhenstand nu este vinovat, dar iata ce am observat eu in traficul din Bucuresti :
- ca si colegul nostru, am incercat de multe ori sa merg relaxat, ca la plimbare ! Ruta de "dus" mai mult m-am enervat, toata lumea imi taia fata, unii ma claxonau, altii franau brusc in fata sau imi ieseau brusc in fata crezand ca daca merg incet ele are suficient timp sa se inscrie ! Si nu s-a intamplat numai odata, pentru ca am persistat, am mai incercat, crezand ca anterior a fost o intamplare !
     Concluzie : in Bucuresti NU te plimbi cu masina, aici CIRCULI !
- n-am inteles de ce RBS-ul colegului se activeaza asa de repede, (al meu o face muult mai aproape de masina din fata), de aici si autosugestia de a frana preventiv la distanta mare fata de masina din fata, fapt care-l surprinde pe Logan
- Franele Loganului sunt incomparabil mai slabe fata de Vitara ! Am avut o "franare urgenta" cu Loganul la 40kmh, o d-na a zbughit-o printre masini si mi-a iesit in fata, noroc ca am vazut-o inca de la trotuar si masina cu tot cu abs in cam 10m abia s-a oprit, dar d-na a trecut.
Vitara are gume de 215, discuri fata-spate ptr.1,3t(cu sofer), deci sunt supradimensionate, daca ne gandim ca turisme cu aceeasi greutate sau mai mare, au gume de 195 sau 185, deci franele Vitarei sunt exceptionale !
Eu mi-am facut un obicei de a "ceda" in fata oricarui Logan.
  Cat despre alIIlea accident, au fost doua secunde de cand Seat-ul a fost vizibil pana la impact. Deci secundele conteaza maxim !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip