Autor Subiect: Volanul trage nitel stanga  (Citit de 5528 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Volanul trage nitel stanga
« : 20.Apr.2016, 08:37:37 p.m. »
Dupa a 6-a schimbare a rotilor iarna cu cele de vara mi-a aparut urmatoarea problema: mi se pare ca volanul trage nitel stanga, in sensul ca nu mai este perfect orizontal cum era inainte ci deviat cu 5 grade spre stanga, iar daca il las liber masina tinde sa devieze usor catre stanga. Totodata, mi se pare ca, la virajul spre dreapta opune mai mare rezistenta decat la cel spre stanga. Sunt insa situatii cand traiectoria este rectilinie si volanul ramane drept.
In prima faza am considerat ca anvelopele vechi sunt dezechilibrate dar situatia continua si dupa montarea anvelopelor noi de vara echilibrate.
Aveti idee ce-ar putea fi?
« Ultima Modificare: 20.Apr.2016, 08:42:01 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline aleksanders

Re: Volanul trage nitel stanga
« Răspuns #1 : 20.Apr.2016, 08:47:52 p.m. »
ai schimbat ceva la directie in ultima perioada? - poate este indicat sa faci un unghi de fuga.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 20.Apr.2016, 09:03:36 p.m. »
Singura operatie solicitata a fost schimbarea rotilor de iarna cu cele de vara. Nu cred ca mecanicul de la Autonet a intervenit la altceva.
  • SX4 by Giugiaro

Offline aleksanders

« Răspuns #3 : 20.Apr.2016, 09:06:15 p.m. »
daca zici ca presiunea din roti a fost verificata, cred ca este totusi o problema aparuta la directie - vreo groapa luata mai serios...
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 20.Apr.2016, 09:08:37 p.m. »
Nu, problema a aparut chiar in momentul in care am parasit curtea Autonet. Adica la venire cu rotile de iarna era OK, iar la plecare cu cele de vara am sesizat usorul dezechilibru.
  • SX4 by Giugiaro

Offline TVS

« Răspuns #5 : 20.Apr.2016, 09:10:51 p.m. »
Vezi sa nu fi căzut vreun plumb de pe stânga fata !
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline aleksanders

« Răspuns #6 : 20.Apr.2016, 09:15:40 p.m. »
lipsa plumbului iti da vibrare in volan, cand trage inclin sa cred ca este anvelopa cu presiune scazuta sau ceva la directie

ps - cand le-au schimbat ti-au facut si presiunea?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 20.Apr.2016, 09:25:07 p.m. »
Problema se manifesta si la anvelopele vechi si la cele noi, echilibrate la Vadrexim. Presiunea a fost realizata in ambele cazuri.
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #8 : 20.Apr.2016, 10:10:53 p.m. »
Problema se manifesta si la anvelopele vechi si la cele noi, echilibrate la Vadrexim.
             Dupa cum povestesti, ar trebui facuta "directia" adica unghiul rotilor. O "directie" e pana in 100lei, si probabil n-ai mai facut-o de ani buni. Nu-I o mare nenorocire, doar ca toceste un cauciuc si discomfortul la condus. Daca se manifesta si la anvelopele noi si la cele vechi, alceva n-are ca sa fie. Nu trebuie mers neaparat la reprezentanta, orice service face asta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: gabineg

Offline boga81

« Răspuns #9 : 20.Apr.2016, 10:46:20 p.m. »
Poti sa incerci pentru directie auto-soft. Eu am facut-o la ei dupa a2a inlocuire de arcuri.
Am patit la fel ca tine la yarisul prietenei: cu cele de iarna era ok, cu cele de vara volanul statea spre stanga. S-a rezolvat cu geometria directiei.
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: gabineg