Autor Subiect: Camere PERSONALE de supraveghere a traficului ;)  (Citit de 114215 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Meltdown

Re: Camere PERSONALE de supraveghere a traficului ;)
« Răspuns #420 : 24.Sep.2017, 09:28:11 p.m. »
Salutare,

Are cineva o recomandare pentru cameră spate?

Mă gândeam la un viofo cum are colegul, dar poate există și alte alternative.

Altă întrebare este: unde ați monta camera pe spate?
Dacă o lipesc de lunetă trebuie să văd cum trag cablul.

Dacă o lipesc de plafon, trebuie să găsesc o metodă de a lipi camera și o poziție bună.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #421 : 25.Sep.2017, 08:11:22 a.m. »
Salut Meltdown.
În primul rand ai grija sa o montezi în zona unde bate ștergătorul.  În caz contrar, pe vreme ploioasa nu va filma mare lucru.
Spor.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #422 : 25.Sep.2017, 09:34:04 a.m. »
@Meltdown
In jurnalul meu, aici, poti sa vezi doua poze cum am montat eu o camera pe haion.
[/quote]. Este doar o simpla camera, unitatea de inregistrare fiind in oglinda retrovizoare care are si camera frontala. Cablul este tras prin plafon si trecut prin burduful de cauciuc ce conecteaza haionul de caroserie.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Laurentiu

« Răspuns #423 : 25.Sep.2017, 10:46:59 a.m. »
Camera spate o poti monta pe luneta in partea ei superioara; alimentarea o tragi din priza portbagaj iar cablul il treci prin chederul haionului pina la mufa camerei.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Meltdown

« Răspuns #424 : 25.Sep.2017, 05:50:21 p.m. »
Salut Meltdown.
În primul rand ai grija sa o montezi în zona unde bate ștergătorul.  În caz contrar, pe vreme ploioasa nu va filma mare lucru.
Spor.

Asta clar faceam. :D
Am deja o camera pe fata si am avut si la masina anterioara.

@Meltdown
In jurnalul meu, aici, poti sa vezi doua poze cum am montat eu o camera pe haion.
. Este doar o simpla camera, unitatea de inregistrare fiind in oglinda retrovizoare care are si camera frontala. Cablul este tras prin plafon si trecut prin burduful de cauciuc ce conecteaza haionul de caroserie.
[/quote]

@yeti, eu deja am camera fata si nu vreau sa o schimb. O sa iau una noua. Eventual una din asta:
Totusi, ma gandeam si eu la cablu trecut prin burduful acela. Ma refer la burduful care are deja fire prin el.
Te-ai chinuit? Sunt sanse sa rup ceva usor ? Ideea este ca ar trebui sa trec cablu plus capatul cablului. Daca mai este mult spatiu atunci nu o sa fie problema.

Camera spate o poti monta pe luneta in partea ei superioara; alimentarea o tragi din priza portbagaj iar cablul il treci prin chederul haionului pina la mufa camerei.

La asta ma gandeam si eu. Doar sa vad cum trec firul prin acel "cheder" cu fire prin el.

Offline Laurentiu

« Răspuns #425 : 25.Sep.2017, 05:58:27 p.m. »
Doar sa vad cum trec firul prin acel "cheder" cu fire prin el.
Chederul de etansare nu cred sa aiba fire electrice prin el. Ii ridici si indesi cablul de alimentare in interior (intre tabla si cartonul ce tine tapiteria).

P.S. Nu incerca sa treci cablul prin burdufurile prin care trec cablurile de incalzire luneta, stergator si stropitoare.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #426 : 26.Sep.2017, 01:16:54 a.m. »
Nu-i obligatorie trecerea prin burduf. Dar daca faci fixarea doar in cheder, va trebui sa lasi o bucata de cablu libera care sa permita deschiderea haionului. Atunci cand haionul este inchis, respectiva bucata va face o bucla incontrolabila ca pozitie, iar cel mai probabil va sta in luneta, enervant de vizibila in oglinda retrovizoare. Asa mi s-a intamplat mie cand am montat camera de proba, fara trecerea cablului prin burduf.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Meltdown

« Răspuns #427 : 26.Sep.2017, 11:36:45 a.m. »
Doar sa vad cum trec firul prin acel "cheder" cu fire prin el.
Chederul de etansare nu cred sa aiba fire electrice prin el. Ii ridici si indesi cablul de alimentare in interior (intre tabla si cartonul ce tine tapiteria).

P.S. Nu incerca sa treci cablul prin burdufurile prin care trec cablurile de incalzire luneta, stergator si stropitoare.

Eu la burduful ala ma gandeam. O sa ma feresc de el atunci.

O sa mai studiez locatia momentan.

Nu-i obligatorie trecerea prin burduf. Dar daca faci fixarea doar in cheder, va trebui sa lasi o bucata de cablu libera care sa permita deschiderea haionului. Atunci cand haionul este inchis, respectiva bucata va face o bucla incontrolabila ca pozitie, iar cel mai probabil va sta in luneta, enervant de vizibila in oglinda retrovizoare. Asa mi s-a intamplat mie cand am montat camera de proba, fara trecerea cablului prin burduf.

Exact la asta ma gandesc si eu cum o sa stea cablul cand se inchide si se deschide  hayopnul.

Am niste chestii din astea in vama, poate ma ajuta cumva.

https://www.aliexpress.com/item/8Pcs-Car-Wire-Cord-Cable-Holder-Tie-Clip-Fixer-Organizer-Adhesive-Clamp-For-BMW-Honda-Toyota/32816883023.html?spm=2114.search0305.4.11.hPZ58W

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1nplYLVXXXXXOXpXXq6xXFXXXy/ARECORD-3M-Adhesive-Car-Cable-Clips-Wire-Holder-to-Fix-Cables-Free-Shipping-20PCS-Lot-Black.jpg_640x640.jpg

Offline Laurentiu

« Răspuns #428 : 26.Sep.2017, 02:29:01 p.m. »
Exact la asta ma gandesc si eu cum o sa stea cablul cand se inchide si se deschide  hayopnul.
O mica gumita care sa retraga firul la nivelul chederului poate rezolva problema.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #429 : 27.Sep.2017, 12:56:01 a.m. »
@Laurentiu
N-am inteles de ce declari atat de categoric:
Nu incerca sa treci cablul prin burdufurile prin care trec cablurile de incalzire luneta, stergator si stropitoare.
. Poti sa ne spui ce ai avut in vedere spunand asta?

Eu am trecut cablul camerei prin burduf, atat la Vitara cat si la Mokka fara probleme, fara cabluri atarnate, vizibile, fara gumite, etc.
Vitara 
Mokka