Autor Subiect: Schimbare viteza AT  (Citit de 12366 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ajax26

Re: Schimbare viteza AT
« Răspuns #30 : 08.Feb.2018, 02:23:41 p.m. »
Nu ai nici un ambreiaj consumabil - cutia si convertizorul sunt acoperite pana la 7 ani prin garantia extinsa  asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Are un fel de ambreiaj convertizorul in el dar nu ai tu treaba cu el.
Oricum aceasta varianta "clasica" a cutie, cu convertizor de cuplu este teoretic mai fiabila decat un dual clutch gen DSG, EC etc
  • SX4 S-CROSS 1.4 LUXUS AT ALLGRIP

Offline sebastian_suzuki

« Răspuns #31 : 08.Feb.2018, 03:42:38 p.m. »
Cutia automata de pe 1.6 benzina este Aisin, si confirm ca este minunata.
Nu are ambreiaj, are convertizor de cuplu. Schimba rapid, kick down foarte ok, frana de motor de asemenea ok.
Are si padele pe volan in caz ca vrei sa conduci mai sportiv :).

Din carnetul de revizii reiese ca uleiul este lifetime. Eu il voi schimba la 160k Km.

Detalii
AWTF-80 SC
https://en.m.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC
  • Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina AT

Offline Soimu

« Răspuns #32 : 08.Feb.2018, 04:17:23 p.m. »
Dl.Sebastian,

Pai daca asta este cutia 6AT este superba cu adevarat; vad ca este si pe Rover Evoque! am ajutat pe cineva sa-si ia o asa masina si drept rasplata mi-a dat-o pana la BV si retur, un mic rodaj....adevarat, este de vis! :x

Insa eu intreb de cutia 6AT de pe acest Suzuki:
http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/swift/swift-1-0-boosterjet-spirit-at/

O fi aceiasi?...nu cred, a dvs are 90 kg, destul de mare ca si masina e mare, iar in lista pe care ati pus-o nu apare ca ar echipa si noul Swift 1.0 6AT 2017...cred ca poate sa fie alt model, corespunzator mai mic...cum pot afla? Apare si pe Baleno 1.0 2015  6AT, dar o fi aceiasi?...logic ar fi sa fie aceiasi, dar de ce nu apare in lista?
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline sebastian_suzuki

« Răspuns #33 : 09.Feb.2018, 11:17:30 a.m. »
Salut,
Lista de pe net nu cred ca este la zi.

Daca este aceeasi cutie puteti intreba la reprezenranta, sau trimite un mail la Suzuki Romania.

Parerea mea ca este aceeasi cutie.
  • Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina AT

Offline Soimu

« Răspuns #34 : 09.Feb.2018, 01:04:21 p.m. »
Dl.Sebastian,

Pai daca asta este cutia 6AT este superba cu adevarat; vad ca este si pe Rover Evoque! am ajutat pe cineva sa-si ia o asa masina si drept rasplata mi-a dat-o pana la BV si retur, un mic rodaj....adevarat, este de vis! :x

Insa eu intreb de cutia 6AT de pe acest Suzuki:
http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/swift/swift-1-0-boosterjet-spirit-at/

O fi aceiasi?...nu cred, a dvs are 90 kg, destul de mare ca si masina e mare, iar in lista pe care ati pus-o nu apare ca ar echipa si noul Swift 1.0 6AT 2017...cred ca poate sa fie alt model, corespunzator mai mic...cum pot afla? Apare si pe Baleno 1.0 2015  6AT, dar o fi aceiasi?...logic ar fi sa fie aceiasi, dar de ce nu apare in lista?

Scuze, rectific...Range Rover Evoque peste 2015 are o cutie automata cu 9 viteze nu 6....nici nu se simte!

Si DA!....cred si eu ca este aceiasi cutie 6AT si pe Swift, pe logica: a=b si b=c, rezulta ca si a=c....am gasit pe net ca Baleno si Swift au aceiasi cutie automata, dar cutia de pe Vitara 6AT e si pe Baleno 6AT....deci toate au aceiasi cutie automata:)

Offline jupanul1

« Răspuns #35 : 09.Feb.2018, 01:26:25 p.m. »
Cutia automată de pe Vitara (benzină) și SX4 (benzină), posibil și pe alte modele din gama Suzuki, are embreyage. Doar că nu este consumabil, el este acționat de ”inteligența” cutiei în anumite situații. Nu le-aș detalia care sunt alea, să nu răpesc nimănui plăcerea documentării personale asupra modului de funcționare a convertizorului de cuplu.

Ca feed-back asupra exploatării acesteia s-au consumat zeci de mii de pixeli și kilometri de internet pe forumul acesta (și nu numai), trebuie doar citit puțin în zona jurnalelor de bord, de exemplu.

@Soimu - până la urmă despre ce cutie te interesează? Ai început cu cea de pe Vitara și apoi ai zis că de fapt te interesează cea pe de Swift... ar fi bine să dai toate detaliile de la bun început, ca să știm toți la ce faci referire și să primești răspuns în consecință.

• Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: sx4fan

Offline Soimu

« Răspuns #36 : 09.Feb.2018, 06:26:20 p.m. »
Dl.Jupanu,

Va rog vedeti postarea de mai sus a mea, nr.26.....sunt interesat sa aleg intre Swift 1.2 CVT si Swift 1.0 6AT....din pacate sunt modele noi an 2017, nimeni nu are, si nu stiu de la cine pot avea o opinie despre functionalitate si fiabilitate; incerc prin analogie cu alte modele auto....

Daca ma puteti ajuta cu o opinie, multumesc anticipat!
M-am gandit sa deschid un topic separat, dar fiind nou aici, am zis ca mai intai sa incerc sa vad ce pot obtine de la alti utilizatori de masini cu cutii automate; am cautat si pe alte zone de aici dar nu am gasit nimic lamuritor...

Cu stima!

vitara spirit AT

• Vizitator
« Răspuns #37 : 09.Feb.2018, 07:23:40 p.m. »
scz

Offline jupanul1

« Răspuns #38 : 09.Feb.2018, 11:50:49 p.m. »
@Soimu - interesantă dilema între cutie CVT și clasică. Oricum, eu zic că un drive-test bate orice opinie pe care am putea-o avea unii pe-aici, nu? De altfel parcă am mai avut cam aceeași discuție cu altcineva cu ceva timp în urmă.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #39 : 10.Feb.2018, 10:17:29 a.m. »
@Soimu avand in vedere ca masina este lansata in 2017, cine ti-ar putea da relatii despre fiabilitate, etc...? Hai sa ne gandim mai bine inainte de a intreba !  :-?
  Exact cum a spus si @jupanul1, "sapte vorbe-un ban nu face", drive-testul este baza !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip