Autor Subiect: Întrebări tehnice  (Citit de 14652 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Întrebări tehnice
« Răspuns #30 : 14.Apr.2016, 06:02:23 p.m. »
Fenomenul descris nu este generat de subturarea la limita extrema a opririi motorului.
Cloncanitul apare la reconectarea ambreiajului si accelerarea normala (nu brutala).
Se intreaba daca este normal si... "asa face toate"...

P.S. Este vorba de un Allgrip 1.6 benzina.
 Comparativ, un Logan benzina condus in acelasi mod, nu genereaza  un zgomot similar. Din acest motiv se intreba daca manifestarea constatata este poate normala si specifica Allgrip-ului 1.6.
Ca sa nu-si mai faca alte griji  si ...sa-l acceleze mai tare :)

« Ultima Modificare: 14.Apr.2016, 06:16:14 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #31 : 14.Apr.2016, 09:54:29 p.m. »
     Stand in dreapta soferului, am observat multe : acesta conduce masina, vede ca masina are un zgomot ciudat motorul, sau ca masina "tremura", sau demareaza mai greu, sau e in treapta 4 si viteza mica si se intreaba "da de ce face asa?". Pai, zic eu, daca vezi ca ceva nu e in regula, schimba ceva in stilul de condus. Poate se manifesta si altfel masina. E greu de inteles asta !!! Toti credem ca suntem perfecti, si masina proasta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #32 : 14.Apr.2016, 11:28:49 p.m. »
Cred ca cel mai bun sfat pe care pot sa-l dau amicului care
vrea sa cumpere S-Crosul cu manifestarea de mai sus, este
sa mearga la un showroom sa faca un drive test, sa constate
daca unul nou face la fel.  S-Crosul in cauza are 23.ooo km.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #33 : 28.Sep.2016, 01:47:12 p.m. »
Salut AT.
Un zgomot relativ similar am si eu. Pe al meu l-as percepe mai repede ca o zanganit-zbarnait, dar care nu e constant ca si intensitate a sunetului, e un fel de vajait (nu stiu cum sa ma exprim) care pare ca tine ritmul cu viteza de invartire a rotilor ??? Fir-ar mama ei de exprimare  :(.
La vizita de 1000 km am specificat presupusa problema, insa nu s-a gasit nimic, concluzia fiind ca datorita turatiei reduse intra "ceva" in rezonanta. Mai monitorizez. 
Intr-adevar, schimbatul stilului de condus ar fi o solutie, dar cand ai cu tine 2 pasageri cu rau de masina (din care unul e sotia  :), evident ca mergi cat mai lin si fara smucituri.
Spor in continuare.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline AT

« Răspuns #34 : 28.Sep.2016, 04:15:04 p.m. »
Amicul a renuntat sa mai cumpere S-Cross-ul second dupa ce a facut un drive test cu unul nou
care nu prezenta acel cloncanit la reconectarea ambreiajului si accelerare usoara in viteza 1 si 2.
Oricum neplacut sa constati astfel de manifestari la masina achizitionata fata de cea de drive test.
Trebuie insistat cu fermitate in service pentru rezolvarea acestor manifestari la care cauza este
aparent greu de identificat (necesita probabil ceva mai multa experienta si vointa de a o rezolva).

Offline ...

« Răspuns #35 : 28.Oct.2016, 10:02:13 a.m. »
Adresez si eu o intrebare comunitatii, dar nu stiu cat de tehnica este: ieri, la S-Cross-ul 1.6 benzina din dotare, cumparat cu aproape 4 luni in urma, am sesizat, in mers, dupa vreo 5 minute de la plecarea de pe loc, miros puternic de ceapa calita in habitaclu. Mers normal, fara accelerari sau franari bruste. 4 grade afara, deci in masina era frig, am pus caldura pe treapta maxima, suflanta pe treapta 2. Nu miros de ambreiaj/franare sau de vaselina/unsoare arsa, ci efectiv miros de ceapa calita puternic. Dupa plecarea de pe loc mi s-a aprins becul de alimentare cu carburant, mai aveam vreo 28 de km pe CB de parcurs, in rest nimic suspect. Am intrat la o benzinarie si, dupa ce am alimentat, deci motorul a fost oprit ceva minute si s-a mai aerisit masina, mirosul s-a cam imprastiat. Am ridicat capota, nu am mirosit/vazut nimic suspect, poate doar putin in zona grilei radiatorului. Pot spune ca azi de dimineata abia l-am mai perceput, dar am mers prea putin. De la ce sa fie? S-a mai confruntat careva cu acest tip de miros la motor/incalzire habitaclu?

Offline enicky

« Răspuns #36 : 28.Oct.2016, 11:07:37 a.m. »
       Daca nu ai uitat in masina pachetul de la McDrive, atunci se mai poate intampla sa treci de exemplu cu roata printr-o balta sau chiar un petic de apa, care sa sara pe o zona incinsa a motorului si sa genereze mirosul repectiv. Lichidul repectiv nu stii ce avea in compozitie. Poate sa fi fost si lichid de parbriz, ulei, etc. Lichidele genereaza mirosuri ciudate in contact cu zonele fierbinti. Daca te-ai uitat sub capota si n-ai obs. urme de scurgeri pe la furtune si sub masina si nu curge nimic, nu-i nicio problema.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline zongor

« Răspuns #37 : 28.Oct.2016, 11:10:57 a.m. »
       Daca nu ai uitat in masina pachetul de la McDrive, atunci se mai poate intampla sa treci de exemplu cu roata printr-o balta sau chiar un petic de apa, care sa sara pe o zona incinsa a motorului si sa genereze mirosul repectiv. Lichidul repectiv nu stii ce avea in compozitie. Poate sa fi fost si lichid de parbriz, etc. Lichidele genereaza mirosuri ciudate in contact cu zonele fierbinti. Daca te-ai uitat sub capota si n-ai obs. urme de scurgeri pe la furtune si sub masina si nu curge nimic, nu-i nicio problema.
Sau era cu geamul deschis printre blocuri :-))

Offline ...

« Răspuns #38 : 28.Oct.2016, 11:31:38 a.m. »
Asta a fost primul gand, @zongor, pe bune, eram cu sotia si ne-am uitat in jur, eram la semafor pe un bulevard, dar la distanta mare de un bloc unde parca era o terasa. Exclus sa ajunga mirosul de ceapa calita in forma atat de concentrata. Am deschis geamul si nu venea de afara. Nu am observat sa fi calcat prin vreo balta sau altceva lichid/vascos, @enicky, asfaltul era complet uscat. Si nici nu am lasat mancare prin masina. Pisu de pisica nu e, ca stiu cum miroase. Poate vreun soricel sfartecat  :angel:

Offline dAlex

« Răspuns #39 : 28.Oct.2016, 11:42:08 a.m. »
Mai asteapta sa vezi daca mirosul revine regulat. De multe ori m-am panicat si eu de la diverse chestii: nivelul uleiului, suieratul vantului pe la usi, etc. si unele au trecut de la sine. Asa inveti sa traiesti dupa principiul: daca nu stii sa rezolvi asteapta ca poate trece de la sine.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT