Autor Subiect: Vitara Spirit vs Nissan Qashqai  (Citit de 15601 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Vitara Spirit vs Nissan Qashqai
« Răspuns #40 : 11.Apr.2016, 09:38:06 p.m. »
eu am 2 fetite ( o luna si 4 ani) si am constat ca in spate o scoica si un scaun stau lejer - le picioarele zonei cu scoica se pot pune bagaje si in portbagaj si singurul lucru ce ramane pe afara este caruciorul celei mici - pentru lucrul asta caut o cutie de pus pe masina..... si daca stau si ma uit bine in urma... sotia cand era mica mergea in vacante cu oltcitul (4 membri) si eu cu dacia 1100 (tot 4 membrii ) - si nu ne lipsea de la drumetii cortul si toate acareturile.... si gaseam loc pentru toate  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: enicky

Offline Cristi Borcos

« Răspuns #41 : 12.Apr.2016, 04:10:27 p.m. »
@ colegul Zinc

Imi dau si eu cu parerea, ca proaspat posesor de Vitara S 1.4 Boosterjet. Ma gandesc ca cele de mai jos vor face un pic de ordine in file-urile tale mentale:

Am luat 1.4T din doua motive clare: mai mult cuplu la accelerare sustinuta si existent vitezei a 6-a.
Cu toate optionalele pe care le-am comandat si discontul pe care l-am negociat, am platit 20450 E. Optionale: culoare bi-ton, cotiera de la Suzuki, covoare de cauciuc tip tavita.
A mai dat dealerul din partea sa taxa de numere provizorii (parca vreo 100 de lei)

Si-acum cu ce m-am ales:

O masina al carei motor faci eforturi vadite sa vezi daca este On sau Off. Deci foarte silentioasa.
Este foarte fasneata, cred ca in termini de test drive se zice "agilitate", iti lasa impresia ca se misca cu multa usurinta.
Mai mult decat multumitoare ca dotari de confort.
Intr-un cuvant, o masina pe care imi face o placere deosebita sa o conduc.

Mentionez ca o are sotia in utilizare zilnica, eu mergand pe un Megane III diesel. Nu pot sa-ti spun cat de nerabdator sunt sa iau masina la mers in weekend!

Povestea cu greierii si alte gaze, este posibil sa apara si nu contest ca atunci cand/daca se va intampla, va fi deranjant.
Insa cel putin la prima impresie (suntem <1000 km), masinuta face toti cei 20K Euro dati.

Ramane sa alegi ce-ti doresti, dar daca ai vrut o parere transanta pro sau contra, atunci o ai sus.
  • Suzuki Vitara S 1.4T, 6MT

The following users thanked this post: enicky

Offline zinc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #42 : 12.Apr.2016, 04:24:38 p.m. »
Multumesc pentru pareri  >:D<

Inca o data, pentru @Enicky, nu compar cu varianta de baza Qashqai, ci Acenta (varianta medie) + pachet Connect (navigatie, connectivitate bluetooth, etc) + vopsea metalizata. Dealer-ul a facut o reducere de la aprox. 28k la 25k.

Qashqai-ul mai are si cric + roata de rezerva temporara (nu ca ar conta foarte mult). Inca nu m-am hotarat... v-am povestit ca trebuia sa fac drivetest cu 1.4T dar cand am ajuns la dealer, directorul de vanzari plecase cu masina in vacanta si asa am condus un Spirit 1.6, care nu m-a impresionat dinamic prin nimic, nici macar pus pe sport. O sa incerc totusi sa fac un drivetest si cu 1.4 T.

Si voi mai face si alte drive teste, va tin la curent cu impresiile daca va intereseaza.

PS: ceva care ma nedumereste... cum poate Qashqai cu diesel 1.6 sa scoata 0-100 in 10.x secunde si Vitara cu motor similar 12? Q are 10 CP in plus dar e mai grea.

PS2: n-am luat in calcul un eventual discount dat de Suzuki, acum am vazut de la @Cristi ca se poate... o sa ma interesez.
« Ultima Modificare: 12.Apr.2016, 04:30:41 p.m. de zinc »

Offline rdc

« Răspuns #43 : 12.Apr.2016, 04:36:57 p.m. »
acelasi cuplu, alta transmisie :)
(in realitate nu observi secunda aia, ba s-ar putea sa fie invers)
« Ultima Modificare: 12.Apr.2016, 04:39:01 p.m. de rdc »

Offline Lerua07

« Răspuns #44 : 12.Apr.2016, 04:57:08 p.m. »
Zinc poate nu ai fost impresionat de dinamica Vitara 1,6 ptr ca nu ai "calcat-o" cum trebuie.... demaraje si treceri in trepte superioare de a 3-a la peste 3500 rot/min. Si apoi, ptr noi soferii normali, nu cred ca conteaza plus/minus 2-3 secunde ptr 100 km/h.  >:)
Si da.... se pot obtine reduceri si la Vitara , mai cu seama in provincie la dealerii mai micuti.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #45 : 12.Apr.2016, 08:51:30 p.m. »
@ Zinc,

ai facut test drive cu 1.6 benzina sau diesel ?
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline Cristi Borcos

« Răspuns #46 : 13.Apr.2016, 09:19:46 a.m. »
Zinc:
"Si voi mai face si alte drive teste, ..."

Autonet Giulesti are in permanenta o Vitara S la test.
Apeleaza cu incredere.
  • Suzuki Vitara S 1.4T, 6MT

Offline shpeedy

« Răspuns #47 : 13.Apr.2016, 09:58:52 a.m. »
Inteleg ca se compara versiunile diesel 1.6 cu 4x4. Desi - pe hartie - prezinta acelasi cuplu in zona a 1,750rpm (la motoarele supra-alimentate, cuplul e mentinut relativ constant pe o plaja mai larga de rpm, comparativ cu cele normal-aspirate), diferenta intre cele doua motoare ar putea reiesi din curba de cuplu, chestie oarecum vizibila pe grafice, la peste 3,500rpm.

Grafic 1.6dci 130cp (Renault Nissan):

Grafic 1.6ddis 120cp (Suzuki):

LE: de ce este preferat QQ-ul...
« Ultima Modificare: 13.Apr.2016, 10:50:09 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline zinc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #48 : 13.Apr.2016, 10:12:07 a.m. »
@Cristi, la Autonet Giulesti am fost, si directorul de vanzari era plecat cu S-ul in vacanta.

Offline wolfin

« Răspuns #49 : 14.Apr.2016, 10:03:56 a.m. »
este un S alb parca la radacini militari/otopeni (le schimba intre ei)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970