Autor Subiect: Vitara Spirit vs Nissan Qashqai  (Citit de 15600 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Vitara Spirit vs Nissan Qashqai
« Răspuns #30 : 11.Apr.2016, 11:11:14 a.m. »
..... m-am uitat, inainte sa-mi iau Vitara, si la Kuga, iX35, Qashkai, Mokka, Cx5, Trax, chiar si Evoque., si la final am ales. Din punctul meu de vedere, Vitara mea este peste tot ce am insirat mai sus.
            Prieteni, colegi, ma gandeam c-o sa fac niste valuri, dar ce-mi doresc eu sunt doua lucruri : sa nu supar pe nimeni si sa ma fac inteles !
 Deci  : cunosc diferentele dintre modele mai sus citate si Vitara. Din aceeasi clasa sunt Mokka si Trax(care nu se mai fabrica).
         Constientizez diferenta intre Qashkai si Vitara si tocmai asta m-a derajat la titlul topicului.
         Alta problema este comparatia expusa : nu stiu daca cineva a avut curiozitatea sa intre pe configurator Nisan, dar veti vedea  ca @zinc compara modelul de baza dela Qashkai cu penultimul de la Vitara, Spirit.
         Ca sa intelegem f. bine diferenta dintre cele 2 marci ar treb. facuta comparatia  intre baza-baza si varf-varf :
     1. Nisan VISIA(baza)4x4/24 380euro = Suzuki COOL(baza)4x4/15 300euro
     2. Nisan  TEKNA(varf)4x4/30 380euro = Suzuki SPIRIT(LUXUS)4X4/22 750 (23 750)euro
       Aici mi s-a creat impresia de "ostentativ", cand diferentele sunt foarte mari intre cele 2 marci comparate : 1. diferenta de 9000euro si 2. diferenta de 7630euro, situatie  in care nu mai vad rostul comparatiei !!!??
      Adica cu diferenta de la Cool la Visia mai cumpar o masina ! Si atunci despre ce vorbim ???? Clar vorbim de clase diferite, de echipari superioare, iar comparatia se face din paliere diferite. Si la final, eu, posesor de Vitara, impartial si cu bun simt, sa vin sa comfirm : "da dom'le, Qashkai e mai bun ca Spirit".
      Ei uite, ca eu fan Suzuki(nu fanatic!), avand ochelari de cal (vorba colegului) si "din punctul meu de vedere", Vitara Spirit (COOL in cazul meu)  "este peste tot ce am insirat mai sus". Dati-mi voie  sa am si eu parerea mea ! Mi-am dorit (si cred ca am reusit) sa arat realitatea, dar fara a cadea in capcana de a spune ca masina mea e mai slaba decat alta ! Este pur si simplu diferenta de clasa ! Punct. :pardon:

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: zongor, SuViPa

Offline Cosmin09

« Răspuns #31 : 11.Apr.2016, 12:38:43 p.m. »
Nu m-ar mira ca in curand sa apara si topic-uri de comparatie Vitara Spirit - Tiguan, Vitara Spirit - BMW X1, Vitara Spirit- Q5 etc.... Sau poate, cine nu-si permite sedan-ul mult visat cu 4x4 si si-a luat Vitara, o sa faca un topic de comparatie Viatara Spirit - Sedan-ul mult visat cu 4x4.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: enicky

Offline Lerua07

« Răspuns #32 : 11.Apr.2016, 01:52:22 p.m. »
Este clar ca intre Vitara si Qashkai sau celelalte masini mentionate este diferenta de clasa. Eu cred ca colegul nostru cand a zis "din punctul meu de vedere, Vitara Spirit este peste tot ce am insirat mai sus" a dosrit sa se refere la raportul ce ofera masina la un euro investit, raport care este mai corect si mult mai bun la Vitara !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: enicky

Offline shpeedy

« Răspuns #33 : 11.Apr.2016, 02:06:43 p.m. »
         Alta problema este comparatia expusa : nu stiu daca cineva a avut curiozitatea sa intre pe configurator Nisan, dar veti vedea  ca @zinc compara modelul de baza dela Qashkai cu penultimul de la Vitara, Spirit.

O scurta precizare: Acenta - modelul pentru care a intrebat initiatorul topicului - este nivelul de echipare intermediar de la Nissan, similar oarecum Spirit-ului de la Suzuki...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ecodrive

« Răspuns #34 : 11.Apr.2016, 03:06:21 p.m. »

Vorbim despre Vitara, o masina mica, cu finisare slaba <vs> Qashqai, o masina incapatoare, cu finisare buna.

@Leutz, eu am taiat de pe lista mea si Qashqai-ul si Sportage-ul tocmai datorita acestui criteriu "incapatoare". Locurile din spate nu ofera nici spatiu suficient la picioare si nici deasupra capului.

Vitara nu e o masina de familie, dar parca nici Qashqai nu ofera un confort rezonabil pentru 4-5 persoane.

Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #35 : 11.Apr.2016, 03:52:06 p.m. »
Salut,

Parerea mea este ca Vitara este un candidat ptr masina de familie, de ce ?
Pai eu am un copil de 6 luni si o sotie. Cand am ales aceasta masina fix pe criteriul acesta ne-am bazat: sa fie o masina de familie.
Ce o face masina de familie : in portbagaj intra - carucior, sterilizator, 2 trolere (unu mare, unu mic), vreo 3 pungi cu diverse, rucsac, pat portabil.
Gura de incarcare e ...cat cuprinde. Da, nu e portbagaj de Laguna sau Passat, d'ala care nu se mai termina. Dar pentru un copil si 2 adulti este perfect si daca chiar nu-ti ajunge spatiul iti iei un Thule d'ala si aia e. - daca ai gemeni ...nu e masina de familie :)))
-ce o mai califica pentru o masina de familie:
-pozitie confortabila la condus
-consum bun
-garda inalta
-Plasticele sunt "ordinare" deci e de bine, poate da copilul cu jucarii in ele pana nu mai poate, se curata usor si se schimba usor (scoti fata - pui fata). Ceva mai rafinat, nu era ptr copil.
- in spate are loc sotia + copilul in landou sau scoica sau scaun pana la 12 ani fara, sa fie inghesuiti
- vine si niste aer in partea din spate, pe la picioare
- varianta diesel are cuplu si e bine insonorizata, iti da senzatia aia ca nu te lasa la greu
- fiabilitatea masinilor japoneze (sper sa nu fiu dezamagit ptr ca vreau sa tin masina 10+ ani ).

Acum, daca ai 2 copii, cu o diferenta de cativa ani intre ei, merge fara probleme sa-i cari cu tot ce mai au ei pe acolo. E mai greu cat ai carucior.

Numa' bine.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: Cosmin09

Offline rdc

« Răspuns #36 : 11.Apr.2016, 09:06:30 p.m. »
pai si loganu' se incadreaza la criteriile pe care tocmai le-ai descris :)
intrebarea era alta: daca sa dea mai mult de 20k pe vitara sau mai bine qashqai. si presupun ca era o intrebare retorica, altfel o sa aiba probleme cu nevasta :D

Offline aleksanders

« Răspuns #37 : 11.Apr.2016, 09:21:29 p.m. »
la 20k qashqai 4x4 nu gasesti - e clar ca vorbim de doua masini diferite, cu bugete diferite, si dotari semnificativ diferite pentru aceeasi valoare de cumparare.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Bar

« Răspuns #38 : 11.Apr.2016, 09:29:33 p.m. »
Daca Vitara este masina de familie, inseamna ca Touareg, de ex., este masina de scara de bloc    :-j
 Totuși se poate sa fie asa, cand anterior ai condus Matiz, Clio, Corsa , Polo, ceva de genu'.
Părerea mea este ca Vitara este o masina perfecta pentru tineri rebeli, in sensul bun, sau pentru grizonati la a doua tinerețe, tot in sensul bun. In orice caz ambele variante dau bine la "public".
  • X

The following users thanked this post: ASZ, SuViPa

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #39 : 11.Apr.2016, 09:36:46 p.m. »
Depinde si cat de bine te simti in acea masina mai mare. Puteam sa iau ceva mai mare dar nu m-am impacat cu dimensiunile. Chiar daca in timp poate te obisnuiesti, nu imi place senzatia de coplesit la volan. Imi amintesc ca am condus o laguna si ma simteam de parca manam un titanic... Pentru mine, 62 Kg si 1.70, e ok. Daca aveam poate 90 Kg si 1.90 ...atunci poate imi parea o masina micuta si ma orientam catre modele mai incapatoare. Plus ca folosesc masina si in oras si vreau sa ma si strecor cu ea, cat de cat.
« Ultima Modificare: 11.Apr.2016, 09:38:41 p.m. de SPIRIDUSHU »
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: SuViPa