Autor Subiect: Achizitie sx4 s-cross  (Citit de 85800 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Achizitie sx4 s-cross
« Răspuns #710 : 14.Ian.2025, 04:45:14 p.m. »
Mulțumesc de sugestia cu allgrip-ul.  Cum stă cu consumul de ulei de la schimb la schimb? Eu fac schimbul la 10k, indiferent ce zice producătorul.
    Ce consum de ulei?!!! E suzuki nu skoda, wv, etc. N-ai NICIO problema cu consumul de ulei.

Hai ca in 2015 cand am cumparat Vitara eu n-am stiut nici jumatate din cate ai aflat tu acum !!! Am avut incredere in marca si am castigat !

Ti-o cumperi, sau pierdem timpul?! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14640
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #711 : 14.Ian.2025, 05:14:16 p.m. »
Hai ca in 2015 cand am cumparat Vitara eu n-am stiut nici jumatate din cate ai aflat tu acum !!! Am avut incredere in marca si am castigat !

Eu nici de forum n-am știut în 2009 când am cumparat-o. M-am înscris după o săptămână.

Ne-am îndrăgostit de ea la prima vedere și singurul drive-test. Și sa vezi drăcie,  nu mă îndur s-o dau.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: miocrl

Offline Hoinar

« Răspuns #712 : 14.Ian.2025, 05:30:37 p.m. »
Uite aici sa te lamuresti la ce ajuta sitemul All Grip Select:
Zapada: https://www.youtube.com/watch?v=bKsHxeOeuBo&ab_channel=4x4%2FAWDsliptestsonrollerschannel
Autostrada ( asfalt uscat ) - https://www.youtube.com/watch?v=lVuT4Anu8LA&ab_channel=4x4%2FAWDsliptestsonrollerschannel
Drum forestier  sau drum de tara cu noroi : https://www.youtube.com/watch?v=Dal_YEIl3fw&ab_channel=4x4%2FAWDsliptestsonrollerschannel
Pavaj uscat: https://www.youtube.com/watch?v=Q0XTbfUuAmw&ab_channel=4x4%2FAWDsliptestsonrollerschannel

Mai cauti tu pe canal sa intelegi ... sistemul este bun in orice situatie, ca este vara si uscat, ca e iarna, ca mergi la tara pe ulita.
Urmatoarea parte foarte importanta sunt anvelopele, daca mergi la tara pe ulita si vine ploaia si te astepti la ceva miracole, ca ai AWD cu anveope de vara ... uita :)

Sistemul este bun, dar este nevoie si de un sofer bun sa il foloseasca cum trebuie, altfel, este un sistem care functioneaza in fundal, isi face treaba de nici nu sti ca este acolo ... si le zici la altii ... ca nu e nevoie de el  :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: saureign

Offline bishop

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Botosani
« Răspuns #713 : 18.Feb.2025, 09:46:31 a.m. »
Buna ziua tuturor. Oscilez in achizitionarea unui s-cross mildhybrid 2024 nou si am cateva nelamuriri care poate le solutionez cu ajutorul vostru.
Sunt cumva hotarat la:
1. echiparea passion 2WD care ar costa cu promotia actuala undeva la:  22.232 euro
2. echiparea spirit 2WD care ajunge la 23.532 euro  (+1300 euro in care primesc camere 360 si interior de piele)
3. echiparea passion AWD care ar costa 24.432 euro  (+2200 unde primesc AWD)

Oscilez intre cele 3 variante. Ma tenteaza mult sa merg pe varianta 3 cea cu allgrip, dar am vazut aici ca implica costuri suplimentare la revizii. Poate cineva sa-mi explice in ce consta aceste costuri aditionale la allgrip pentru a sti daca aceasta varianta este pentru mine, tinand cont ca nu prea ies de pe asfalt decat in situatii limita, evit cu desavarsire drumurile neasfaltate. Ma intereseaza daca merita sa dau 2200 euro acum + costul reviziiilor care nu stiu cat implica in viitor sau mai bine dau 1300 euro si merg pe varianta 2 mai dotata.

Am o famile : 2 adulti si 2 copii 5 si 10 ani. Detin un megane 3 break dci care imi satisface nevoile de mobilitate spatiu si consum dar vreau sa-l schimb. M-am urcat in s-cross si imi da senzatia de spatiu, stai confortabil in scaune, cand il vad de afara il vad mic.... Ca si drumuri fac 1800km pe saptamana 90% pe drum judetean.

As dori parerile voastre pentru a ma ajuta sa iau decizia cea mai buna pentru mine si familia mea.
  • megane 3 1.5 dci 110cp 2012

Offline Romix

« Răspuns #714 : 18.Feb.2025, 01:38:14 p.m. »
Nu vad ce costuri ai avea la revizii pt Allgrip. Eu am Vitara Allgrip dar la revizii nu ma costa nimic in plus acest sistem.
In ceea ce priveste necesitatea sistemului, acesta este mereu activ (poti alege unul dintre modurile Auto, Sport, Snow, Lock) si te ajuta fara sa realizezi neaparat, inclusiv pe drumuri ude, cu polei, cu namoale, in serpentine samd. S-a mai discutat acest subiect si parerile celor care au Allgrip sunt ca este necesar, pe cand cei care nu l-au cumparat sunt de parere ca pot foarte bine "trai" si fara el. Ramane la aprecierea ta.
Din punctul meu de vedere (tocmai am venit de la o plimbare pe zapada - zilele astea a nins mult in Bucuresti - si m-am felicitat, din nou, pentru ca am luat si aceasta dotare... printre blocuri nu s-a prea curatat dar cu masina nu am avut nicio emotie, parca merg cu tancul) sistemul este binevenit.
L-am folosit si pe ploaie torentiala, si pe urcat in serpentine (cu modul sport), si pe zapada, si pe iarba/pamant, si chiar simti cum te impinge spatele cand ai nevoie de el. De asemenea, spatele este mai stabil, nu "fuge" usor nici cand iei curbe. Mesajul anterior mesajului tau (al lui Hoinar) are cateva link-uri la filmulete de pe Youtube unde poti vedea cand actioneaza sistemul in diferite scenarii.
Daca poti trai fara camerele 360 (pe care mi le-as fi dorit sa le am si eu pe Vitara - am echiparea Luxus, dar Vitara nu are/nu a avut sistemul respectiv), mergi pe Allgrip. Interiorul de piele este ok, dar fara el chiar poti sta. Sau fa un efort si ia Spirit Allgrip :D.
« Ultima Modificare: 18.Feb.2025, 01:49:14 p.m. de Romix »
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14640
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #715 : 18.Feb.2025, 03:47:17 p.m. »
Singura diferența este înlocuirea uleiului din diferențialul spate o data la "n" ani.
Dă banii pe allgrip si n-o sa-ti pară rău.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #716 : 18.Feb.2025, 05:28:22 p.m. »
Buna ziua tuturor. Oscilez in achizitionarea unui s-cross mildhybrid 2024 nou si am cateva nelamuriri....
Oscilez intre cele 3 variante. Ma tenteaza mult sa merg pe varianta 3 cea cu allgrip, dar am vazut aici ca implica costuri suplimentare la revizii. Poate cineva sa-mi explice in ce consta aceste costuri....

As dori parerile voastre pentru a ma ajuta sa iau decizia cea mai buna pentru mine si familia mea.
   Colegul @Romix ti-a explicat in detaliu utilitatea sistemului allgrip(ai si copii), mai ales ca f.putine marci ofera un sistem 4x4 la acest pret. Eu am Spirit Allgrip dar n-am folosit chiar toate dotarile masinii, deci poti lua si Passion allgrip, doar sa aiba far led, mai ales ca faci drumuri lungi si pe DJ.
Costuri suplimentare cu reviziile nu sunt, stai linistit, dar daca o singura data intrun an sistemul allgrip te-a ajutat/salvat e suficient sa-si merite banii, mai ales ca el actioneaza uneori fara sa-ti dai tu seama.
  Cat despre pret, vezi ca acesta difera de la o reprezentanta la alta, asa ca cere oferta de pret la mai multe. Bafta !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bishop

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Botosani
« Răspuns #717 : 20.Feb.2025, 08:59:30 a.m. »
Far led de la ce echipare este pus? Passion sau spirit?
Ca spatiu interior cum gasiti masina?
  • megane 3 1.5 dci 110cp 2012

Offline enicky

« Răspuns #718 : 20.Feb.2025, 11:59:12 a.m. »
Far led de la ce echipare este pus?
   Am cautat eu pentru tine pe Suzuki.ro si observ ca toate variantele au far led. Un mare progres facut de Suzuki.
    In rest, daca te intereseaza modelul, cauta pe site-ul lor pt. ca este f.bine structurat si iti ofera comparativ dotarile la toate variantele.
    Alte impresii ale posesorilor nu le mai cauta, deoarece, dupa ce ti s-a detaliat mai sus, se va intra in zona subiectiva, adica de exemplu, unuia i se pare spatios, altuia nu, s.a.m.d. Uite cateva imagini aici:

The following users thanked this post: gabineg